„Laimė” po dvejų metų ateis ir į Kauno gatvės kiemus

Svarbu, Transportas

Prieš ketvertą metų Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotas Kauno gatvės 29, 31, 33, 35, 39, 39A, 41 automobilių stovėjimo aikštelių, pėsčiųjų takų rekonstravimo ir lietaus nuotekų tinklų naujos statybos projektavimas baigtas tik šiemet. O praėjusią savaitę paskelbta ir statybos rangovų paieška.

Pagal UAB „Skaitmeninis lapas“ techninį darbo projektą dar numatoma atlikti ir Kauno g. 45, 47 bei Šilutės pl. 18, 20, 22, 24 automobilių stovėjimo aikštelių, pėsčiųjų takų rekonstravimo ir lietaus nuotekų tinklų naujos statybos darbus. Numatoma, kad darbus statybininkai turėtų atlikti per 21 mėnesį nuo sutarties pasirašymo.

Automobilių stovėjimo aikštelių bendras plotas – 2,9 tūkst. kv. metrų. Čia numatyta atnaujinti 254 automobilių stovėjimo vietas. 11 iš jų bus skirtos žmonėms su negalia. Rekonstruojami pravažiavimai, ir naujos stovėjimo aikštelės bus įrengiamos laisvoje valstybinėje žemėje. 

Projekte rašoma, kad esamų takų bei pravažiavimų šioje teritorijoje būklė yra bloga: jų danga suskilinėjusi, tarpuose auga žolė, kaupiasi vanduo. Automobiliai paliekami stovėti ant vejos, ant esamų pėsčiųjų takų, pravažiavimų. 

Automobiliai paliekami stovėti ant vejos, ant esamų pėsčiųjų takų, pravažiavimų. Artūro Šulco nuotr.

Įvedant vietinę rinkliavą už automobilių statymą daugiabučių namų gyvenamajame kvartale, priešais Klaipėdos policijos komisariatą Kauno gatvėje, savivaldybės politikai teigė, jog tai daroma vardan čia gyvenančių žmonių. Mat šio kvartalo gyventojai nuolat skundžiasi, kad į policiją atvykstantys klientai savo automobiliais užkemša jų namų kiemus, stato juos ant vejos, šaligatvių, užtveria laiptines ir panašiai. Tačiau menkas rinkliavos dydis situacijos iš esmės nepakeitė. 

Projekte, dėl kurio įgyvendinimo paskelbtas viešasis pirkimas, nurodoma, kad „rekonstruojant pravažiavimus asfalto danga įrengiama ne siauresnė kaip 3,50 m. Šaligatvių plotis kinta, bet ne mažesnis kaip 1,50 m. Dviračių takai rengiami iš asfalto dangos 3,00 – 3,50 m pločio.”

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This