Sutvirtins Dangės upės krantą ties Botanikos sodu

Aplinkosauga

Paskelbti Dangės upės dešiniojo kranto, ties Klaipėdos universiteto  Botanikos sodu, apsaugojimo nuo erozijos darbų projektiniai pasiūlymai. Per 200 metrų ilgio krantinę siūloma sutvirtinti naudojant gabionus – vielinio tinklo dėžėmis, pripildytomis akmenimis.

Projektinius pasiūlymus Klaipėdos miesto savivaldybės bendrovės „Klaipėdos paplūdimiai“ užsakymu parengė UAB „Inžinerinis projektavimas“. 

Projektuotojų vizualizacija

Numatomame rekonstruoti upės ruože, ties Klaipėdos botanikos sodu, Dangės vaga pasisuka ~180° kampu. Atliekant tyrinėjimo darbus nustatyta, kad šioje vietoje dešinys upės krantas yra stipriai pažeistas, erozija yra  atvėrusi maždaug 3 m. smėlinio grunto atodangą, kurios viršuje, maždaug 5 m nuo upės šlaito viršaus, yra įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas. Tikėtina, kad jei krantai nebus kuo skubiau sutvirtinti, upės šlaitai ir toliau deformuosis. O laikui bėgant deformacija gali pasiekti esamus takelius ir  jie nugrius.

Kadangi Dangė yra natūrali upė, tai projektuotojai rekomenduoja tvirtinti ją natūraliomis priemonėmis. Per du etapus norima sutvirtinti iš viso 229 metrus kranto. Siūlydami krantui tvirtinti gabionus projektuotojai teigia, kad taip bus išsaugotas upės natūralumas ir „turėsime galimybę, netrukdant įrengti laivakelį, patraukti upės šlaitą nuo esamo pėsčiųjų ir dviratininkų tako, taip jį apsaugant nuo griūties ar išplovimo potvynių metu”.

INFORMACIJA

Susipažinimas su projektiniais pasiūlymais galima iki 2023-08-29 adresu Garažų g. 6, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. (8656)09297, arba internetinėje svetainėje ttps://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki rugpjūčio 29 d. raštu Panerių g. 64, Vilnius, arba el. p. info@projektavimas.net

Viešas susirinkimas įvyks rugpjūčio29 d. 16 val.  Vieta/platforma: https://us06web.zoom.us/j/86430797800.

1 Comment

  1. Jo

    Labai teisingas sprendimas !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Pateikta kelio į Šiaurinį ragą rekonstrukcijos vizija

Jeigu bus įgyvendinti viešinami projektiniai pasiūlymai, nebeliks galimybės dabartiniu keliu automobiliais pasiekti Senosios Smiltynės perkėlos: privažiavimas prie jos projektuojamas šalia ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar Biržos tiltas nesugrius, taip ir nesulaukęs remonto?

„Šiuo metu tilto valdymui naudojama įranga yra nepatikima ir nenuspėjama”, – dar 2020 metų viduryje nustatė doc. dr. Algirdo Steponavičiaus ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Dangė Klaipėdoje jau semia gatves

Dangės vanduo Klaipėdoje, ties Botanikos sodu, Veterinarijos gatve ir kitose vietose, sparčiai semia gatves, pėsčiųjų ir dviračių takus. Kai kurios ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This