Sulaikyta grupė asmenų, narkotikus platinusių Klaipėdoje ir Palangoje

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje.

Kovo mėn. Klaipėdos policijos pareigūnai, reaguodami į gautą pranešimą, nuvyko į butą Klaipėdoje, Taikos pr., kuriame buvo du 42 m. vyriškiai. Policijos pareigūnai bute rado apie 140 g kanapių dervos bei heroino.

Vienas iš vyriškių, dirbantis uostamiesčio bendrovėje, anksčiau teistas už vagystes, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimą arba pagrobtojo panaudojimą, pasikėsinimą pabėgti iš sulaikymo vietos, sukčiavimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės gaminimą, disponavimą ar panaudojimą.

Kitas, tuo metu dirbęs toje pačioje bendrovėje, anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, vagystes, plėšimą, sukčiavimą, kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą.

Tolesnį bylos tyrimą atliko KPONTV.

Birželio pradžioje Klaipėdoje, Debreceno g. – Taikos pr. pėsčiųjų alėjoje, pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir vagystes teistą, 31 m. Klaipėdos miesto gyventoją, pas kurį rasta heroino.

Be to, birželio pabaigoje kriminalistai skirtingose Klaipėdos ir Palangos vietose sulaikė narkotines medžiagas, įtariama, platinusius penkis asmenis.

45 m. niekur nedirbantis, anksčiau už chuliganizmą, neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, vagystes, sukčiavimus, viešosios tvarkos pažeidimą ne kartą teistas vyriškis sulaikytas Klaipėdoje, Naujakiemio g. Pas jį rasta heroino ir kokaino bei šaunamasis ginklas su 12 šovinių.

Įtariama, kad pastarasis dalį narkotinių medžiagų kartu su elektroninėmis svarstyklėmis slėpė pašto dėžutėje. Atlikus kratą šio vyro gyvenamojoje vietoje, rasta tablečių su psichotropinėmis medžiagomis bei daugiau nei 7000 eurų.

38 m. niekur nedirbantį, anksčiau neteistą vyriškį policijos pareigūnai sulaikė Palangoje, Našlaičių take. Atlikus kratą vyro automobilyje ir gyvenamojoje vietoje rasta įtariama narkotinių medžiagų, smulkintuvas bei elektroninės svarstyklės.

Klaipėdoje, Birutės g., sulaikytas 46 m. niekur nedirbantis, anksčiau už sunkų sveikatos sutrikdymą, turto prievartavimą, vagystę, plėšimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistas pajūrio gyventojas. Atliktos kratos jo gyvenamojoje vietoje metu taipogi rasta tablečių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

KPONTV pareigūnams atlikus kratą Palangoje, Kretingos g., sulaikytų 33 m. vyro ir 45 m. moters bendroje gyvenamojoje vietoje rastos svarstyklės su kokaino, kanapių ir amfetamino pėdsakais bei daugiau nei 160 tablečių su psichotropinėmis medžiagomis.

Vienoje iš sveikatos priežiūros įstaigų dirbanti moteris anksčiau į teisėsaugos akiratį pakliuvusi nebuvo. Kartu gyvenantis, niekur nedirbantis, vyras anksčiau teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimą, viešosios tvarkos pažeidimą, transporto priemonės vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo.

Penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau 38 m., 45 m. ir 46 m. vyrams bei 45 m. moteriai paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. 33 m. vyras suimtas kitame ikiteisminiame tyrime. Likusiems įtariamiesiems šiame tyrime paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į paimtas pinigines lėšas – daugiau nei 7000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Tai jei sulaikota su įkalčiais ,(tai yra vadinamu ,post faktum),jų snukučius,tai (feisus),patalpinti ,ka reikia gal slēpti teisinti juos padēti galbūt jiems išsisukti,ar panašiai.Miestelienai turētu matyti jų snukučius ir reikētu tai viešinti rodant jų snukučius tiek kas liečia prostitucija ,tiek narkotikus.Taip skirti normalias baudas,bausmes o ne juokingas,tada tokiu tinklu bus mažiau .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra prašo Ričardą Piniką nuteisti ir dėl smurtavimo bei poveikio liudytojui darymo

Prokuratūra praneša antradienį pateikusi kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), prašydama grąžinti apeliacinei instancijai iš naujo nagrinėti iš daugiaaukščio viešbučio ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Du gimnazistai ir studentas kaltinami psichotropinių medžiagų platinimu

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje du gimnazistai ir vienas studentas kaltinami neteisėtu ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This