Dėl liūčių – ilgalaikis veiksmų planas

Miestas

Dėl sekmadienį Klaipėdos gatvės užtvindžiusios liūties padarinių pirmadienio rytą Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sukvietė skubų paviršines nuotekas tvarkančios bendrovės „Klaipėdos vanduo“ bei savivaldybės specialistų pasitarimą, kuriame identifikuotos pagrindinės problemos ir galimi sprendimo būdai.

„Sunku patikėti, kad nuo nepriklausomybės laikotarpio mes šiai dienai turime tik apie 50 procentų inventorizuotų tinklų. Iš 360 kilometrų, tik apie 180 yra žinoma. Kol nežinome visų tinklų situacijos, negalime daryti nei hidraulinio modeliavimo, nei ieškoti ir įgyvendinti veiksmingų sprendimų, kaip būtų galima stichiją suvaldyti. Didinsime inventorizavimo pagreičius, kad „Klaipėdos vanduo“ žinotų tikrąją situaciją ir galėtų padaryti savo darbus“, – pranešime pažymi meras Arvydas Vaitkus.

Susitikime taip pat aptarta, jog būtina įvertinti lietaus nuotekų siurblinių poreikį bei jų apsaugą nuo veiklos sutrikimų.

Akcentuota, kad būtina peržiūrėti ir bendrą siurblinių skaičių mieste. Dalis kolektorių, kuriais lietaus vanduo teka į Danės upę ar marias, veikia savitakos principu, tačiau pakilus vandens lygiui šiuose telkiniuose, lietaus vanduo savaime nebegali ištekėti, todėl būtina įvertinti papildomų siurblinių poreikį.

„Didelės vandens sankaupos taip pat susidarė ir Danės gatvėje. Iš šios teritorijos lietaus nuotekos suteka į Dangę. Kai kurių lietaus nuotekų šulinių kolektorių gylis siekia tik 1-1,5 m, todėl pakilus vandens lygiui upėje, lietaus nuotekos saviteka ištekėti nebegalėjo ir susikaupė gatvėje. Puikiai suprantame, kad oro stichijos suvaldyti negalime, tačiau dedame didžiules pastangas, siekiant išvengti panašių situacijų ateityje“ , – pasitarime kalbėjo „Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Susitikime akcentuota ir gatvių valymo svarba – šulinių dangčiai, grotelės, per kur suteka lietaus nuotekų vanduo, turi būti nuolat valomi.

Siekiant spręsti liūčių sukeliamas problemas, mero pavedimu bus parengtas ir trumpalaikis, ir ilgalaikis planas.

„Taip pat kiek įmanoma greičiau bus sukurta bendra informacinė sistema, kad esant stichinei situacijai mieste, gyventojus skubiai pasiektų informacija”, – rašoma savivaldybės pranešime.

2 Comments

  1. Lalas

    Daugiau dar naikinkit mieste žemės plotus uždengdami trinkelėmis. Neturi kur susigerti

    Reply
  2. Česlovas

    Pirmą kartą palijo, atsibunda tik tada kai kas nors nutinka, tuoj vėl apsiramins iki kito karto

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This