Ministrė A. Bilotaitė su Klaipėdos rajono vadovais ir pareigūnais aptarė civilinės saugos ir viešojo saugumo stiprinimą

Regionas

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė darbo vizitu lankėsi Klaipėdos rajone, kur susitiko su vietos valdžios atstovais ir ministerijai pavaldžių tarnybų pareigūnais ir aptarė regiono plėtros, civilinės saugos ir viešojo saugumo stiprinimo klausimus.

Pasak ministrės, savivaldybių vaidmuo ir indėlis stiprinant civilinę saugą yra esminis. Ministrė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu rajone numatytos 33 priedangos, kuriose laikinai pasislėpti oro pavojaus atveju galėtų apie 11 proc. rajono gyventojų. Vyriausybės patvirtinta tvarka numato, kad priedangų turėtų pakakti 40 proc. savivaldybės gyventojų. Nepakanka ir šiuo metu savivaldybės numatytų bei pažymėtų kolektyvinės apsaugos statinių (KAS).

Ministrė A. Bilotaitė paragino savivaldybės vadovus aktyviau išnaudoti tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus infrastruktūrą KAS ir priedangų tinklo plėtrai, taip pat kuo greičiau paskirti parengties pareigūną. Pagal naują civilinės saugos finansavimo aprašą valstybės finansavimas Klaipėdos rajono savivaldybei didės apie 40 proc. ir sieks 75 tūkst. eurų, užtikrinant adekvatų finansavimą darbo užmokesčiui, pratyboms rengti, gyventojų švietimui organizuoti.

„Civilinė sauga savivaldybėse kyla į visiškai naują lygmenį. Tam parengėme visus būtinus teisinius sprendimus, numatėme didžiausią iki šiol finansavimą. Dabar svarbu, kad kartu su savivalda užtikrintume gyventojų pasirengimą galimoms grėsmėms. Tam turime suburti geriausius specialistus ir pasiekti kiekvieną žmogų, kur jis begyventų“, – sako ministrė.

Su Klaipėdos apskrities ir Klaipėdos rajono policijos vadovais ministrė aptarė kriminogeninę situaciją rajone ir itin aktualią narkotikų plitimo mokyklose problemą, kuriai būtinas aktyvus visų institucijų įsitraukimas.

„Mažinti nusikaltimų skaičių ir didinti mūsų žmonių saugumą išlieka svarbiausiu mūsų prioritetu. Nuosekliai einame šiuo keliu, tačiau geriausių rezultatų pasieksime surėmę pečius su vietos valdžia ir bendruomenėmis. Tikiu, kad jau kurį laiką bendrai vykdomos prevencinės priemonės leis Klaipėdos rajono savivaldybei tapti ne tik viena sparčiausiai augančių, bet ir viena saugiausių šalyje“, – teigia ministrė.

Per 6 šių metų mėnesius Klaipėdos rajono Policijos komisariate registruotos 268 nusikalstamos veikos – tiek pat kaip ir pernai per tą patį laikotarpį. Nusikalstamų veikų ištyrimo rodiklis siekia 64,2 proc. ir viršija bendrą visų šalies policijos įstaigų nusikaltimų ištyrimo rezultatą.

Vizito metu ministrė apsilankė ir Gargždų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Susitikime su pareigūnais daugiausiai dėmesio skirta pareigūnų aprūpinimo ir gaisrų prevencijos klausimams. Ministrė patikino, kad lėšos ugniagesių atlyginimams, darbo priemonėms, transportui ir darbo sąlygoms ir toliau nuosekliai didinamos.

Siekiant veiksmingai mažinti gaisrų skaičių ir šalinti jų priežastis, pasak ministrės, labai svarbus bendras darbas su savivaldybe, socialinėmis tarnybomis, vietos bendruomenėmis.

Klaipėdos rajono savivaldybė yra parengusi ir įgyvendina 2022-2024 m. Gaisrų prevencijos programą, kurioje numatytos priemonės gaisrų ir žuvusiųjų gaisruose skaičiaus mažinimui. Bendradarbiaujant su savivaldybe įsigyta 100 dūmų detektorių, kurie buvo sumontuoti rajono gyventojų gyvenamuosiuose būstuose.

Šiemet Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 81,2 tūkst. eurų savivaldybės priešgaisrinės tarnybos pareigūnų aprangai, tarnybinio automobilio nuomai, prevencinei veiklai. Prevencinių akcijų metu pareigūnai aplankė 663 gyventojų būstus, konsultavo gyventojus, kaip saugotis gaisrų, kaip įsirengti dūmų detektorius, apsaugoti namus. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This