Uosto direkcija įsigijo prestižinį elektromobilį

Transportas

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus per 100 dienų taip ir nesugebėjo pasirinkti prestižinio hibridinio tarnybinio automobilio, o Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD), vadovaujama Algio Latako, rugpjūčio 10 d. pasirašė sutartį dėl lengvojo prestižinio automobilio Citroen EC4 pirkimo.

Autofortas Motors nuotr.

Sutartį dėl šios prestižinės transporto priemonės pirkimo KVJUD sudarė su UAB „AF Motors”. Sandorio vertė – 37 241,11 eurų. Automobilis direkciją turi pasiekti per 4 mėnesius nuo sutarties pasirašymo dienos. Viešasis jo pirkimas vykdytas per Centrinę perkančiąją organizaciją.

Direkcijos įsigytas M1 kategorijos automobilis Citroen E C4 yra 3,5 tonos bendrosios masės svorio. Bendras jo ilgis – 435,5 cm. Vidutiniškai vienu įkrovimu automobilis gali nuriedėti 353 kilometrus. Jo bendroji  akumuliatorių talpa – iki 50 kWh.

„Atvira Klaipėda” neseniai informavo skaitytojus, kad A. Vaitkaus vadovaujama Klaipėdos savivaldybė paskelbė jau antrą rinkos konsultaciją dėl prestižinio didelio lengvojo M1 kategorijos automobilio veiklos nuomos mero tarnybinei veiklai pirkimo.

Norima įsigyti iki 3,5 t bendrosios masės M1 kategorijos automobilį. Jo variklio galingumas turi siekti ne mažiau kaip 110 kW. Tai turi būti įkraunamas benzininis hibridas. Bendras norimo automobilio ilgis – nuo 475 cm iki mažiau kaip 510 cm, jis turi būti su 4 varomais ratais. Automobilyje taip pat turi būti keturių zonų klimato kontrolė, priekinės ir galinės sėdynės šildomos. Pirmoji rinkos konsultacija dėl tokio automobilio buvo paskelbta birželio 6 dieną.

Uosto direkcijos vadovybė, pirkdama prestižinį automobilį, šildomų galinių sėdynių nereikalavo.

Gegužės pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba be jokių diskusijų ir abejonių pritarė mero teikimui leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius. Kol kas pradėtos pirkimo procedūros tik dėl paties mero automobilio.

Teigiama, kad vadovaujantis galiojančiais įstatymais, nuomos laikotarpiui ant automobilio kėbulo bus priklijuoti įstaigos logotipai. Buvusio mero Vytauto Grubliausko tarnybinis automobilis taip paženklintas nebuvo.

7 Comments

  1. I am

    Tegul važiuoja miesto viešuoju. Nepatinka? Tegul modernizuoja viešą transportą į ekologišką, patogų, praktiška modernų. Ir nemokamą miestiečiams. Kas žada į rinkimus, galėtų tokių pasiūlymų pasinaudoti, pergalė garantuota. Pvz meras važiuoja kartu su žmonėmis viešuoju transportu. Nieko nebijo, pvz visiems. Gal kamščiai ir tarša sumažės nuo miesto gatves užėmusių „tankų” kamščių ir taršos… Po penkis nuo šeimos…

    Reply
    • Rochas

      Gal nuo proto nušokot. kada valstybinės reikšmės klausimu spręs, jei važiuos su visuomeniniu.

  2. Čia geras...

    sandorio vertė 37 241 EUR už nuomą !!!!! (keliems metams ?) kai šio automobilio kaina 40 000 EUR. Čia jau tikra prabanga !

    Reply
  3. Valdas

    Atsibuskit – prestižinis nuo 100 gal tūkstančių o ne kažkoks Citroenas pusvelčiui…

    Reply
  4. Jonas

    Citroen prestižinis ?

    Reply
  5. aha

    Supranta kad direkcija galėto pirkti tik miesto vidutinio lygmens automobili – Vilniau bažnytkaimio valdžia greičiausiai neleido kad kažkokia pavaldi įmonė Klaipėdoje važinės geresniu auto nei bažnytkaimio gatvelėse valdininkai iš Vilniaus o Latakas žinoma pabijojo pagalvoti apie kažką geresnio. Bet jei Klaipėdos miestas mero iniciatyva sugalvos pirkti panašaus tipo auto tai bus gėda miestui. Šiuo klausimu nereikėtu Šulco ciniškais pasisakymais miestiečiams vadovautis. Suprantama jei gera auto meras naudosis kaviniu atidarymo lankymui o ne važiuos specialistams skirtu auto, tada jis bus soumenas, o jei kelionėms ,kad ir iki valdžios oligarchijos Vilniaus bažnytkaimio nuvažiuoti, tada meras moka dėlioti reikalingumą ir paskirtis.

    Reply
  6. autoriui

    Hmm Citroen prestižinis…. Kas kad meras neisirinko dar auto? Gal planuoja vazineti VT? Kam tas sarkazmas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Pradedamos pietinio aplinkkelio projekto planavimo procedūros

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis pateikė Vyriausybės nutarimo projektą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš uosto akvatorijos iškastą gruntą bus galima panaudoti uosto infrastruktūrai plėsti

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pakeitė Grunto kasimo jūrų ir jūrų uostų akvatorijose ir iškasto grunto šalinimo taisykles, kuriomis papildė galimus ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This