Kretingos rajono meras – prieš turgaus privatizavimą

Politikų tribūna
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-08-22

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius savo socialinio tinklo paskyroje dalinasi pastebėjimais dėl Kretingos turgaus ateities.

„Vakar Ūkio, kaimo ir aplinkosaugos komitete kilo diskusijos dėl savivaldybės įmonės „Kretingos turgus“ ateities. Deja, bet iš kai kurių opozicijos atstovų išgirdau intencijas įvertinti turgaus privatizavimo galimybę. Mano nuomonė šiuo klausimu aiški – turgus negali būti privatizuotas!

Facebook nuotr.

Iki 2006 metų turgus priklausė „Kretingos komunalininkui“. Kodėl tuomet buvo nuspręsta jį atskirti? Negaliu atsakyti. Gal išties tąkart taip siekta jį parduoti. Bet tai jau istorija ir šiandien turime diskutuoti apie turgaus ateitį.

Pastaruosius dvejus metus Kretingos turgus veikė nuostolingai: 2021-aisiais nuostolis siekė beveik 6000 eurų, 2022-aisiais – kiek daugiau nei 9000 eurų. Pernai įmonės pajamos iš prekybos vietų, patalpų nuomos ir mugių organizavimo siekė 70,7 tūkst. eurų. Didžiausią įmonės veiklos sąnaudų dalį – apie 60 tūkst. eurų per metus – sudaro išlaidos darbuotojų atlyginimams. Įmonėje šiuo metu iš viso dirba penki darbuotojai – direktorius, vyriausioji buhalterė, kontrolierė-prižiūrėtoja, pagalbinis darbininkas ir valytoja.

Tad gal vertėtų Kretingos turgų vėl sujungti su „Kretingos komunalininku“? Įmonė liktų savivaldybės nuosavybėje, taip pat būtų galima atsisakyti vieno darbuotojo etato bei turgus realiai išliptų iš nuostolių (kitu atveju turgaus veiklą tektų dotuoti savivaldybės biudžeto lėšomis, nes didinti mokesčių turgaus prekeiviams neketiname).

Tačiau kategoriškai pasisakau prieš galimą turgaus privatizavimą. Juolab kad dalis šiandien prekiaujančių Kretingos turguje taip prisiduria prie savo mažų pajamų, pensijų. Tokios mano mintys ir įžvalgos. Ką apie Kretingos turgaus ateitį manote Jūs?”, – rašo A. Kalnius.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia ir šiemet Kretingoje sodinti medžius

Kretinga tęsia pernai užgimusią tradiciją ir kviečia kretingiškius 771-ojo Kretingos gimtadienio proga savo miestui padovanoti išskirtinę dovaną – drauge pasodinti ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This