Dirbti policininku Klaipėdos rajone skatina ir pareigūnų pritraukimo programa

Regionas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų gretos pildosi: ketvirtadienį prie Klaipėdos rajono pareigūnų komandos prisijungė du nauji kolegos. Į tarnybą grįžo Linas Astrauskas ir tik ką į policijos gretas įstojęs Saimonas Baltutis. Jie neslepia, kad tokį žingsnį juos paskatino žengti šiais metais atsiradusi Klaipėdos rajono savivaldybės policijos pareigūnų pritraukimo programa.

Ši policijos pritraukimo programa sukurta, norint į rajoną pritraukti daugiau pareigūnų, kurių trūksta. Tikėtasi, kad savivaldybės numatytos skatinimo priemonės motyvuos jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją ir likti dirbti savo krašte.

Pagal savivaldybė programą pareigūnas, paskirtas dirbti Klaipėdos rajone, gauna vienkartinę 4000 eurų išmoką, o asmeniui, besiruošiančiam tapti policijos pareigūnu, per visą pirminio policijos profesinio mokymo, įvadinio mokymo ar studijų laikotarpį yra mokama mėnesinė 250 eurų skatinamoji išmoka. Sutartį pasirašę pareigūnai įsipareigoja Klaipėdos rajone dirbti trejus metus, o jų prisijungimas sustiprina ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pajėgas.

Naujieji pareigūnai ketvirtadienį padėjo parašus po trišale sutartimi su savivaldybe ir Klaipėdos apskrities vyriausiuoju komisariatu.

„Tik ką baigiau mokslus policijos mokykloje, tad Klaipėdos rajone prasideda pirmieji darbo mėnesiai. Pats gyvenu rajone, tad nusprendžiau pasinaudoti čia teikiama galimybe ir prisijungti prie programos. Jaučiu, kad patekau ten, kur ir norėjau būti“, – pranešime cituojamas S. Baltutis.

„Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei už paramą – tokie sprendimai yra puikus pavyzdys visai Lietuvai. Džiaugiuosi, kad kolegos pasinaudojo šia galimybe ir yra pasiruošę atsakingai dirbti mūsų kraštui“, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonas Motuzas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos rajone dingo 26 kelio ženklai

Kretingos rajono policijos pareigūnai narplioja neįprastos vagystės aplinkybes. Pirmadienį policija sulaukė vienos uždarosios akcinės bendrovės pareiškimo, kuriame nurodoma, kad nuo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Už nelegalią prekybą tabako gaminiais turės sumokėti baudą

Klaipėdos pareigūnams tikrinant, ar uostamiestyje tabako gaminiais prekiaujama legaliai, nustatyti du tokios prekybos pažeidimai. Tikrinant elektroninėje erdvėje pastebėtą informaciją, antradienį ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikyti jaunuoliai, įtariami vogę degalus bei pagrobę du automobilius

Klaipėdos miesto bei Klaipėdos rajono policijos pareigūnai praneša nustatę du jaunus įtariamuosius – 20-ties ir 19-os metų, kurie galėjo įvykdyti ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This