Į Rusiją išvežtos mažametės tėvui pareikšti įtarimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra praneša, jog Klaipėdos apylinkės prokurorės nutarimu Klaipėdos rajone gyvenantis A. Š. pripažintas įtariamuoju dėl vaiko pagrobimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Vaiko pagrobimu bei neteisėtai jį į Rusiją valtimi išplukdžiusiam vyrui paskelbta paieška ir sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo jam nedalyvaujant.

Pranešime teigiama, jog Kauno apylinkės teismas, nagrinėdamas civilinę bylą dėl bendravimo tvarkos su nepilnamečiu vaiku nustatymo, įvertino A. Š. charakterizuojančius duomenis ir šių metų birželio 23 dienos nutartimi taikė laikinąsias apsaugos priemones. Minėta nutartimi nustatyta A. Š. bendravimo su dukra tvarka, pagal kurią vyras turėjo teisę praleisti su mažamete tris valandas per dieną savaitgaliais.

„Turimais duomenimis, vyras ir devynių mėnesių mergaitė šiuo metu yra Rusijos Federacijos teritorijoje. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinė pradėjo tyrimą ir dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Abu nusikalstamos veikos epizodai bus sujungti į vieną ikiteisminį tyrimą. Tyrimas, kurį atlieka Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai, tęsiamas. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė”, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Už minėtas nusikalstamas veikas numatyta maksimali dvejų metų laisvė atėmimo bausmė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingoje - skaudi nelaimė

Policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 22.15 val., Kretingos ligoninėje mirė 2018 m. gimusi mergaitė. Ji prieš porą valandų buvo ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This