Juodkrantėje planuojama įkurti Neringos policijos komisariato atraminį punktą

Regionas

Neringos savivaldybė praneša, jog Juodkrantėje planuojama įkurti Neringos policijos komisariato atraminį punktą. Svarstoma, kad jis galėtų būti įkurtas viloje „Monbijou“, kur jau yra teikiamos įvairios viešosios paslaugos.

Šio punkto atsiradimo galimybės aptartos susitikimo su Policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla metu.

Neringos policijos komisariato Juodkrantės atraminiame punkte būtų vykdoma gyventojų konsultacija. Nurodytomis valandomis čia juodkrantiškių lauktų policijos pareigūnas, kuris atsakytų į rūpimus klausimus. Dėl konsultacijų juodkrantiškiams dabar tenka vykti į Nidą.

Viloje „Monbijou“ jau veikia Juodkrantės medicinos punktas, bendruomenės poreikiams tarnauja cokoliniame aukšte esančios patalpos.

Susitikimo metu aptartas ir pėsčiųjų saugumo didinimas, šiems kertant krašto kelią Smiltynė-Nida ties sankryžomis į Preilą ir Pervalką. Neringos savivaldybė planuoja šias sankryžas apšviesti – vyksta tai numatančių projektų derinimo procedūros su Valstybinės miškų urėdijos Kretingos regioniniu padaliniu. Kol kas miškininkai projekto nederina, nes elektros kabelio apsaugos zona patenka į miško žemę, tad ieškoma kitų sprendimų. Į Lietuvos automobilių kelių direkciją ne kartą kreiptasi dėl perėjos ties Preila įrengimo, tačiau visi gauti atsakymai – neigiami, argumentuojant, kad pakanka esamų saugumo priemonių.

Diskutuojant su Policijos generaliniu komisaru nutarta prie šio klausimo sugrįžti ir inicijuoti daugiau pėsčiųjų saugumą minėtose sankryžose didinančių priemonių.

Paliesta ir dar viena neringiškiams aktuali tema – pirmenybinės eilės patenkant į keltą užtikrinimas. Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pastebėjo, kad šiais metais situacija buvo kur kas geresnė, bet problema esą išlieka.

„Šią vasarą stebėjome situacijas, kai patekti į neringiškiams skirtas pirmenybines eiles buvo fiziškai neįmanoma. Tai stabdo Neringos kurortinį gyvenimą, sklandų paslaugų teikimą. Labai prašome prisidėti užtikrinant, kad neringiškiai galėtų netrukdomai naudotis jiems suteiktomis teisėmis“, – pranešime cituojamas D. Jasaitis.

Meras atkreipė dėmesį ir į tai, kad pirmenybinės eilės svarba dar didesnę reikšmę įgijo įgyvendinus Greitosios medicinos pagalbos pertvarką, nes gyventojams prireikus pagalbos vis dažniau išgirstamas atsakymas, kad iki Klaipėdos gydymo įstaigos turi nuvykti ar nugabenti ligonį patys – gauti pagalbą operatyviai tampa neįmanoma, kuomet pirmenybės atšakos yra fiziškai nepasiekiamos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This