Rajone – didesnė finansinė pagalba bendruomenių projektams įgyvendinti

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė bendruomeninės veiklos stiprinimui per įvairias veiklas bei prisidėjimui prie vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ projektų iš biudžeto jau skyrė daugiau nei 750 tūkstančių eurų.

Pranešama, jog šešiems VVG „Pajūrio kraštas“ finansuotiems projektams įgyvendinti ir užbaigti šiemet iš viso skirti beveik 340 tūkst. eurų.

Bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ įgyvendinamam projektui „Savarankiško gyvenimo namai“ savivaldybė skyrė beveik 104 tūkstančius eurų. Įgyvendinant projektą Sėlenų kaime bus pastatyti 9 moduliniai gyvenamieji nameliai ir vienas didesnis, kur bus įrengta techninė patalpa, skalbykla ir socialinių darbuotojų darbo vieta. Žmonės su negalia, senyvo amžiaus gyventojai, socialinę riziką patiriančios šeimos galės gyventi namų aplinkos sąlygomis ir gauti visas reikalingas paslaugas.

Tokia pačia suma prisidėta ir prie ekstremalios veiklos klubo „Išgyvenk“ projekto „Pagalbos vyrams centro „Išgyvenk“ įkūrimas“. Vilkių kaime įkurtame centre bus teikiamos nakvynės ir būtinosios higienos paslaugos bei socialinių įgūdžių ugdymo, palaikymo ir atkūrimo pagalba. Šeimoms ar pavieniams jų nariams, išgyvenantiems krizę ar patyrusiems stiprių emocinių išgyvenimų, bus teikiama socialinė ir psichologinė pagalba, siekiant atkurti savarankiškumą, prarastus socialinius ryšius ir padėti integruotis į visuomenę.

Papildomos lėšos skirtos ir jau pradėtiems projektams pabaigti: VšĮ „Ėvės namai“ ir amatininkų gildijai „Lamata“ skirti 77 tūkstančiai eurų, VšĮ „Demeter žalias kiemas“ ir Mažosios Lietuvos sportinio šaudymo asociacijai dar beveik 54 tūkstančiai eurų. 60 tūkstančių eurų bus skirta Dauparų bendruomenės projektui „Dauparų sveikatingumo erdvės“ įgyvendinti.

„104 tūkstančių eurų suma kitąmet įsipareigojome prisidėti ir prie bendruomenės „Priekulės ainiai“ iniciatyvos, lauko darželio Priekulėje įkūrimo. Bendruomenė planuoja įsigyti 7 modulinius namelius, kuriuose įrengs žaidimų, poilsio ir sveikatinimo erdves. Bus sutvarkytas ir privažiavimas, lauko užsiėmimų erdvės bei takeliai, įrengtos vandentiekio bei nuotekų šalinimo sistemos, žaidimų aikštelė, lauko apšvietimas. Darželį galės lankyti 32 vaikai“, – pranešime pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Kitąmet Dauparų bendruomenės projekto užbaigimui bus skirti dar 156 tūkstančiai eurų. Suremontuotame pastate įsikurs ir Klaipėdos rajono Jono Lankučio bibliotekos Dauparų filialas, šalia bus pastatytas priestatas, kuriame bus teikiamos sveikatinimo paslaugos.

Jei Vėžaičių bendruomenės projektui „Vėžaičių konferencijų centro modernizavimas“ ir Priekulės bendruomenės projektui „Priekulės bendruomenės namų plėtra, sukuriant naujas erdves bendruomenės sociokultūrinėms veikloms“ pavyks pritraukti finansavimą iš VVG „Pajūrio kraštas“, savivaldybė įsipareigoja prie jų įgyvendinimo prisidėti atitinkamai beveik 29 ir 33 tūkstančiais eurų.

Biudžeto lėšos – kiekvienai seniūnijai

Įgyvendinant Nevyriausybinių ir bendruomeninių organizacijų bendruomeninės veiklos stiprinimo rėmimo programą, įvairiems bendruomenių ir NVO projektams vykdyti Savivaldybė šiemet paskirstė beveik 140 tūkstančių eurų.

Kokias veiklas vystyti ir kaip panaudoti pagal šią programą gautas lėšas, bendruomenės ir organizacijos renkasi pačios, atsižvelgdamos į savo bendruomenių narių poreikius. Kai kurios bendruomenės tvarko viešąsias erdves: įsirengia šviestuvus, lauko teniso ir krepšinio aikšteles, šunų vedžiojimo aikšteles, tiltelius, suoliukus, pavėsines, tvarko lauko dangas, tvenkinius. Yra bendruomenių, prašančių lėšų patalpų išlaikymo išlaidų kompensavimui – tokia galimybė yra vienas iš tvarių įrankių finansuoti patalpų išlaikymui.

Nuo etninės iki tarptautinės kultūros

Biudžeto lėšomis savivaldybė finansuoja ir kitas programas, kur bendruomenės ir nevyriausybinės organizacijos taip pat gali prašyti lėšų, įgyvendinant etninės kultūros, socialinės veiklos, sveikatingumo, jaunimo užimtumo, švietimo, aplinkosauginius, įvairius prevencinius ir tarptautinius projektus. Bendruomenės ir organizacijos itin aktyviai naudojasi šia galimybe, tad Savivaldybė ir šioms sritims jau yra paskirsčiusi kiek daugiau nei 270 tūkstančių eurų.

Taip pat rajone veikia 2 m. kadencijai iš 11 asmenų sudaryta nevyriausybinių organizacijų taryba, kurios tikslas – kurti palankią aplinką nevyriausybinėms organizacijoms, užtikrinti tinkamas jų veiklos ir plėtros sąlygas, stiprinti bendradarbiavimą tarp savivaldybės institucijų, įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prezidentas lankysis Klaipėdos rajone

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį lankysis Klaipėdos rajone, kur susitiks su meru Broniumi Markausku. Viešėdamas Klaipėdos rajone prezidentas taip pat ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This