Savaitgalį vykusio reido metu užfiksuota 13 KET pažeidimų

Transportas

Rugpjūčio 4–5 d. Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai uostamiestyje ir Klaipėdos rajone vykdė reidą motociklų ir motorolerių vairuotojų daromiems KET pažeidimams užkardyti. Nustatyta 13 įvairių KET pažeidimų, 10 iš jų padarė nepilnamečiai asmenys.  

Dvi motociklus vairavusios moterys uostamiesčio gatvėse stipriai viršijo leistiną greitį – 1998 m. gimusi motociklo vairuotoja Sausio 15-osios g., važiavo 83 km/val. greičiu, o tokio pat amžiaus kita motociklininkė, Taikos prospektu skriejo net 113 km/val greičiu, kai leistinas tose vietose yra 50 km/val.

Trijų motorolerių (mopedų, motociklų), kurių variklių skleidžiamas triukšmo lygis viršijo leistinas ribas, vairuotojams gresia atsakomybė pagal administracinių nusižengimų kodeksą, taip pat buvo anuliuotos transporto priemonių techninių apžiūrų galiojimas.

Vieno motociklo vairuotojas vairavo nors teisės tam nėra įgijęs. Dar vienas vaikinas neturėdamas teisės vairuoti važiavo motoroleriu, kuris nebuvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra, be to – pažeidėjas nedėvėjo šalmo.

Priemonę specialiais policijos ženklais nepaženklintu tarnybiniu automobiliu vykdę pareigūnai Klaipėdos rajone, Ginduliuose, pastebėjo prie stovinčio mopedo susibūrusių paauglių grupelę. Trys iš jų – vaikinas ir dvi merginos – sėdo ant motorolerio ir nuvažiavo Klaipėdos link. Nustatyta, kad 2008 m. gimęs vaikinas vairavo neturėdamas tam teisės, o bendraamžėms kartu važiavusioms merginoms gresia atsakomybė už važiavimą be šalmų.  

Trys dviračių motorinių transporto priemonių vairuotojai sulauks atsakomybės už posūkio šviesos signalų nerodymą, o dar vienas – už tai, kad nesustojęs pravažiavo pro ženklą „STOP“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This