Renginių ciklas „Vėtrungių kelias: vėjas, krantas ir vanduo“ Mažosios Lietuvos pažinimo kelionę baigs Šilutėje

Regionas

Vanduo sukūrė vėją, vėjas sukūrė krantą, krantas – istoriją. Tokią žinią šią vasarą per Mažąją Lietuvą nešė nacionalinis kultūros kelias „Vėtrungių kelias“ įgyvendinamas Lietuvos kultūros ministerijos finansuojamą renginių ciklą „Vėtrungių kelias: vėjas, krantas ir vanduo“.

Pirmąją renginių ciklo dalį žiūrovai išvydo Jūros šventės metu. Čia dėmesys buvo skirtas Mažosios Lietuvos KRANTUI ir jos išskirtiniam simboliui – vėtrungei. Teatro, šokio ir muzikos meno išraiškos priemonėmis žiūrovai buvo įtraukti į tikrais faktai paremtą ir šiuolaikiškai interpretuotą Klaipėdos krašto šimtmečio istoriją. Žiūrovai pirmą kartą išvydo menininko Manto Maziliausko sukurtą 6 metrų aukščio meno instaliaciją „Dangiškai bangai. Keliaujanti vėtrungė“ ir  šokio teatro „Judesio erdvė“ spektaklį (choreografės Laura Geraščenko ir Elinga Serapinaitė).

Antroji renginių ciklo dalis vyko rugpjūčio 18 d. VĖJO mekoje – Svencelėje. Čia nacionalinis kultūros kelias „Vėtrungių kelias“ kvietė stebėti Kuršių marių horizontą, išgirsti vėjo garsų žaismą 15 metrų aukščio menininko Manto Maziliausko meninėje instaliacijoje „Vėjų kalnui“, įsijausti į meditacinį garso performansą „Gyvos šventovės“ ir išvysti paslaptingą judesio spektaklį.

Trečioji „Vėtrungių kelias: vėjas, krantas ir vanduo“ renginių ciklo dalis  rugpjūčio 19 d. Šilutės rajone, Ventės rage, sukūrė įspūdingą šokio, teatro ir garsų dermę. Ten „kur VANDUO ir žmonės kuria gyvenimą“ žiūrovai mėgavosi plokščiųjų varpų garsų programa, kurią kūrė „Mirazvon“ (Maksim Himalajev ir Ksenija Bondarenko) ir išvydo įspūdingą šokio teatro „Judesio erdvė“ (choreografės Laura Geraščenko ir Elinga Serapinaitė) spektaklį.

Rugsėjo 27 d. nacionalinis kultūros kelias „Vėtrungių kelias“  kviečia į paskutinę renginių ciklo dalį, kuri vyks Mažosios Lietuvos sostinėje – Šilutėje! Žiūrovų lauks judesio spektaklis ir renginių ciklo „Vėtrungių kelias: vėjas, krantas ir vanduo“ trumpametražio filmo peržiūra.

Daugiau informacijos apie baigiamąją renginių ciklo dalį jau visai netrukus. Sekite naujienas Facebook – „Nacionalinis kultūros kelias Vėtrungių kelias“ paskyroje ir Šilutės kultūros ir pramogų centro svetainėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pradės statyti „Vėjo miestelį“

SBA grupės nekilnojamojo turto kompanijai „SBA Urban“ skelbia, jog gavo Klaipėdos rajono savivaldybės leidimą plėtoti „Vėjo miestelį“ šalia Kuršių marių, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This