Stichinė liūtis užtvindė gatves, vakare ji vėl gali užsukti

Fotoreportažai, Miestas

Sekmadienio rytą, po 7 valandos Klaipėdoje pradėjusi pliaupti smarki liūtis eilinį kartą užtvindė kai kurias Klaipėdos gatves.

Itin didelis vandens kiekis susikaupė tradicinėje tokių potvynių vietoje – po Herkaus Manto gatvės viaduku.

Patvinusi buvo ir Liepų gatvė, netoli Šiaurės prospekto sankryžos.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalinasi analogiškais vaizdais ir iš Taikos prospekto, Danės, Paryžiaus komunos gatvių.

Sigitos Kazragytės nuotr.

 

Gražvydo Sonar nuotr.

Patvino ir šalia paraleliai Liepojos gatvei tiesiamos naujos gatvės esantys kiemai.

„Jei ne iškastas milžiniškas griovys, situacija būtų dar baisesnė“, – rašė vaizdo medžiaga pasidalinusi moteris.

Lietaus nuotekas mieste prižiūrinti AB „Klaipėdos vanduo“ prieš vidurdienį informavo, kad sulaukė keliasdešimt pranešimų iš gyventojų dėl gatvėse susikaupusio didelio kiekio vandens.  Anot pranešimo, darbuotojai nedelsiant reagavo į gyventojų pranešimus, siurblinės šiuo metu dirba pilnu pajėgumu.

„Šiuo metu sudėtingesnė situacija susidariusi Herkaus Manto gatvėje po viaduku, kadangi vanduo dar nespėjo sutekėti į tinklus, tačiau AB „Klaipėdos vanduo” komanda deda visas pastangas, kad lietaus sukelti padariniai būtų kuo greičiau panaikinti. Visų vairuotojų prašome aplenkti šį ruožą“, – rašoma bendrovės pranešime.

Po 16 val. įmonė informavo, kad Herkaus Manto gatvėje susidariusios vandens sankaupos jau subėgo į tinklus ir eismo pralaidumas šiame ruože atstatytas, visi liūties padariniai šalinami – gatvės plaunamos nuo susidariusių purvo liekanų.

Nuotrauka iš Arvydo Vaitkaus paskyros „Facebook”

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad Klaipėdoje preliminariais duomenimis buvo pasiektas stichinio lietaus kiekis. Per valandą iškrito 53 mm. lietaus (per 2 val. – 65,5 mm), o tai yra daugiau nei pusė viso mėnesio normos.

Anot jos, vėlai vakare (apie 22 – 24 val.) vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose vėl formuosis smarkios liūtys lydimos perkūnijų, škvalinių vėjo sustiprėjimų iki 15-20, kai kur 23 m/s, gali pasitaikyti krušos.

„Klaipėdos vanduo” tikina, kad iš anksto ruošiasi galimai dar vienai liūčiai ir padidino budinčių avarinės tarnybos darbuotojų skaičių.

„Pastebėjus vandenyje skendinčias gatves ar kiemus, prašome apie tai pranešti avarinės tarnybos darbuotojams kontaktu: tel. 846220220 (atsiliepus operatorei, pasirinkti 1)“, – rašo įmonė.

Nuotrauka iš Arvydo Vaitkaus paskyros „Facebook”

„Smarki liūtis, kuri pasiekė stichinę ribą, dar kartą priminė apie problemines Klaipėdos miesto vietas. Matome, kad vietoje, kaip pavyzdžiui, Žvejų gatvėje, kurioje neseniai pakeisti lietaus nuotekų tinklai, situacija ne tokia tragiška. Tačiau, deja, kitose vietose situacija tapo nekontroliuojama.
Skęstantis miestas – ne pirmos dienos problema. Tokios problemos žinomos visą paskutinį dešimtmetį. Todėl šią problemą reikia spręsti ir laiko atidėliojimui nėra. Suprantu, kad prieš gamtą esame bejėgiai ir tokių reiškinių tik daugės, tačiau turime imtis priemonių, kad esant tokioms situacijoms būtų patirti kuo mažesni nuostoliai ir kiekvienas iš Jūsų nepatirtų nepatogumų“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo Klaipėdos meras, informavęs, kad pirmadienio rytui kviečiasi atsakingus asmenis situacijai išsiaiškinti bei ieškoti skubių bendrų sprendimų.

5 Comments

  1. Bet Taraškevičius rūpinasi kai prichvatizuoti šiukšlių išvežimą

    30metu Taraškevičius ir Grubliauskas betvarkė nuotekų.
    Net neįnventarizavo. Tik 2019 metais pradėjo inventorizuoti kad apleista atiduoti ,,Klaipėdos vanduo

    Reply
  2. Klaipėdos vanduo koks pelnas?

    O kodėl melioracijos netvarkom

    Reply
  3. Marketingas

    Dabar atsiras skelbimų: nebrangiai skubiai parduodamas apynaujis automobilis, nedaužtas, nesukta rida… Tik truputį skendęs, bet to nebus pasakyta…

    Reply
  4. valdao

    Noriu padekoti Klaipedos policijos darbuotojams, kurie netoli patvinusiu vietu stabde eisma ir leido vairuotojams apsisukti bei pravaziuoti saligatviais. Tikrai labai pilietiskai ir geranoriskai. Ir nepadeka statybininkams, kuriu visa israusta purva ir palikta jovala liutis plove i gretas ir pesciuju perejas .

    Reply
  5. Kad

    Net pirmokui aišku kad reikia lietaus nuotekų tinklų priežiūros, remonto o ne tik kalbų

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This