Keičiasi buitinių nuotekų rekonstrukcijos darbų data ir terminai S. Daukanto gatvėje

Miestas

Praėjusią savaitę AB „Klaipėdos vanduo“ informavo apie planuojamus buitinių nuotekų rekonstrukcijos darbus S. Daukanto gatvėje ir dėl to numatytus laikinus eismo pokyčius. Nors iš pradžių rangovai darbus planavo atlikti per tris savaites, tačiau atsižvelgiant į miesto gyventojų ir vairuotojų lūkesčius bei pasitelkus inovatyvias technologijas, darbų terminą pavyko sutrumpinti, teigiama bendrovės pranešime.

Anksčiau buvo planuota, kad darbai vyks rugpjūčio 7-21 dienomis, tačiau dabar tinklų rekonstrukcija bus vykdoma rugpjūčio 28- rugsėjo 2 dienomis.

„Bendrovė „Klaipėdos vanduo“, įvertindama rekonstrukcijos keliamus nepatogumus S. Daukanto gatvėje įsikūrusių įstaigų darbuotojams ir vairuotojams, skyrė papildomas investicijas darbams paspartinti. Rangovų įmonė „Stakorda“ naudos vienas pažangiausių tinklų atnaujinimo technologijas Europoje”, – rašoma pranešime.

Nustačius gedimą ir išvalius vamzdį į jį instaliuojama dervomis įmirkyta stiklo demblio įvorė, kuri prilimpa prie sienelių ir sudaro naują sluoksnį. Lyginant su kitais renovacijos būdais, šis yra efektyvesnis ir ilgaamžiškesnis. Medžiagai sutvirtinti naudojamos specialios UV kaitinimo lempos.

Teigiama, jog minėtomis dienomis eismas šioje gatvėje bus ribojamas iš dalies – nuo 9 iki 17 val. gatve bus leidžiama važiuoti tik šioje teritorijoje esančių namų gyventojams bei įstaigų, įmonių darbuotojams, o po 17 val. gatvė bus dalinai uždaryta, automobilių judėjimui atidarant vieną eismo juostą.

Pranešama, jog esant palankioms oro sąlygoms ir aplinkybėms, darbų terminas gali trumpėti.

1 Comment

  1. Dalia Ž.

    Puiku.Pagaliau, pirmą kartą paviršinių (lietaus nuotekų) tvarkymas atliekamas šiuolaikiškais metodais. Ir tai dar ne viskas. Ne sunku pasimokyti, pamatyti Skandinavijos šalyse ir kt. kaip reikia tai atlikti. ir dar kitokias būdais.. Yra ne 1-as „Kl. vanduo”specialistas žinantis tai… ES finansavimas šiems projektams vyksta. Gerai, kad 1-ą kartą paskelbta miestiečiams , ir dar su planu…
    Kl. savivaldybė daug metų nevykdo LR įstatymo dėl nuotekų tvarkymo. Aplinkos apsaugos Klaipėdos agentūra turi teisę bausti savivaldybės pareigūnus… Ir jie to nedarė… Atsakingi už tai, buvę ir esami tarnautojai privalo už tai atsakyti. O buvę sav.Tarybos nariai ( kai kurie yra ir dabartinėje Taryboje) išsakę Tarybos nario PRIESAIKĄ žadėjo sąžiningai atlikti tarybos nario pareigas. Yra tokių ,ir nemažai, kurie to neatliko, reiškia – melavo. Arba kitaip – yra melagiai….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This