Dangėje – naftos teršalai (papildyta)

Aplinkosauga

Ugniagesiai praneša, jog ketvirtadienį buvo iškviesti statyti bonų užtvarų Dangės upėje, kurioje fiksuota tarša, kaip įtariama, naftos produktais.

Teršalai Dangėje pasklido nuo Liepų g. tilto link Tauralaukio. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teršalai Dangėje pasklido apie 3 km atstumu – nuo Liepų g. tilto į Tauralaukio pusę. Upė 1 km atstumu buvo užtverta absorbuojančiomis boninėmis užtvaromis, už kurių įrengtas 21 bonas.

Aplinkosaugos darbuotojai prie Tauralaukio dvaro rado nuotekų vamzdį, iš kurio į Dangę, kaip įtariama, ir tekėjo naftos produktų likučiai. Prie vamzdžio sudėti trys absorbuojantys bonai.

Pasak Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos viršininkės Ramunės Lukaševičienės, šiandien bus tikslinamos taršos aplinkybės, renkama medžiaga.

„Ten uždėti boniniai užtvarai, reikia susirinkti medžiagą, kas pasikeitė per vakar vakarą. Tiesiog po didelio lietaus pasklido [teršalai] nemažam ruože. Kol kas visos informacijos dar neturiu”, – sakė ji.

Panašiai kalbėjo ir įvykio vietoje buvusi Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausioji specialistė Greta Montrimaitė.

Jos teigimu, neilgai trukus kartu su atsakingais savivaldybės darbuotojais bei ugniagesiais dar kartą bus vykstama į vietą ir tikslinamos taršos aplinkybės bei mastas.

„Žiūrėsime, ką toliau daryti (…) Ten nėra jokios gamyklos, ten yra išleistuvas nuo gatvės”, – sakė ji, komentuodama, iš kur teršalai galėjo patekti į upę.

Pasak specialistės, tarša nėra pasklidusi ištisai upės, o stebima tik atskiruose jos ruožuose.

2 Comments

  1. D.Ž. Dėmesio

    Tik ką Fb pasirodė Všį „Kl.,Keleivinis transportas” ŽINIA; Dėl taršos Danės upėje …NUTRAUKIAMAS VANDENS AUTOBUSŲ eismas.. Štai vos tik 2,5 mėn pusmiljjonų Eu kainuojantis projektas užbaigtas ankščiau… Tai BAUSMĖ pirmiausiai savivaldybei ir kt. kas Danės begalinis teršimas nebuvo stabdomas. Tai patvirtino ir upės vandens stipri eutrofikacija – vandens žydėjimas. Tai yra rodiklis – vanduo max užterštas,Po to dumblių sluoksniu- mirties zona. Visą lieoą, rugpjūtį plaukiant šiuo pramoginiu vandens autobusu tekdavo jam „stumti ” storą sluoksnį dumblių… Kartais dėl to tekdavo elektriniam v. autobusui net stabtelėti… Štai prie ko priveda , šiuo atveju , paviršinių nuotekų į upę nekontroliavimas.. Metų metais to nedarė „Kl. vanduo” ir KL. savivaldybė…
    Atpildo valanda ATĖJO. GAMTA baudžia visus kurie ją naikina…

    Reply
  2. Dalia Ž. E.a.zaliadalia@balticum-tv.lt;

    Kokiais žodžiais reikia išsakyti Kl. savivaldybės begalinį aplaidumą. Leiskit taip parašyti: Kl. savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius, Miesto ūkio skyrius nusikalstamai ne atlieka savo pareigų t.y. nevykdo pereiginių įpareigojimų, LR Vietos savivaldos įstatymo ir kt. teisinių dokumentų nurodymų. Kl. AA valdybos viršininkė R.Lukoševičienė puikiai žino kas privalo rūpintis taršių nuotekų ne patekimu į Danę, pro kokius išleistuvus – vamzdžius ( jų yra per 15) jau ne sykį teršalai tekėjo į upę i nė sykio nebaudė savivaldybės ar „Klaipėdos vanduo” pareigūnų. KODĖL? Kokia GĖDA, kada baigsis K. marių , jūros teršimas? Po 20 m. įvairių kadencijų politikų, sav, tarybos narių,, merų pažadėjo, planų apie D.upės įveiklinimą , PAGALIAU. Nuo 06.17 d. pradėjo plaukioti , taip pavadinti – 2 vandens autobusai, Atrodo ir gerai. nežiūrint kad apie 0,5 ml. E išleista, bet upė , pakrantės nebuvo,nėra tam paruošta. Tą sakiau ne sykį. Reisai trunkantys 1,5 val. nuo Meridiano iki Tauralaukio tilto nuobodūs, net ekologiniu požiūriu gėdingais. vaizdais… Matyt, dėl to net 10 keleivių dažnai nebuvo..Būdavo – tušti , bet plaukiantys ,vandens autobusai
    Gal kas galit pasakyti, patarti – kaip turi elgtis miestiečiai gamtosaugininkai?
    .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This