Naujos Jūrininkų poliklinikos uostamiestyje nebus

Svarbu, Sveikata

„Atmesti visi rangovų pasiūlymai”, – „Atvirai Klaipėdai” patvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėją pavaduojanti Milda Butkuvienė.

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektas, sukurtas vilniečių MB „Mes architektai“, nebus įgyvendinamas

Pasak jos, visi naujos Jūrininkų poliklinikos statybos Birutės gatvėje konkurse dalyvavę rangovai  pasiūlė per didelę kainą.

Viešai apie šio viešojo konkurso baigtį nėra paskelbta, tad visuomenė nežino, kurie rangovai jame dalyvavo ir kokias statybos kainas pasiūlė. Jei jų pasiūlymai nebūtų atmesti, nauja poliklinika būtų iškilusi per porą metų.

„Esame unikalūs. Vieninteliai Lietuvoje dirbame bendrabutyje”, – karčiai ironizuoja Saulius Dabravalskis, uostamiesčio Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas. „Atviros Klaipėdos” archyvo nuotr.

Birželio pabaigoje Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė teigė, kad prieš mėnesį buvo gauti 6 pasiūlymai iš potencialių Jūrininkų poliklinikos statytojų. Jie, esą, yra vertinami Viešųjų pirkimų įstatymu nustatyta tvarka ir jau po poros savaičių turėtų paaiškėti statybos konkurso laimėtojas.

„Visos pasiūlymus pateikusius bendrovės yra labai stiprios, žinomos rinkos dalyvės. Yra iš ko rinktis”, – tada tikino ji. 

Savo ruožtu miesto meras Arvydas Vaitkus anksčiau teigė, jog sprendimo nestatyti naujos Jūrininkų poliklinikos dar nėra priimta ir, esą, apie jo pasisakymą skleidžiami tiesos neatitinkantys teiginiai. Tačiau jis viešai  samprotavo, kad gal pigiau nei statyti naują polikliniką, būtų rekonstruoti sovietmečiu Taikos prospekte pastatytą III poliklinika ilgai vadintą VšĮ  „Klaipėdos miesto poliklinika” pastatą, savo pacientus „džiuginantį” seniai neatnaujintomis sienomis ir interjerai. 

Rugpjūčio 8 d. savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Baltų būstas” dėl šio pastato konstrukcijų techninės būklės įvertinimo. Toks vertinimas turi būti atliktas per metus, jo kaina – 4,2 tūkstančio Eur.

Šiemet balandį savivaldybė buvo pasirašiusi 10 tūkstančių eurų vertės sutartį su Vakarų regiono statybų konsultaciniu biuru, kuris iki birželio vidurio įsipareigojo išsiaiškinti, kiek gali kaštuoti minėtojo pastato Taiko pr. 76 rekonstrukcija arba naujos įstaigos statyba. Šių ekonominio vertinimo paslaugos rezultatų savivaldybė viešai nepaskelbė.  Rangovas turėjo pateikti ir pasiūlytų sprendinių  orientacines skaičiuojamąsias kainas.

Klaipėdos valdžia linkusi atnaujinti sovietmečius statytą pastatą Taikos prospekte. Palmiros Mart nuotr.

2019 m. sausį įvykusiam naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato architektūriniam konkursui buvo pateikta 12 darbų. Konkurso nugalėtoja išrinkta vilniečių mažoji bendrija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši įmonė parengė ir statybos techninį projektą, kurio derinimas užtruko beveik metus.

2021 metų rugsėjo pabaigoje dar buvo tikimasi, kad Jūrininkų poliklinika bus pradėta statyti 2022 metais. Klaipėdos savivaldybės strateginės plėtros plane buvo įrašyta, kad naują polikliniką planuojama pastatyti iki 2023 metų.

22 Comments

  1. Tikrai

    Jokių naujų statybų. Pinigų plovykla bus ta statyba, ir tiek. Bus dar daugiau mokamų paslaugų poliklinikoje , kas jau daroma dabar. Didžiausia bėda- šeimos gydytojų trūkumas, atmestinas jų darbas darbas. ..

    Reply
  2. Ko norejot ta ir gavot.

    Patys ir prabalsavot už vatnikus.O ju darbas nieko nedaryti laukti išvaduotuju.

    Reply
  3. Dūdorius

    nors liežuvį išmiklintą turėjo, mokėjo gražiai pakalbėti.Šitas – nė to nesugeba, negi kituose rinkimuose teks Žemaitaitį rinkti?

    Reply
    • Tikiu

      Rinksim Vaitkų. Ne mažiau nei dvi kadencijas.

    • Kažkas nepadoraus

      Lietuvoje tam tikros politinės grupuotės organizuoja kryžiaus žygį prieš Prezidentą, galėtų-šaukšte vandens paskandintų. Mergaitė pyksta ant tautos, kad išrinko G.Nausėdą, tai dabar terorizuoja tautą ministrais, juk visiems aišku, kad kai kurie yra analfabetai, bet tyčia jų nekeičia. Klaipėdoje bandoma organizuoti nelaimingųjų kryžiaus žygį prieš dabartinį merą,gėda net skaityti tuos kaltinimus, kuriais švaistomasi. Gal tų propogandistų reikėtų kuriam laikui neįsileisti į miestą, nes elgiasi gėdingai ir nepadoriai. Noriu paklausti, apie kokią jūrininkų polikliniką postrigaujate, iš kur jūrininkų imsite, juk jų jau senokai mieste nebeliko, kaip ir laivyno.

  4. Kas

    Už jpsc statybą Birutės gatvėje. Turite senų artimųjų? Po kaulų lūžių, sąnarių operacijų? Jau dabar siūlau eksperimentą, paleiskite jos pėsčiomis, tokių atstumu ir to kelių, kurio tektu žmonėms pasiekti tikslo nuo autobuso stotelės ir atgal . Tada kalbėkite, kad vieta superinie, ir be poliklinikos na nekaip. Tarp kitko, pati poliklinika vis „privateja” kasdien su dziaugsmu praneša apie naujas mokamas paslaugas.

    Reply
    • Eglė

      O stotelės perkelti neįmanoma? Tai padaryti labai paprasta 🙂

  5. I am

    Esamoje jūrininkų poliklinikoje prašome įrengti liftą neįgaliems ir sunkiems ligoniams

    Reply
    • Anonimas

      3 poliklinikoje liftas jau dabar yra ir vieta labai patogi .

  6. I am

    Tik jau ne Birutės gatvėje. Geriausiai prie jūrininkų ligoninės. Visi autobusai važiuoja, viskas vietoje, jei situacija rimta. Ir kuo daugiau reabilitacijos, taikant į sveiką gyvenimo būdą, išsaugant darbingų žmones, palaikant sergančius, kad sveikesni būtų ir mokant vaikus bei jaunimą kaip sveikai gyventi. Tokia nauviska ekologiška (: su kuo daugiau vandens procedūrų ir sveikos mitybos virtuvė vietoje. Bei reabilitacijos sporto salė.

    Reply
    • vieta

      Labai svarbi yra vieta jei vieta keisis 40 proc paicentu pereis į šalia esančias privačias klinikas tai patvirtina ir įstaigos atstovai ir logika. Savivaldybės tikslas turėtų būti savo įstaigoje išlaikyti pacientus.

    • Anonimas

      Dar i Palangą pasiulik persikraustyti,
      besmegenis.

    • Petras

      Prie ligoninių jau yra konsultacinės poliklinikos. Ten yra ir nenaudojamų patalpų. Tai esant norui ir sugebėjimui pritraukti gydytojų, galima praplėsti paslaugų sąrašą. Bet pietinėj dalyj negalima naikinti poliklinikos. Pamėgink pasitrankyti pirmyn atgal autobusais…

  7. Husky

    Kada išdvės visi senieji savibliadybės „tarnautojai”,tada tik bus proveržis „ant” Memelio,o dabar,kaip ir priklauso pagal pavadinimą „sovėtskaja Klaipėda”

    Reply
    • I am

      Neįsisvajokite, visur jau jų vaikai ir anūkai

  8. talk

    Ha. Jokių ambicijų. Klaipėda virsta kaimu prie marių. Sveikinu.

    Reply
  9. :)

    Net SAM renovuos KU infekcinį 🙂 Jokių naujų statybų už 33 milijonus 🙂

    Reply
    • Juze

      O ką rekonstruoti? Sugrūsti visas miesto poliklinikas į vieną vietą? Tik idiotas ir nieko nesuprantantis apie statybas gali aiškinti, kad rekonstravimas ilgalaikėje erapektyvoje yra ekonomiškai naudingas. Jau nekalbu apie komfortą ir patogumą gyventojams.

  10. Puiku , pinigai turi būti skaičiuojami

    Atmesti visi rangovų pasiūlymai”, – „Atvirai Klaipėdai” patvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėją pavaduojanti Milda Butkuvienė.Pasak jos, visi naujos Jūrininkų poliklinikos statybos Birutės gatvėje konkurse dalyvavę rangovai  pasiūlė per didelę kainą.

    Reply
    • Sb

      A jūs baigsit su tom kainom vieną kartą. Pasakykit aiškiai kas nors kokia kaina yra nedidelė?

  11. T

    Murdomės toliau,niekas nesikeičia! Apgailėtina!

    Reply
    • Antanas

      Baisu, galimai Vaitkus bando pridaryti korupcines lanadas, o galimai kažkas kažkada kažką pažadėjo. Mieste bene trečdalio gyventojų neliko, o berniukams prireikė naujos polikliniko jūrininkams. Tik neaišku iš kur tų jūrininkų gauti? Visai nepikta, o tik juokas ima, kaip ir su tuo BALTIJOS žiedu, manau, kad tuos pinigus galima investuoti į rimtesnius objektus. Bravo , meras ir komanda dirba su galva, o ne su liežuviu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Atnaujins Paryžiaus komunos gatvę

Klaipėdos savivaldybė skelbia pasirašiusi sutartį dėl Paryžiaus komunos gatvės atnaujinimo – artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai. Pagal ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This