Dukrą į Rusiją neteisėtai išvežusiam vyrui skirtas suėmimas už akių

Kriminalai ir nelaimės

„Atvira Klaipėda“, Viktorija Smirnovaitė (ELTA)
2023-09-01

Komentarų: 0

Prokuratūra praneša, jog penktadienį Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai tenkino Klaipėdos apylinkės prokurorės prašymą skirti vyrui, neteisėtai išvežusiam savo mažametę dukrą į Rusiją, suėmimą.

Šios kardomosios priemonės teismo buvo prašoma įvertinus tai, kad asmuo yra įtariamas padaręs nusikalstamas veikas dėl vaiko pagrobimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo, slapstosi nuo teisėsaugos pareigūnų, turi ryšių su užsienio valstybe. Šį prokurorės prašymą teismas tenkino. Klausimas dėl suėmimo termino bus sprendžiamas asmens sulaikymo atveju.

Stop kadras

Ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo pradėtas po to, kai šių metų rugpjūčio 27 dieną Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo moters pranešimą apie tai, kad 37 m. Algirdas Švanys. paėmė jų 9 mėn. dukrą ir jos sutartu laiku negrąžino.

„Pažymėtina, jog Kauno apylinkės teismas, nagrinėdamas civilinę bylą dėl bendravimo tvarkos su nepilnamečiu vaiku nustatymo, įvertino vyrą charakterizuojančius duomenis ir birželio 23 dienos nutartimi taikė laikinąsias apsaugos priemones. Minėta nutartimi buvo nustatyta jo bendravimo su dukra tvarka, pagal kurią jis turėjo teisę praleisti su mažamete tris valandas per dieną savaitgaliais”,- rašoma prokuratūros pranešime.

Atliekant paiešką gauta duomenų, jog tą pačią dieną vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos Respublikos – Rusijos Federacijos valstybinę sieną. Turimais duomenimis, vyras ir devynių mėnesių mergaitė šiuo metu yra Rusijos Federacijos teritorijoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinė pradėjo tyrimą ir dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Abu nusikalstamos veikos epizodai sujungti į vieną ikiteisminį tyrimą.

Tyrimas, kurį atlieka Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai, tęsiamas. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apylinkės prokurorė.

Už minėtas nusikalstamas veikas numatyta maksimali dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad prieš penkias dienas į Kaliningrado sritį tėvo išplukdytos mergaitės susigrąžinimo procesas nebus paprastas. Tačiau, pažymi jis, Lietuvos institucijos palaiko ryšį su Rusijos valdžios institucijomis ir daro viską, ką gali.

„Šiuo metu yra užmegzti ryšiai su Rusijos valdžios institucijomis, matau, kad bendradarbiavimas vyksta – visgi tarptautinės konvencijos ir susitarimai įpareigoja net ir tokias valstybes kaip Rusija bent jau demonstruoti, imituoti kažkokį bendradarbiavimą“, – žurnalistams penktadienį teigė G. Nausėda.

Pasak prezidento, nors mergaitės susigrąžinimo procesas teikia vilčių, jis nebus lengvas.

„Turime padaryti viską, kad mergaitė grįžtų, šitaip mes negalime dalykų priimti ir toleruoti. Tikiuosi, kad mūsų valdžios institucijų dėka tas vežimas pajudės iš vietos, nors, tenka pripažinti, kad žmogus, kuris tą mergaitę išvežė, iš anksto ruošėsi, planavo ir tai nėra toks paprastas politinis ir teisinis procesas“, – pažymėjo šalies vadovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prezidentas lankysis Klaipėdos rajone

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį lankysis Klaipėdos rajone, kur susitiks su meru Broniumi Markausku. Viešėdamas Klaipėdos rajone prezidentas taip pat ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This