Neringa perka keleivių plukdymo iš Kauno paslaugas

Regionas

Neringos savivaldybė perka keleivių pervežimo vidaus vandenų keliu, jungiančiu Nidos ir Kauno uostelius, paslaugas. Per pusmetį už tai ji yra pasirengusi mokėti 45 tūkstančius eurų. Dėl reguliaraus keleivinio vandens transporto Nida – Klaipėda savivaldybių iniciatyvų nėra.

A. Kundroto nuotr.

Sutartį su įmone, galinčia plukdyti keleivius greitaeige vandens transporto priemone, ketinama pasirašyti 6 mėnesiams, su galimybe šį terminą pratęsti dar pusmečiui. Preliminarus vandens kelio atstumas tarp Nidos ir Kauno uostų yra apie 240 kilometrų. Preliminari rida paslaugos teikimo laikotarpiu – 23 520 km. Kelionės vandens transportu maksimali trukmė į vieną pusę, įskaitant laiką keleivių įlaipinimui – 5 valandos. 

Nurodoma, kas paslaugų teikimo laikotarpiu maršruto aptarnavimui paslaugos teikėjas privalės valdyti nuosavybės teise ar kitu teisėtu pagrindu bent vieną laivą, turintį ne mažiau kaip 50 sėdimų vietų, galintį išvystyti ne mažesnį nei 26 mazgų (beveik 50 km/val.) vidutinį greitį. Laive turi būti sudarytos sąlygos keliauti neįgaliesiems ir riboto judumo  asmenims. 

Be to, reikalaujama 5 vietų dviračiams gabenti. Keleiviams turi būti sudarytos sąlygos įsigyti gaivinančių gėrimų bei užkandžių, įrengta keleivių informavimo įranga.

Neringos savivaldybė skelbia, kad šiuo pirkimu siekiama įgyvendinti darnaus judumo plane numatytas priemones: plėtoti Kuršių marių vidaus vandenų kelius, atnaujinti ir plėtoti keleiviams vežti skirtą infrastruktūrą ir gerinti vidaus vandenų kelių ir kitų transporto rūšių sąveiką. 

Su viešojo pirkimo konkursą laimėjusiu paslaugos teikėju bus sudaroma pirkimo sutartis pagal pasiūlytą 1 km atstumo kainą.

Susisiekimas keleiviniu vandens transportu tarp Kauno ir Nidos buvo pradėta praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje laivu „Raketa” ir tęsėsi apie 30 metų. Šio birželio pabaigoje skelbta, kad ketvirtus metus iš eilės maršrutu Klaipėda-Nida pradėjo kursuoti laivas „Benas“, tačiau ir laivas, ir įgula ieško naujo verslo savininko.

Reguliaraus viešojo keleivinio vandens transporto maršruto, jungiančio Nidą ir Klaipėdą nėra. „Atvira Klaipėda” 2021 metų pradžioje rašė, kad atidaryti maršrutą Klaipėda-Nida-Klaipėda nuo birželio planavo viešoji įstaiga „Vandens kelias“. Anot tuometinio Klaipėdos vicemero Arūno Barbšio, verslininkai pageidavo, jog Klaipėdos savivaldybės nemokamai suteiktų vietą švartuoti laivą. Daugiau žinių apie šį projektą savivaldybė nepaskelbė.

Ne vienerius metus vasaromis keleivius iš Klaipėdos į Nidą kasdien plukdė bendrovės ir „Smiltynės perkėla“ katamaranas. Tačiau bendrovė 2018 metais jį pardavė, o naujo laivo, nors ir buvo žadėjusi, taip ir neįsigijo.

1 Comment

  1. Rasa

    Geros naujienos, bet labai gaila, kad amžinai palaidotas maršrutas Klaipėda- Kaunas. Gal puikiai dirbanti Vaitkaus komanda atkreips dėmesį ir ras galimybių legendinį sezoninį vandens kelią atgaivinti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This