Klaipėdos liberalai – už naujos Jūrininkų poliklinikos statybą

Politikų tribūna

Artur Truš, LLS Klaipėdos skyriaus pirmininkas
2023-08-29

Komentarų: 12

Dar kurį laiką klaipėdiečiams leidusi dūmų uždangą, miesto valdžia apsisprendė – nauja Jūrininkų poliklinika mieste nebus statoma. Atmesti visi šeši rangovų pasiūlymai, net nebandant su jais derėtis dėl statybų kainos.

Labai tikėtina, kad situacija dar ilgą laiką nesikeis, nes net visus metus truks 3-čios miesto poliklinikos pastato konstrukcijų techninės būklės įvertinimas. O po jo gali paaiškėti, kad šio sovietinio pastato kokybiška ir ilgalaikė rekonstrukcija yra neįmanoma. Palmiros Mart nuotr.

„Stabdžių“ valdžia – taip žmonės jau ima vadinti naują miesto koaliciją. Stabdomi ir nutraukiami anksčiau pradėti projektai, motyvuojant tuo, kad jie yra brangūs, o „stabdžių“ valdžia nori taupyti miestiečių pinigus. Noras taupyti toks didelis, kad net nematoma reikalo atsiklausti pačių miestiečių. Ar ligoniai ir toliau nori savo sveikatą gydyti apšiurusiame bendrabutyje? Ar čia dirbantys medikai turi bent minimalias darbo sąlygas gydyti savo pacientus? Jeigu jau taip norite taupyti Klaipėdos žmonių sveikatos sąskaitą, tai aiškiai pasakykite, kur tuos sutaupytus pinigus planuojate išleisti? Kaip pagerinsite klaipėdiečių gyvenimo kokybę, kokioje nors kitoje srityje?

Dabar tyla. Ir tik migloti, teoriniai pasvarstymai, kad Jūrininkų poliklinika bus iškelta į atnaujintą 3-čią miesto polikliniką. Labai tikėtina, kad situacija dar ilgą laiką nesikeis, nes net visus metus truks 3-čios miesto poliklinikos pastato konstrukcijų techninės būklės įvertinimas. O po jo gali paaiškėti, kad šio sovietinio pastato kokybiška ir ilgalaikė rekonstrukcija yra neįmanoma.

Griauti visada yra lengviau negu statyti. Bet toks neprofesionalus požiūris atima iš klaipėdiečių galimybę turėti kokybiškesnes gydymo paslaugas. Taip pat toks neapibrėžtumas trukdo kokybiškai Jūrininkų poliklinikos veiklai ir žeidžia ten dirbančių medikų bendruomenę. Juk esant tokiai situacijai, išlaikyti esamus gydytojus ir pritraukti naujus specialistus bus labai sunku. Dėl to kentės klaipėdiečiai, kurie moka sveikatos mokesčius ir tikisi gauti kokybiškas medicinines paslaugas.

Klaipėdos liberalų sąjūdžio nariai yra gerai susipažinę su esama padėtimi, nes buvo susitikę su Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiuoju gydytoju Sauliumi Dabravalskiu ir detaliai išklausė įstaigos administracijos ir medikų bendruomenės argumentus, lūkesčius bei požiūrį į susidariusią situaciją.

Klaipėdos liberalai vienareikšmiškai solidarizuojasi su Jūrininkų poliklinikos darbuotojų ir didelės dalies Klaipėdos medikų bendruomenės pozicija, kad mieste privalo būti pastatyta nauja poliklinika. Tai yra ir mieste gyvenančių žmonių lūkestis bei teisėtas interesas. Esame pasiruošę bendradarbiauti ir įvairiais aktyviais, bet civilizuotais veiksmais, kartu siekti, kad mieste atsirastų nauja, patogi pacientams, šiuolaikiška poliklinika. Labai pritariu Klaipėdoje gerai žinomos gydytojos Lolitos Rapolienės išsakytai minčiai: „Iki šiol mes, medikai, nežinome Klaipėdos savivaldybės vizijos ir argumentų, kas, kaip ir kodėl galėtų (turėtų) keistis medicinos paslaugų teikime Klaipėdoje? Tikimės apgalvotų ir veiksmingų sprendimų.“

12 Comments

  1. Anonimas

    Panašus į krematoriumą.. baisu kokia architektūra Klaipėdoje.. Pervadinsim Klaipeda „Angaru miestelių..

    Reply
  2. Plietė

    Vieta,kaip ir mokyklos,netinkama. Labai sveikinu nutraukus dar vieną pinigų liberalų plovyklą

    Reply
  3. Liberalai su konservais

    Sau paruošė pergalės atveju projektus
    Nereikia tikrai naujos statybos. Mieste tik kliniku-polikliniku – tai tik pinigu plovymas noras statyti dar viena.
    Liberalu-konservu projektas Rumpiškės kvartalas. Tai gėda ir miesto tragedija. Tai ES pinigu plovykla. Išplovė 7.3mln. Ką padarė IŠKIRTO 500 MEDŽIŲ. 10 0000 M2 KRŪMŲ. NENIŠKIS BEGDAMAS I KKT SAU PARUOŠĖ MAŠINU STOVĖJIMO AIKŠTĖ UŽDARBIAUTI, RINKTI PINIGUS UŽ AUTO STOVĖJIMĄ. Apie žmonės nepagalvoja. Ž.onės duota per karščius nuo garuoja čionai asfalto ir CO2nuo auto.

    Neniškis su Grubliausku organizavo karsčio sala, o buvo žaliausias kvartalas.
    Manau kalėjime turi sedėti Projektotojas Sbrujevas Neniškis, Kubilienė ir kt prisidėjo prie medžių ir gamtos naikinimo

    Reply
  4. Anonimas

    Labai teisingai rašyta. bet kažkas protingai kalba

    Reply
  5. Kristina

    Poliklinikos REIKIA. Kaip dar gali būti diskusija, jog nereikia ar , kad jungti? Džiugu, jog meras turi pakankamai lėšų lankytis privačiose poliklinikose ir už konsultacijas palikti nuo 40 iki 150€ , aš neturiu. O vaiką turiu patikrinti. Kai eilėse pas specialistus praleidi 3-4 mėnesius, tai ir svarstai, jei meras nori jungti ir daryti ilgesnes eiles, gal ir man nori apmokėti konsultacijas privačiose klinikose? ?

    Reply
    • Anonimas

      Poliklinika nesprendzia eiliu problemos ,.eiles.susidaro del kitu priežasčių..

    • Kam tas pastatas?

      Jei verkia alia mediku nėra…alia aparatūros nėra. Pas privatininkai ir mediku perteklis ir aparatūros ir ant kiekvieno kampo klinika, kur spjauti ten klinika. Liber nustokit plauti mūsų pinigus.

  6. Pamirškit, libai

    Vėl išlindo liberalai, šitiek nustekenę miestą? Iš kur šitas Trušas -as atsirado? Kažkai pas liberalus tokių pavardžių nebuvo… Bet esmė yra tai, kad Klaipėdoje nebeliko tos jūrinės bendruomenės, nebeliko pačių jūrininkų, laivyno o Šaikinama aukštoji poliklinikų, PSPC pilni pašaliai. Įiemos gydytojai – problema, o ne sienos. Kelkitės, kurkitės „trečioje” poliklinikoje, priverskite šeimos gydytojus atsakingai dirbti, o ne pastatys statykite… Liberalams Klaipėdoje šansų nebebus, šlovės ar zenito nebesulauksite…

    Reply
    • Klaausimelis

      Ar esate buvę toje trečioje (kaip rašote) poliklinikoje, kokios ten sąlygos- baisu. Ten ją sutvarkyti, reikės daugiau pinigų negu naują Jūrininkų polikliniką pastatyti…

    • Anonimas

      Suremontuoti patalpas brangiau nei pqstatyti nauja poliklinika? Originalu…

  7. Nijolė

    Nu pagaliau – kažkas dar proto turi Klaipėdoje!!!
    Negi reiks už liberalus balsuoti?! Pagaliau pagaliau!

    Reply
    • Dėkui, ne

      Kada balsuosite? „Gerųjų” nuopelnų miesto naikiname nepamiršome ir nepamiršime,Dešimtmečiais balsavote, kol Grubliauskas raudonu patapo, o Masiulius atsidūrė nokdaune…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This