Klaipėdos poilsio parke siūloma atkurti atminimo obeliską miesto apželdintojui

ELTA

Raminta Majauskaitė (ELTA)
2023-08-27

Komentarų: 2

Klaipėdos miestiečių draugijos iniciatyva Klaipėdos poilsio parke siūloma atkurti iki Antrojo pasaulinio karo stovėjusį paminklą vienam iš šio parko įkūrėjų Johannui Riechertui. Draugijos pirmininko Beno Volodzkos teigimu, kadangi teritoriją, kurioje stovėjo atminimo obeliskas, valdo Klaipėdos savivaldybė, pirmiausia planuojama išgirsti miesto mero poziciją.

„Dėl šio projekto jau subūrėme iniciatyvinę grupę ir ketvirtadienį nutarėme, kad pirmiausia reikia susitikti su Klaipėdos miesto meru Arvydu Vaitkumi. Norime išgirsti konkrečius atsakymus, ar jis palaikys projektą, ar ne“, – Eltai teigė Klaipėdos miestiečių draugijos pirmininkas.

„Po susitikimo, kai išgirsime mero matomas kryptis, su parengtu paminklo atkūrimo projektu kreipsimės į savivaldybės Kultūros skyrių, kurie organizuoja konkursus memorialiniams įamžinimams“, – pridūrė jis.

Pasak B. Volodzkos, paminklo J. Riechertui atkūrimo idėja yra svarbi, tačiau konkrečių veiksmų projekto įgyvendinimui iki šiol niekas nesiėmė.

„J. Riechertas buvo miškininkas, Plantacijos vyriausiasis inspektorius, jis sustabdė kopų plėtimąsi, slinkimą į miesto gilumą, jam buvo pavesta užduotis apželdinti didžiulius plotus. 2017 metais buvo pradėtas Klaipėdos poilsio parko sutvarkymo projektas, buvo gera galimybė atkurti jo atminimo obeliską, tačiau Paveldosaugos skyrius į projektą to neįtraukė“, – sakė draugijos pirmininkas.

„Po to buvome išsiuntę raštus Paveldosaugos skyriui ir Kretingos miškų urėdijai, tačiau atsakymus gavome tokius, lyg jie nebūtų susidomėję projektu“, – pasakojo B. Volodzka.

Kaip rašė portalas VE.lt, Klaipėdos krašto kultūros paveldo išsaugojimo fondo direktorius Arvydas Urbis nustatė tikslią vietą, kurioje stovėjo paminklas J. Riechertui. Jis buvo prie pat tako, netoli Vokiečių karių kapinių.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

2 Comments

  1. Amigo

    Parkavims prie miesto poillsiu parku visoje Europoje yra nemokamas. Gal nuo to ir pradekim?

    Reply
  2. Na

    Klaipėdoje tikrai, trūksta tik obeliskų. Ypač apgailėtiname, taip vadinamame, miesto „poilsio” parke. Kažin ar Valodzka suvokia ką reiškia terminas -obeliskas ir kokiems tikslams jie buvo statomi?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vasario 16-osios proga - virtinė įvairių renginių

106-ųjų Lietuvos valstybės atkūrimo metinių minėjimui Klaipėdoje skirta renginių programa, kurioje ne tik tradicinės ceremonijos ar ritualai, šventiniai koncertai, bet ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This