Kviečia emalio dirbtuvės Pamario galerijoje

Regionas

Rugpjūčio mėnesį Pamario galerija Juodkrantėje ( L. Rėzos g. 3) kviečia suaugusius lankytojus pasinerti į paslaptingą emalio pasaulį.

Vyks keturios emalio užsiėmimų ciklo „Taškas, linija, dėmė“ edukacijos, kurias ves Juodkrantėje gyvenanti menininkė Dovilė Žydelienė.

Emalio juvelyrikos kūrėja dengimą emaliu apibūdina kaip „tapybą stiklu“.

„Kad emalio milteliai virstų spalva, dengiančia metalą, reikalinga 800 laipsnių temperatūra. Karštis ir „kepimo” trukmė kartais sudaro sąlygas atsirasti labai netikėtiems spalvų ir faktūrų deriniams. Aš savo kūryboje naudoju pertvarinio (Cloisonee) emalio techniką. Ji kildinama iš senovės Bizantijos, kuomet emalio ornamentais bei brangiais akmenimis buvo dekoruojami ne tik auksakalių dirbiniai, bet ir ikonos, relikvijoriai, monstrancijos bei kiti religinės tradicijos daiktai. Tai metodas, kuomet iš plonų sidabrinių vielučių kruopščiai išlankstomas ornamentas, po to metalinė plokštelė dengiama emaliu. Sluoksnis po sluoksnio, duodant išdžiūti, kepama, dengiama, vėsinama. Kaip bebūtų parodaksalu – kažkiek primeną lesiravimą akvarele, nes sykį padengus, spalva lieka, todėl svarbu saugoti šviesą, skaidrumą, spalvos švarą. Ši technika imli laikui, todėl edukacijų metu naudosime kitus būdus, bet taip pat lemiančius įdomius ir gražius rezultatus“, – kalba menininkė.

Rugpjūčio 22 d., antradienį, 17 val. vyks edukacija „Paukštelis“. Šio užsiėmimo metu bus gaminamas pakabukas, susipažįstant su emalio dengimo ypatumais, juvelyrinio emalio spalvų savybėmis bei derme.

Rugpjūčio 23 d., trečiadienį, 17 val. edukacijos „Sekretas“ metu lankytojus kvies prisiminti vaikystę. Nedidelis plotelis bus padengiamas skaidria emale, išlankstoma pasirinkta forma iš vielinių pertvarėlių ir nudažoma skirtingomis spalvomis. Ten, kur nebus padengta, varis oksiduosis, sukurdamas sekretą, kurį užkasdavome žemėje vaikystėje.

Rugpjūčio 29 d., antradienį, 17 val. vyks edukacija „Laiškas“. Paviršių padengus balta emale, bus kuriamas grafinis piešinys, piešiama grafitiniu pieštuku.

Rugpjūčio 30 d., trečiadienį, 17 val. vyks edukacija „Amuletas“. Juodkrantė garsėja savo lobiu, kurį sudarė įvairūs gintaro dirbiniai. Edukacijos metu bus išpjaustomos lobio amuletų formas atkartojančios įvairių formų figūrėlės, jas padengiant geltonais dažais.

Dalyvių skaičius ribotas, tad būtina registracija į užsiėmimus tel. (8 46) 410 421 arba el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt

Užsiėmimas skirtas suaugusiems.

Vieno edukacinio užsiėmimo bilieto kaina suaugusiajam – 5 eurai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This