Bandė nuslėpti nelaimingą atsitikimą darbe?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjusią savaitę buvusiame Klaipėdos autobusų parke, kuris šiuo metu jau yra pakeitęs pavadinimą į UAB „Klaipėdos paslaugos”, įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, apie kurį įmonės vadovybė nepranešė Valstybinei darbo inspekcijai.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak „Atviros Klaipėdos” šaltinio, naktį į vadinamąją transporto priemonių apžiūros duobę įkrito bendrovės darbuotojas. Esą taip atsitiko dėl to, jog garažas naktį yra neapšviestas.

Šį faktą portalui patvirtino Darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjui Vytautas Ročys, kartu pripažinęs apie įvykį sužinojęs tik iš žurnalistės.

„Ten prieš porą dienų, kaip sakė įmonės direktorius, yra įvykęs nelaimingas atsitikimas, bet mums informacijos dar nepateikė, nes laukia pažymos iš medikų ir įtaria, kas bus lengvas [sužalojimas]. Jis ten įkrito į duobę, truputėlį susižeidė ir sakė, kad vien dėl to [nepateikė], nes nežinojo, kas gali būti, ar rimtos traumos, iškvietė greitąją. Iš jo [„Klaipėdos paslaugų” direktoriaus] pasakymo supratau, kad trauma gali būti nesunki”, – po pokalbio su bendrovės direktoriumi Vaidu Ramanausku sakė V. Ročys.

Jis prisipažino nežinantis, ar susižalojęs vyras buvo neblaivus, tačiau teigė, jog tokiais atvejais žmonių blaivumas yra nustatomas ligoninėje.

„Jeigu mes tirsim, bet kokiu atveju prašysim medikų pažymos, o kai yra trauma, visada paima kraują dėl neblaivumo”, – sakė V. Ročys.

Tą pačią informaciją portalo žurnalistei pakartojo ir bendrovės direktorius V. Ramanauskas, teigęs tiksliai neprisimenantis, kurią dieną įvyko nelaimė.

„Mes neturim pranešti, kol negaunam pažymos, viskas yra pagal procedūras, nes neturim, ką pranešti. Yra užprašytos iš gydymo įstaigos pažymos. Neįdomu darbo inspekcijai, kad nukrito darbuotojas, žiūrint, kokio dydžio sužalojimas, tas įdomu”, – kalbėjo V. Ramanauskas, patikslinęs, jog į ligoninę patekęs žmogus yra vairuotojas.

Praėjusią savaitę policijos suvestinėse pranešimo apie nelaimingą atsitikimą darbe Klaipėdoje nebuvo.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės, į policijos suvestines patenka tik tie įvykiai, dėl kurių yra pradedami ikiteisminiai tyrimai.

6 Comments

  1. Remigijus

    Kartą „Prekybos bazėje” mačiau aplamdytą automobilį su užrašu Atvira Klaipėda. Patikimi šaltiniai teigia, kad tuomet vairuodamas neblaivus ir sukėlęs avariją Atvira Klaipėda darbuotojas nuslėpė avaraiją.

    Reply
  2. Hmm

    Norime paklausti kodėl Klaipėdoje viešajame transporte,maršrutiniuose,autobusuose nepajungiami oro kondicionieriai?autobusai nauji ir pravažiavimas kainuoja

    Reply
    • Per spranda duot tam direktoriui

      Žiauru kas darosi autobusuose .6 kursuoja prie jūros ,žmonių pilnas, lauke virš 30 , viduj 40.Siaubas ! Kondicionieriai yra tik ju neįjungia

  3. Anonimas

    O gal net is darbo isejas nebuvo o miegojo ten . Kaip ponia zurnaliste raso net juokas ima, tur but uzsakytas straipsnis arba noras pazeminti imones vadovu kompetencija

    Reply
  4. Te būties šviesa

    Ten gi šviesos gražuose nėra. Ir tai ne pirmas kartas, kai kažkas įkrenta į duobę.

    Reply
  5. Klaipēdietē

    Gal žmogus stipriai susižalojo,gal pasekmēs gali būti ilgos.Tai matyt paslaugų teikējo direktoriui,nei šilta,nei šalta ,juk reikia kažkam uodega kaip vilkui išsuk .Juk žurnalistai kažkaip atkapstē ,tas atkapstymas,dvokt ,nemalonumais pakvimo,O tai kažkas kaltas ,kad žmogus į duobe įkrito,kažkas,kai ko nesužiūrējo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Prokurorų ieškinys - ir Klaipėdos darbo inspektoriams vadovaujančiam politikui

Plungės apylinkės teisme antradienį buvo gautas prokuratūros civilinis ieškinys dėl 10 156,42 Eur priteisimo iš Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This