Donatas Švirėnas: „Tai, kad aktoriaus karjerą iškeičiau į darbą jūroje – režisūrinis sprendimas iš aukščiau“

Laiškai iš jūros, Svarbu

Donatas Švirėnas – daugeliui puikiai žinomas Klaipėdos dramos teatro aktorius. Daug kam buvo netikėta, kad kelias dešimtis vaidmenų teatre sukūręs Donatas paliko teatrą ir nusprendė rinktis jūros kelią.

Jis įstojo į Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centrą ir tapo laivo stiuardu. Būtent apie šį jo pasirinkimą kalbama antrojoje laidoje „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“.

„Šis laikotarpis nebuvo lengvas, nes viską teko pradėjau nuo nulio. Žmonėms įdomu, kodėl palikau teatrą. Priežastis gana paprasta – materialiniai dalykai. Teatras visada buvo mano svajonė, kurios siekiau nuo pat vaikystės, todėl yra skaudu, kai šiai svajonei atiduoti visą širdį, sveikatą, neskaičiuoji darbo valandų, tačiau supranti, kad gaunamas atlygis vos padeda išgyventi. Štai taip mano akiratyje atsirado jūra. Šiandien dirbu laivo stiuardu viename iš „DFDS Seaways“ keltų ir tuo labai džiaugiuosi. Tačiau tai dar ne pabaiga – planuoju mokslus tęsti ir tapti laivo virėju. Tikiuosi, kad mano pavyzdys paskatins ir kitus nebijoti pokyčių ir pasiryžti atrasti naujus horizontus“, – pasakojo Donatas Švirėnas.

Laidoje panaudoti Viktorijos Vaišvilaitės, Donato Ravaičio, Kęstučio Meliausko, Domo Rimeikos, Vaivos Jokužytės, Vitos Jurevičienės, Donato Švirėno vaizdai. 

Laidos „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ iš dalies finansuojamos Klaipėdos miesto savivaldybės. 

Projekto partneriai: Lietuvos jūrininkų sąjunga, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras.  

5 Comments

  1. Reda

    Gaila teatro ir ypač jaunųjų aktorių kartų. Teatrą paliko aktorė Jolanta Puodėnaitė. Jauniems aktoriams nėra galimybių kilti, motyvuotis, padoriai gyventi. Vyresniems aktoriams tikiu geresne situacija. Alga + pensija

    Reply
  2. Reda

    Donatai puiku!

    Reply
  3. Teatras

    Šaunuolis Donatas, neskaitant prarasto puikaus, nuostabaus aktoriaus ir tokių pavyzdžių ne vienas, vien Klaipėdos dramos tetro tupė, kas Kanadoje, kas Anglijoje, kas Airijoje ir džiugu būtų kad bent dirbtų ten pagal savo diagnozę… Kaip pasakė vienas žymus klasikas Teatras ne profesija tai diagnozė, va ir mano širdis teatre liko prieš 12 metų taip ten ir liks, o dirbti tenka inžinieriumi…

    Reply
  4. Zydra

    Super interviu.Gaila, kad teatre nebeliko puikaus aktoriaus,bet…sėkmės Donatui.Panašu, kad grįžtame keleta dešimtmečių atgal, kai dalis šio teatro aktorių vykdavo uždarbiauti svetur.

    Reply
    • Rasa

      Nuostabus Aktorius, Žmogus. Labai didžiuojuosi, kad Donatas, turintis Dievo dovaną bendrauti, inteligentiškas, apsiskaitęs vyras dirba kelte. Kad atsikvėpė nuo nepriteklių. Kuo didžiausios sėkmės, o dėl Klaipėdos dramos teatro… Tai, kad Povilo Gaidžio nebėr, kultūros jame taip pat nebėr, nusivylė ir prisiekę žiūrovai. Vadovas Tomas nuėjo į Tarybą dirbti už papildomus šimtelius, suvargęs, pražilęs… Pamačiau rugsėjo premjeros antraštę- nebetraukia. Plikų užpakalių, keiksmažodžių, nevilties ir liūdesio veikalai. Tokių „menų” pilna gatvėse, parduotuvėje, paplūdimyje. Beje, jei talentingasis Donatas taps virėju- tikrai pateks į geresnius laivus ar keltus, pamatys pasaulio: danai lietuviams moka tik grašius.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Ilgametis kapitonas: kelionės jūrų keltais tapo kokybiškesnės ir saugesnės

Lietuvą ir Vokietiją jungiantis maršrutas Klaipėda-Kylis yra vienus didžiausių keleivių bei krovinių srautų generuojančių keltų linijų mūsų šalyje. Šis jūros ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Aleksandras Kaupas: „Tėtis nenorėjo, kad tapčiau jūrininku“

Paskutinė ciklo „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ laida dedikuota Lietuvos jūrininkų sąjungai, švenčiančiai 100 metų įkūrimo jubiliejų. Laidos svečias ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This