KRATC važinėsis visureigiais elektromobiliais

Transportas

Uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) paskelbė, jog perka trijų visureigių elektromobilių veiklos nuomos paslaugas. Naują lengvąjį automobilį tokiu pat būdu trejiems metams paskelbė įsigyjanti ir savivaldybės valdoma Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė.

KRATC numato šiai paslaugai įsigyti maksimaliai skirti 90 tūkstančių eurų. Automobiliai bendrovei turi būti pristatyti per mėnesį nuo sutarties pasirašymo dienos. Vieno elektromobilio ridos limitas – 80 tūkstančių km per sutarties galiojimo laikotarpį. Gamintojo deklaruojamas vidutinis nuvažiuojamas atstumas vienu įkrovimu turi siekti ne mažiau 300 km.

KRATC savo valdomose objektuose yra įsirengęs saulės elektrines, tad naudoti elektromobilius šiai bendrovei yra ekonomiškai palanku.

Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė paskelbė, kad perka „ metallic” spalvos M1 klasės 5 sėdimų vietų lengvąjį automobilį. Techninėje specifikacijoje nurodoma, kad jis gali būti ir hibridinis arba „plug in”. Planuojama vieno automobilio rida visam nuomos laikotarpiui – iki 150 tūkst. km. Variklio galingumas – ne mažiau kaip 110 kW

Ligoninė renkasi ne mažiau kaip „7 pavarų į priekį” turintį automobilį su automatine pavarų dėže. Norima, kad jis turėtų įspėjimo dėl galimo priekinio susidūrimo sistemą su avarinio stabdymo funkciją. Taip pat būtų su automatinis atstumo reguliavimo, nuovargio atpažinimo, įspėjimo išvažiuojant iš eismo juostos ir persirikiavimo į kitą eismo juostą funkcijomis. Maksimali būsimo pirkinio kaina neskelbiama.

„Atvira Klaipėda” neseniai pranešė, kad paskelbta prestižinio  hibridinio automobilio Klaipėdos merui paieška. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija jau įsigijo elektromobilį. Tokiu pirkiniu jau džiaugiasi ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

3 Comments

  1. Rochas

    Po šiukšlynas su sedanu nepasivažinėsi

    Reply
  2. Alius

    Nors ir ant asilų jodinėkit…

    Reply
    • Pastebėjimas

      Tik kad už mūsų pinigus linksminasi…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Individualūs maisto atliekų rūšiavimo konteineriai paliekami klaipėdiečių kiemuose 

Nuo šio pirmadienio Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) uostamiesčio individualių namų savininkams tiesiai į jų kiemus atveža ir palieka ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This