Išvarė iš paplūdimio? (atnaujinta)

Vasara

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi klaipėdietė Audronė (pavardė redakcijai žinoma) teigė buvusi šokiruota, kai pirmadienio pavakare jai su vyru bei dar keliolikai poilsiautojų buvo griežtai pasakyta palikti paplūdimį, mat atvykusi grupė vyrų poilsiautojų vietoje įsirengė futbolo aikštelę.

Iš sportininkų pasirinktos vietos teko pasitraukti ir jaunai šeimai su mažais vaikais. Audronės K. nuotr.

„Įsitaisėme į dešinę nuo Neįgaliųjų paplūdimio, laisvoje vietoje, netoli atitvertos sporto zonos. Toje vietoje buvo ir kelios šeimos su mažais vaikais. Apie 18 val. į pliažą atvyko grupė įmitusių vyrų, jie pasistatė vartus, o mums liepė susirinkti savo daiktus ir persikelti į kitą vietą – jie esą čia nusprendė pasitreniruoti”, – pasakojo klaipėdietė.

Jos teigimu, vyrai, kurie esą priklausė vienam žinomam uostamiesčio futbolo klubui, kalbėjo šiurkščiai, nerinkdami žodžių, iš poilsiautojų ironiškai šaipėsi, kad pastarieji esą nesupranta, kas yra sportas. Pasak moters, kamuolys bent kelis kartus atsitrenkė į besiilsinčius žmones, kurie galiausiai turėjo palikti pasirinktą pliažo vietą.

„Ar turi teisę taip elgtis save sportininkais vadinantys žmonės, ar jie gali sportuoti, kur panorėję?” – ir klausė, ir pasipiktinimo neslėpė Audronė.

Jos klausimą peradresavome „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojui Aleksandrui Siakki.

„Pasyviojoje paplūdimio zonoje sportuoti negalima, ta zona yra skirta ramiam poilsiui. Reikėjo apie situaciją pranešti gelbėtojams, jie būtų viską sutvarkę. Pats kaip tik tuo metu buvau II Melnragėj, bet jokių pranešimų nebuvo”, – sakė jis.

Pasak gelbėtojų vadovo, kitaip būna, kai paplūdimyje yra rengiamos kokios nors sporto varžybos ir joms yra išduotas leidimas. Jo teigimu, praėjusį savaitgalį būtent Neįgaliųjų paplūdimyje turėjo vykti paplūdimio futbolo čempionatas, bet jis buvo atšauktas, nes po audros aikštė buvo nelygi, neatitiko reikalaujamų standartų, tad renginys neįvyko.

Tuo metu šį šeštadienį, rugpjūčio 19 d., nuo pat ryto II Melragėje bus rengiamas Baltijos šalių paplūdimio sprinto čempionatas, o sekmadienį – paplūdimo sporto festivalis, todėl savaitgalį ieškantys ramesnio poilsio turėtų rinktis kitkas paplūdimio vietas.

Atnaujinta

Paskelbus šį rašinį, sulaukėme štai tokios žinutės:

„Visų pirma, tie vartai buvo pastatyti aktyvioje zonoje, kur sportuoti galima. Antra, žmonių buvo paprašyta kultūringai ir gražiai. Trečia, tiems, kurie neatsitraukė, buvo sakoma, jog gali eiti sakyt gelbėtojams apie problemą….O ketvirta, nei žinomai komandai, kas atstovauja, n metų yra žaidžiama. O meluoti tikrai negražu”.

9 Comments

  1. Laimutei

    Laimute:) Vyrai zaide aktyvioje zonoje Kur tam skirta vieta aktyviam sportui ( tinklinis, futbolas plezo ir t.t. ) Apie kokia kita vieta jus kalbate . Pasyvaus poilsio? Kur negalima? Nudistu ar moteru pleze? Pamastykite ka rasote ? jie zaide tam skirtoje vietoje !!!!! Ir ji yra vienoje vietoje !!!!! O ne kitur ?

    Reply
  2. Jurgiui

    Jurgį ar žinai kas yra plezo tinklinis ? Plezo futbolas ? Tai yra skirta vieta aktyviam sportui prie jūros . Tai chuliganizmas ??? Tau neužtenka plezo Jurgį ? Nebūk kaušas . Būtent ten kur žaidė yra aktyvi zona . Gulėk kur tu nori .

    Reply
  3. Laima

    Kaip cia pasakius,ar futbolininkai teisūs.Jei jau taip nebuvo žmn.paplūdimyje,kodėl vyrai patys nepasirinko atokesnės aikstelės.Šiaip tai ne kaip iš šono atrodo.Žmonės poilsiauja,cia ateina „chebra”,statosi vartus,liepia pasitraukt is tos vietos.Nekaip atrodo visa tai.Nebent pabūt ten reikia ilgiau,kad perprast vietiniu taisykles.

    Reply
  4. jurgis

    Paplūdimys yra žmonių poilsio vieta kurie po savaitės darbo nori pasiilsėti nuo miesto triukšmo su vaikais ir šeima ,o sportuoti ir dar žaisti futbolą yra tam skirti stadionai su gatavais vartais ir kita įrangą ,tas pat liečia ir šunų augintojus prie jūros ir jūroje šunims ne vieta ,o savivaliauti tokiems sportininkams tai yra chuliganizmas ,nes jie neturėjo tam ir leidimų atitinkamų institucijų čia turėtu susidomėti ir teisėsaugą

    Reply
    • Antanas

      Jurgi, o aktyvaus poilsio teritorija tau nieko nesako?

  5. Buvusi

    Furbolą žaidė aktyvaus poilsio zonoj. Straipsnis apie nieką.

    Reply
  6. Išmanioji mamytė

    Kyla abejonių dėl ”šokiruotos” mamytės adekvatumo. Kiek buvo ”poilsiautojų” 18val. Vakarop? Kiek buvo pasportuoti atėjusių vyrų? Ar tikrai vyrai LIEPĖ? Būtų įdomu sužinoti ir pasportuoti atėjusių vyrų liudijimą dėl priekaištų, kad jie liepė. Panašu, kad problema šūdo verta. Kiek jiems reikėjo tos ”aikštelės” 50metrų, 100 metrų, o gal viso kilometro? Tokios super mamytės turi genialų sugebėjimą išprovokuoti konfliktą. Gal galėtumėme būti labiau geranoriški kitų žmonių atžvilgiu… Tie vyrai manau negirtuokliavo, nesikeikė, negrasino niekam. Dabar visur ”tvarką” daro tokios supermamytės. Ir nesuprantu prie ko čia tie gelbėtojai. Ką jie gelbės? Supermamytę, vaikelį, vyrus? Tie ”gelbėtojai” įsivaizduoja , kad jie ”pasaulio” bamba. Kažkoks milicininkų mąstymas. O straipsnio ”autorė” pagimdė straipsnį, eilinį kartą niekinį. Sėkmės ”seansacijų” kūryboje.

    Reply
    • Ramūnas

      Moteris paskambinusi žurnalistei ant tiek neturi sąžinės. Vyrai žaide futbolą gražiai prašė pasitraukti truputį . Kad neuzgautu su kamuoliu. Jos vyras iš principo nesitraukė . O pati skundo rašytoja ji įkalbinėjo pasitraukti . Vyrai žaide aktyvioje zonoje . Geda . O ne straipsnis .

    • To

      Mužikui pripratusiam prie betvarkės visi straipsniai niekiniai…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieško naujo pavadinimo paplūdimiui

Klaipėdos savivaldybė skelbia laukianti idėjų, kaip būtų galima pervadinti Neįgaliųjų paplūdimį. „Žmonės su negalia – lygiateisiai visuomenės nariai. Neįgaliųjų paplūdimio ...
2023-07-10
Skaityti daugiau

Vasara

Kaip prie vandens telkinio prižiūrėti vaikus?

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki, norint užtikrinti vaikų saugumą vandenyje, derėtų jų neišleisti iš akiračio visų maudynių metu. ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

Vasara

Dėl neva skęstančiojo ant kojų sukėlė keletą tarnybų

Penktadienio rytą net kelių specialiųjų tarnybų darbuotojai skubėjo į Melnragės paplūdimį. Pranešta, jog esą prie Klaipėdos uosto šiaurinio molo už ...
2023-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This