Naujos mokyklos statybos kaina pasieks 20 mln. eurų?

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

„Jeigu norėsim, tai pasieks, jeigu nenorėsim – nepasieks, – smagiai juokavo vicemeras Algirdas Kamarauskas, trečiadienį paklaustas, ar naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybų kaina pasieks 20 milijonų eurų. – Tai nėra tikslas, kurio siekiame. Dabar tikslas – kuo greičiau užbaigti statyti mokyklą ir ją „paleisti”.

Jau nebetikima, kad statyba bus baigta iki lapkričio 15 d., kaip buvo sutarta. Artūro Šulco nuotr.

Su būriu savivaldybės specialistų statomą mokyklą aplankęs vicemeras neslepia, kad statybos kaina dar gali keistis.

Savivaldybės atstovams raudono kilimo nebuvo patiesta. Artūro Šulco nuotr.

Šiuo metu rengiami dar du papildomi susitarimai prie sutarties su statybos rangovu – bendrove „Versina“.

Artūro Šulco nuotr.

„Atvira Klaipėda” liepos pabaigoje pranešė, kad Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 41 papildomą susitarimą dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Mokyklos statybos kaina jau išaugo iki 18 764 199 eurų. Nors pirminė 2019 m. birželį pasirašytos rangos sutarties vertė siekė tik 10,9 mln. eurų.

Artūro Šulco nuotr.

A. Kamarauskas sako nenorintis lažintis, ar naujoji mokykla duris moksleiviams atvers kitų metų rudenį, ar jau metų pradžioje. Tačiau tvirtina, kad daroma viskas, jog moksleiviai čia galėtų rinktis iškart po Naujųjų metų. Dėl to esą čia jau ne pirmą kartą ir susirenkama tartis. 

Kol mokykla buvo vangiai statoma, daugiabučių namų statyba aplink ją vyko sparčiai. Artūro Šulco nuotr.

Jau yra sudaryta sutartis su rangovais dėl baldų atvežimo ir montavimo. Tikimasi, kad rugsėjo viduryje šiuos darbus bus galima pradėti pietiniame statomos mokyklos korpuse.

Labai svarbu, pasak vicemero, tinkamai įvertinti visų šio objekto energetinių įrenginių, sistemų sudėtingumą, pasiruošti juos eksploatuoti, rasti, kas šią „kosminę” sistemą prižiūrėtų.

Savivaldybės atstovės dalijosi įspūdžiais. Artūro Šulco nuotr.

Statybas kartu apžiūrėję Tauralaukio progimnazijos atstovai sakė, kad jie yra pasirengę „įsisavinti” naująją mokyklą, kai tik tai bus leista. Pedagogai jau planuoja, kur, kada, kurie moksleivių srautai judės, mokysis, sportuos, maitinsis, poilsiaus.

Artūro Šulco nuotr.

Neslepiama, kad „priduoti” visą objektą eksploatuoti nebus labai paprasta, o dalimis to padaryti negalima. Jau dabar žinoma, kad diskusijos gali kiti, pavyzdžiui, su gaisrininkais dėl tam tikrų statybos medžiagų tinkamumo.

Pietinėje objekto pusėje jau norima montuoti baldus. Artūro Šulco nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog dabartinis Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus ne kartą kritiškai vertino ankstesnės valdžios veiksmus projektuojant ir statant šį objektą. Tačiau po miesto valdžios pasikeitimo naujosios mokyklos statyba ir toliau brangsta.

Gegužės 4 d.  paskelbtame įraše savo „Facebook” paskyroje meras pareiškė, kad „Senvagės mokykla įeis į istoriją kaip didžiausias Klaipėdoje piktybiškos nekompetencijos ir nusikalstamo klaipėdiečių pinigų švaistymo pavyzdys”.

Dabartinės uostamiesčio valdžios pirmtakai anksčiau kalbėjo, kad pirma mokyklos statybą reikia pabaigti, o jau tada ieškoti kaltųjų. Jei jų esama.

24 Comments

  1. Vincas

    Tai ko liberalai Klaipėdoje aibė metų buvę prie valdžios nepastatė greičiau, Artūrka? Galėtumei Artūrai savo draugą Klaipėdos Vytautą Didįjį kada pakalbinti ir ne tik mokyklos statymo tema ? 3 kadencijas atsėdėjo, lauko ham vis neužtekdavo?

    Reply
  2. Pensininkas

    Tos mokyklos statybos kaina priklausys nuo to kiek atsiras norinčių tapti milijonieriais .

    Reply
  3. Silkė

    Mokyklos statytojas UABVersina buvusi UABVėtrūna-tie patys veikėjai taip statė Švyturio arena ,tokiu pačiu principu stato mokykla. Tik po arenų statymo Klaipėdoje is Kaune ,kad nebūtų klausimų ir nereikėtų atsiskaityti su subrangovais bankrutavo ir visi galai į vandenį. Panašiai atrodo pabaiga ir čia…. Pinigus kosminius įsisavinsime o toliau, kad ir tvanas. Gal galima miestiečiams sužinoti konkrečiai kas pasirašė sutartį, kas kontroliavo statybų eiga? Su savo miesto didvyriais reikėtų susipažinti iš arčiau……

    Reply
  4. Paminklas korupcijai

    Stebėjau kaip ten dirbama, tai darbo parodija, tai sabotažas, o ne darbas, Subrangovai tempą palaiko, bet rangovai, slankioja, kaip apduję. Man patiko pasiūlymas, kad tą rankovę tarp mokyklos atskirų dalių verta laikyti kaip klaipėdiečių paminklą korupcijai.

    Reply
  5. Memelender

    Su šita mokykla jau kaip ir viskas aišku. Artimiausiu metu ji bus užbaigta. Dar vienos naujos mokyklos reikia Paupiuose. Ir čia jau dabartinės valdžios atsakomybė ją pastatyti.

    Reply
    • Taip taip :)

      Panašu už tokią sumą ,už kurią šią mokyklą ” statė ” liberalieji , galėjo dvi mokyklas pastatyti . Antrąją Paupiuose 🙂 Liberalieji per 3 kadencijas vienos nepastatė .

    • Memelender

      Dabar jau tik nuo liberalo Vaitkaus priklauso ar atsiras antra nauja mokykla ir už kiek.

    • Henris

      matant kaip stabdomi vienas po kito projektai, labai abejoju, kad atsiras antra nauja mokykla

  6. Viskas ne taip paprasta atėjus prie valdžios

    Prieš rinkimus visi daug žada ir turi savo viziją- dirbti žmonių labui ir kurti miestiečiams gerovę, bet viskas gyvenime ne taip paprasta susidūrus su problemomis. Per daugiau kaip per tridešimt metų mieste nesugeba pastatyti mokyklos. Mokyklos perkrautos, trūksta mokytojų. Matyt, kad statybininkams trūksta kompetencijos pastatyti mokykkas, bet puikiai sugeba greitai statyti privačius namus. Dvi labiausiai nugyventos sritys- švietimas ur sveukatos apsauga. Daug reformų, o rezultatas labai silpnas. Kol nebus pradęta mąstyti – atsiras klausimų – kur mokiniai mokysis, kas juos mokys, kas gydys. Privatus mokslas ir privatus gydymas mūsų daugumai piliečių sunkiai įkandamas, nes trųkdta pinigų. Viskas brangsra, brangsta statybos. Samprotauti apie kažkokius atkatus tiesiog neatsakinga- tiesiog trūksta kompetencijis visoms grandims pradžia- mokyklos pasirinkra vieta , projektas ir statyba.

    Reply
    • Palyginimui

      Geras komentaras. Dar pridėsiu, kad Vilniuje Verkiuose bus statoma nauja mokykla už 20mln. Joje tilps 480 mokinių.

    • Kaminkretys

      Taip,Jūs teisus. Jau reikia užmiršti tuos ,,antkatus,, žmonės nori bent atgauti pinigus už darbus. O nesugebėjimas tvarkingai daryti projektus jau seniai tapo mūsų ,,arhitektėlių,,bėda.Nepadeda jokios programos, programėlės…Sunku mastyti,atpratino ,prikepė vidutinybių…

  7. Petriukas

    Keista , bet niekas nesėdi.

    Reply
  8. Marijus

    „iveiklino” statybines lėšas…
    Kiek konjako dėžučių „paskolomis” išsivaikščiojo?.

    Reply
  9. Plietė

    Jei dar yra nors kruopelytė teisingumo Lietuvoje ,tai auditas o po to teismas…Pono Šulco bendražygiams…

    Reply
  10. A.V

    Kaip meras Vaikus nesustabdė šį projektą. Jam gali būti per graži ši mokykla Jis mėgsta taip stabdyti projektus

    Reply
    • Beviltiškam , ne grožyje esmė

      Neslepiama, kad „priduoti” visą objektą eksploatuoti nebus labai paprasta, o dalimis to padaryti negalima. Jau dabar žinoma, kad diskusijos gali kiti, pavyzdžiui, su gaisrininkais dėl tam tikrų statybos medžiagų tinkamumo.

    • Igi

      Dėl manes nors ir 30 mln. Aš gyvenu dėl vaikų, tikiu, kad geros sąlygos pedagogams suteiks jėgų vaikams siekti žinių. Tai yra netiesioginė įtaka, bet kaip pasyvios pajamos- maloni. Linkiu mokyklos administracijai kūribingumo, meilės ir kantrybės.

  11. Edis

    Visi vogė,visiems užteko.Kogero nevienas pasistatė namą,ar butą nusipirko.Jeigu kas rimtai užsiimtu statybos eiga,tai neviena galva kristu.Bet būtų naivu tikėtis,kad kas ką pasodins.

    Reply
    • Kodėl niekas ne samdo audito?

      Audito

  12. Klp

    Isvoge milijonus ir nei vienas nebus pasodintas. Kaip visada

    Reply
  13. Česlovas

    Dėmesio, visiems būsimiems šios mokyklos moksleiviams rugsėjo dieną, sunešti po štuką eurų 🙂

    Reply
  14. Murkis

    Ooo, liberalas Artūras ? o ne prie liberalų valdžios prasidėjo mokyklos statybos? Trisingai, sakė Žemaitaitis, prie metus dar, tos mokyklos statybos terminas maximum 2 metus, kiek metų, Jūsų draugams esant valdžioje ją statėte? Kažkur jei neklystu apie 4 – 5 metus. Nu maladca ??? Būtumėte ir dabar valdžioje, dar tiek pat metų statytum. O dėl kainų, tai karas, liberalai su konservatoriais realiai uždarynėja sienas. Tai irgi Vaitkus kaltas?

    Reply
    • T

      Svarbiausia ką Žemaitaitis pasakė, visą kitą h…a?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ar savivaldybė paseks teatro pavydžiu?*

Spyglys, jau aprašęs, kaip Klaipėdos muzikinis teatro pastatas anksčiau laiko buvo atidarytas tam, kad gražiai poniutės ir ponuliai galėtų demonstruotis, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This