Klaipėdoje vyks kasmetinės trumpametražių dokumentinių filmų dirbtuvės

Kultūra

Rugsėjo 10–19 d. Klaipėdoje jaunieji kūrėjai ieškos savito Klaipėdos miesto kolorito, nes šeštąjį kartą į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetą sugrįžta Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus (AMII) organizuojamos kūrybinės dirbtuvės „NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“.

Šių metų dirbtuvių tema – „Klaipėdos spalvos“. Ši tema pasirinkta norint paminėti Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-ąsias metines ir paraginti dalyvius užfiksuoti ryškias Klaipėdos spalvas, reprezentuojančias įvairius daugiakultūrio miesto veidus, nes skirtingų kultūrų sąveika Klaipėdos regione lemia varijuojančias miesto nuotaikas, kurias įkūnija daugialypė spalvinė gama.

Šios kūrybinės dirbtuvės ne tik suteiks teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, kurie padės kūrėjams išreikšti savo idėjas per trumpametražius dokumentinius filmus. Dalyviai turės galimybę konsultuotis su dėstytojais ir techniniais konsultantais visais filmų kūrimo klausimais – nuo idėjos iki postprodukcijos proceso. O sukurti trumpametražiai dokumentiniai filmai bus pristatyti viešoje ir nemokamoje filmų peržiūroje „Klaipėdos kultūros fabrike“, „Arlekino“ kino salėje.

Dirbtuvių metų dalyviai susitiks su profesionaliais kino kūrėjais iš kurių sužinos dokumentinio kino subtilybių, pasisems idėjų bei sulauks pagalbos kuriant savo dokumentiniu filmus. Dalyvių lauks kino režisierės Marijos Stonytės paskaitos bei režisierės Inesos Kurklietytės paskaita ir šių metų temos pristatymas. Kino operatorius Paulius Orlovskis pristatys dokumentinio kino kalbos gramatiką. Klaipėdos miesto spalvas ir įvairiausias lokacijas padės atrasti Klaipėdos kino biuro vadovas Tomas Jašinskas. O kurti dokumentinius filmus padės vaizdo operatorius Paulius Orlovskis, fotografas ir montažo režisierius Modestas Endriuška, garso režisierius ir kompozitorius Ramūnas Jasutis.

Visi kviečiami dalyvauti jau tradicija tapusiose kūrybinėse dirbtuvės „NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“ ir išbandyti save dokumentinio kino kūrimo procese bei kūrybiškai užfiksuoti Klaipėdos krašto spalvas. Registruotis galima užpildžius formą el.paštu: pauliusof@gmail.com

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pamario galerijoje tęsiasi kūrybinės dirbtuvės

Pamario galerija, įsikūrusi Juodkrantėje, L. Rėzos g. 3, liepos mėn. tęsia kūrybinių dirbtuvių ciklą. Galerijoje veikia dvi parodos: Kosto Dereškevičiaus ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Rengiamos kūrybinės dirbtuvės „Garso objektai“

Birželio 5–9 d. Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre vyks kūrybinės dirbtuvės su Simonu Nekrošiumi „Garso objektai“. Penkių dienų trukmės dirbtuvėse ...
2023-05-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Kvies šeimas į kūrybines dirbtuves

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvėse (Bažnyčių g. 4) liepos ir rugpjūčio šeštadieniais vyks grafikos ir tapybos kūrybinės ...
2021-06-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This