Pirmoji Lietuvoje jūrų kapitono laipsnį įgijusi moteris: „Man sakė, kad nepavyks“

Laiškai iš jūros, Svarbu

Milda Miltakytė – pirmoji moteris Lietuvoje, kuri įgijo jūrų kapitonės laipsnį. Šiandien Milda dirba vyr. kapitono padėjėja „DFDS Seaways“ laive „Sirena Seaways“.

Laidoje „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ Milda atvirauja, kad jūra jos gyvenime atsirado atsitiktinai – neįstojusi į ekonomiką, ji pasirinko mokytis Klaipėdos universiteto Jūrų technikos fakulteto Laivavedybos katedroje.

Šiandien sėkmingai jūroje ir Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje dirbanti moteris pasakoja, kad jūra jai yra tiesiog darbinė erdvė, o visišką pilnatvę ji jaučia krante – žirgyne, Telšiuose.

„Neslėpsiu, kad pasirinkusi jūrinę profesiją sulaukiau skeptiškų nuomonių ir abejonių, ypač iš vyriškos lyties atstovų. Tačiau esu toks žmogus – jeigu man kažkas sako, kad nepavyks, aš padarysiu viską, kad įrodyčiau savo tiesą. Ši charakterio savybė padeda ir dirbant laive. Ar moterims yra sunkiau įsitvirtinti jūriniame sektoriuje? Tikrai taip. Bet situacija pamažu keičiasi. Vis daugiau motyvuotų ir talentingų moterų siekia karjeros aukštumų jūroje ir tai džiugina“, – sako Milda.

Laidos „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ iš dalies finansuojamos Klaipėdos miesto savivaldybės. Projekto partneriai – Lietuvos jūrininkų sąjunga, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras.

10 Comments

  1. aha

    jei pasidžiaugus savo pasiekimais be feminisčių frazių galima butu patikėti geru specialistu bet kada įjungiama feminizmo ir moters sumenkinimo rolės, dėl specialisto gabumu lieka abejonių nes tikslą ir stuburą turintis žmogus dažniausiai neprisimena ar nesureikšmina ką davatkos(ai) kalba.

    Reply
  2. Jurgita

    Šaunuolė!

    Reply
  3. Jonas

    Sėkmės Mildai. Esate įkvėpimas!

    Reply
  4. Įdomu

    Graži pavardė, vardas, gražus ir žirgas. Motyvacija moteriškės stipri. O kur ta tikra Milda, prie šturvalo, ar prie žirgo? Labai jau abi skiriasi.

    Reply
  5. Kornelija

    Puikus straipsnis. Mildos pavyzdys turėtų įkvėpti nemažai žmonių nenusleisti rankų ir siekti savo užsibrėšto tiklso. Šaunuolė, Milda, linkiu Jums sėkmės toliau kopti karjeros laiptais.

    Reply
  6. Max

    Kazkada gal kokiais 2010 teko isklausyti pavojingu kroviniu gabenimo kursa LAJM, kuri mum deste p.Milda, galiu pasakyti atvirai,geriausio lektoriaus savo gyvenime nebuvau sutikes.Labai aiskiai buvo idestyta kurso programa. Linkiu perkopti paskutini laipteli ir tapti laivo Kapitone.Sekmes

    Reply
  7. Jūratė

    Atsiprašau , foto laive , o kuris čia Milda ?

    Reply
    • Cha cha...

      Akis prasiplauk

    • O

      tau ne tas pats.Varyk į savo turgų

    • J

      Nu bjaurybės tie lietuviai,aišku ne visi,bet….pasitaiko tokių kurie neikandę negali gyvent,tamsta Jūrate pačiai tikrai toli iki tokio laipsnio.
      O Milda Jus šaunuolė,stipri,energinga ir linksma moteris,sėkmės tau?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Aleksandras Kaupas: „Tėtis nenorėjo, kad tapčiau jūrininku“

Paskutinė ciklo „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ laida dedikuota Lietuvos jūrininkų sąjungai, švenčiančiai 100 metų įkūrimo jubiliejų. Laidos svečias ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Gabija Jurgutytė: „Dar mokyklos suole žinojau, kad noriu ateitį sieti su karyba“

Laidos „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ filmavimo komanda svečiavosi Lietuvos karinėse jūrų pajėgose, kur susitiko su Gabija Jurgutyte. Ji ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Gediminas Pilaitis: „Ekstremalios situacijos buriuotojams tampa gyvenimo dalimi“

Šiais metais sukanka 30 metų, kai burinė jachta „Lietuva“ pirmą kartą Lietuvos jūrinio buriavimo istorijoje apiplaukė aplink pasaulį (1992-1993). Vienas ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This