Šeštadienį Klaipėdoje – didžiausias neįgaliųjų vasaros sporto festivalis Lietuvoje

Sportas

Šį šeštadienį Klaipėdos futbolo mokyklos stadione vyks Žmonių, turinčių negalią vasaros sporto festivalis. Jo metu visi dideli ir maži, šeimos ir įvairūs klubai kviečiami ne tik sudalyvauti įvairiose specialiose festivalio sportinėse rungtyse, atrakcijose ir gera nuotaika užkrečiančiose veiklose, bet ir pamatyti Lietuvos triračių sporto asociacijos bėgimo su triračiais Lietuvos čempionatą.

Renginio metu dėmesio bus skirta ir įvairių sutrikimų turintiems vaikučiams bei jų tėveliams, kuriuos organizatoriai kviečia susipažinti su specialių poreikių vaikais ir jaunimu dirbančiomis organizacijomis, lavinančiomis priemonėmis prekiaujančiomis įmonėmis bei kitais sveikatingumo, sporto ir geros nuotaikos atstovais.

Registracija į festivalį vyks renginio dieną Klaipėdos futbolo mokyklos stadione (Paryžiaus Komunos g. 16A) nuo 11.15 iki 12 val. Sportinėje dalyje laukia net 15 varžybų ir įvairių rungčių: smagios futbolo rungtys, individualių krepšinio įgūdžių konkursas ir smagios krepšinio rungtys, snaiperio konkursas atsisėdus ir atsistojus, Lietuvos triračių čempionatas, neįgaliųjų slalomo vėžimėliuose parodomoji rungtis ir varžybos, jėgos sporto varžybos: štangos kėlimas, hantelio laikymas, rankų lenkimas, bočia, lengvosios atletikos estafečių rungtys šaudymas iš lanko, diskgolfas, smiginis, šaškės, šachmatai, kliūčių ruožas.

Sportininkų namų kolektyvas dalyviams paruošė įvairių viktorinų bei žaidimų, o žinomas Klaipėdos sporto istorikas Algirdas Plungė papasakos daug įdomių istorinių detalių apie Klaipėdos miesto paralimpiečius ir neįgaliųjų sportą. TV ekrane bus rodomi ir motyvaciniai videokadrai iš paralimpinių žaidynių, kur žmonės be kojų ar rankų sugeba plaukti baseine, aklieji žaidžia futbolą, spiria kamuolį į vartus ir kitokios akimirkos, įrodančios, kad motyvuotam žmogui nėra jokių ribų. Visi norintieji galės išbandyti specialiai neįgaliesiems pritaikytus triračius. Juos pristatys Vilniuje įsikūrusi Lietuvos triračių sporto asociacija. Čia vyks III Lietuvos bėgimo su triračiais (Frame Running) čempionatas.

Festivalio metu, mažiausi lankytojai kviečiami į „Smaragdo uosto” linksmybių zoną, kurioje vaikučių laukia: spalvoti Smaragdo uosto fėjų veidukų ir rankyčių piešinukai, balionų lankstymas, šokiai, žaidimai su poi ir lėkštėmis, linksmasis burbulų fabrikas ir kitos pramogos. Taip pat bus pastatyti dideli pripučiami futbolo vartai, kur dalyviai galės dalyvauti smagiose rungtyse.

Renginys ir visos veiklos – nemokami.

PROGRAMA

11.15–12 val. registracija (bendroje palapinėje prie įėjimo).

12–12.20 val. Festivalio atidarymas, sveikinimo žodis.

12.30-16 val. Komandinės ir individualios festivalio rungtys; organizacijų ir įmonių paroda, kurios metu bus pristatomos paslaugos,
įranga bei technika pritaikyta specialių poreikių ir negalią turintiems vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems; „Smaragdo uosto” animatoriai kvies išmokti žongliravimo, pūsti didžiausius burbulus, išsipiešti veidukus, piešti su dažais ant paruošto rėmo ir išsilankstyti balionus.

13.15-14 val. Bėgimo su triračiais Lietuvos čempionatas

15.30–16 val. Apdovanojimai, renginio uždarymas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Negalią turinti mergina: ,,Palanga – mano svajonių kraštas"

Palanga – ne tik populiariausias Lietuvos kurortas, bet ir vienas draugiškiausių miestų socialiai pažeistiems žmonėms. ,,Kai priklausai socialiai pažeistai grupei, ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA

Tolimųjų reisų autobusuose - neįgaliesiems pritaikytos vietos

Nuo kovo mėn. tarpmiestiniuose maršrutuose keleivius su specialiaisiais poreikiais veš 10 tam parengtų autobusų, praneša tolimojo keleivinio transporto kompanijos (TOKS) ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vasarį - didesnės pensijos pareigūnams, neįgaliesiems, kariams

Jau sausį „Sodra“ išmokėjo padidintas senatvės ir kitas socialinio draudimo pensijas. Vasarį didesnės išmokos pasieks išankstinių senatvės pensijų gavėjus bei ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This