Klaipėdos gatvės vėl virto upėmis

Fotoreportažai, Miestas

Penktadienio vakarą stiprus lietus ir vėl užtvindė kai kurias Klaipėdos gatves. Itin sudėtinga situacija buvo susidariusi Šiaurės prospekte, kur lietus paplovė žemes nuo pradėtų tvarkyti griūvančių šlaitų.

Nuotraukos iš „Facebook” grupių

Po stichinės liūties, Klaipėdą užliejusios rugpjūčio 6-ąją, savivaldybė skelbė, kad jau identifikuotos pagrindinės problemos ir galimi sprendimo būdai.

„Sunku patikėti, kad nuo nepriklausomybės laikotarpio mes šiai dienai turime tik apie 50 procentų inventorizuotų tinklų. Iš 360 kilometrų, tik apie 180 yra žinoma. Kol nežinome visų tinklų situacijos, negalime daryti nei hidraulinio modeliavimo, nei ieškoti ir įgyvendinti veiksmingų sprendimų, kaip būtų galima stichiją suvaldyti. Didinsime inventorizavimo pagreičius, kad „Klaipėdos vanduo“ žinotų tikrąją situaciją ir galėtų padaryti savo darbus“, – pranešime tada cituotas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Taip pat kiek įmanoma greičiau bus sukurta bendra informacinė sistema, kad esant stichinei situacijai mieste, gyventojus skubiai pasiektų informacija”, – buvo rašoma savivaldybės pranešime.

29 Comments

  1. Kai tvarko nemąstantys ir nekompetentingi

    Tik visiški neišmanėliai pradeda tvarkyti šlaitus rudenį. Iki rudens jie turi būti galutinai sutvarkyti, tai žino pamario gyventojai ,bet ne valdininkai. O nieko nevalant vanduo visda sunkiai nutekės.

    Reply
  2. Nemiga.

    Jeigu Mogiliovo gatvę pervadintume V.Landsbergio vardu tai sankryža sutvarkytu per parą o gal greičiau . Božė Božė kokios baisios mintys ateina prieš miega .?

    Reply
    • Taip !

      Prieš gamtos stichiją – esame bejėgiai . Ir kokia valdžia bebūtų nepakeis gamtos kaprizų – nei žiemą , nei vasarą!

    • Nemąstančiam čiabuviui

      Prie ko čia Landsbergis.

  3. Anonimas

    Upsui , Daukanto gatvė ,ten nėnyškio rezidencija dėl to ir štyriai dirbo ,draugai juk liko liepų gatvėje.

    Reply
  4. Klip

    Valdžia, valdžia….. Ar jūs suvokiat, kad norint išvengti potvynių, reikia pusę miesto perkasti ir naujus, gerokai didesnius lietaus nuotekų vamzdžius sudėt. Jei pradės kasti, tai pasipils pykčiai, kad statybų aikštelė iš Klaipėdos padaryta.

    Reply
    • Anonimas

      Kas trukdo remontuojant jqnt gatves naujus lietaus nuotekų vamdzius kloti didesnio nei reikia pagal projektą diametro? Irengti naujqs siurblines??

  5. Taigi

    Sušauks meras pasitarimą, aptars, kaip jau ir darė per aną lietų, ir problema bus išspręsta. O kalčiausias tai lietus…

    Reply
    • Ramiai

      Mustokit kritikuoti valdžią. Gal į rajoną kelkitės, į tuos Kalotės, Triušelių, Slengių getus kelkitės. Gal reportažų nematėt? Bambekliai.

  6. Arvys

    ??? norite būti miestiečiai a? savo kieme vanduo gerai nubėga ir medžiai su žole palei mano nora? mieli klaipėdiečiai nustokite pisti protą kitiems išeikite ir apsitvarkykite savo kiemą n galite gatvės pašluoti šakos nupjauti žolės nupjauti koki gabaliuką? mažai skęstat dar gerai ta valdžia dar rūpinasi jumis ponais iš betono inkilų aplink savo šiukšlių konteinerį šiukšlių nesugebat susirinkti gyvenat kaip fermoje visi apsišike ir kaltinat visus kitus

    Reply
    • Anonimas

      Jūs is savivaldos ar butu priežiūros valdybos?

    • Jooo...

      Lenininį subotniką organizuok, jooo…

    • prajuokinai :)

      truputį supainiojai privačią ir savivaldybės nuosavybes. Kas tau leis šeimininkauti?

  7. Janina

    O Kastonu g-ve isvis skesta,nera padaryta Jokio vandens nutekejimo.vanduo plauna namo pamatus ,kai uzeina liutys .j

    Reply
  8. Petras

    Balbesai, dar aiškina rusams kaip gyventi, per tiek metu nesugeba KANALIZACIJA sutvarkyti:p

    Reply
    • Balbese,

      tau aiškina, kad negalima užpuldinėti kitų šalių ,bombarduoti taikių gybentojų namų ir žudyti nekaltų žmonių.Į tavo kanalizacijas niekas nesikėsina

  9. Marijus

    Eilinis pilstymas iš tuščio į kiaurą. Sakykit šviesiai- tiesiai – rusai kalti, nes nesutvarkė per visą Nepriklausomybės laikotarpį… ??? Kas tiek metų darė nesamones su nuotekų tinklų pertvarkymais? Kas sumažino kolektorių diametrus? Koks DEBILAS sumontavo, o analogiški iš savivaldos ūkio skyriaus priėmė lietaus nuotekų surinkimo groteles aukščisusioj kelio vietoj ar net AUKŠČIAU kelio dangos lygio??? Koks „proto genijus” taip tvirtina šlaitus, kaf net nuo vaiko sysio nuošliaužos darosi? Ne tie patys, kurie puolė kopose augmeniją skust??? Vėl nėr atsakingų…. LTSR’ laikais, matyt, lietus nelijo?.. Ar čia dar ir „globalinis atšilimas” kaltas bus? O gal tiesiog – taip įsijautė į biudžeto lėšų bogimą, kad saiko jausmą prarado. Sąžinės tai niekad nebuvo…

    Reply
    • Kolektorius

      Kodėl ne? Vilnius gatvės siaurino, o mes – kolektorius :). Negi atsiliksi nuo sostinės?

    • Į(pasi)sisavinant

      biudžeto pinigus tinka visi būdai.Šioje srityje valdžiagyvių sugebėjimai pranoksta fantastiką.Štai, pradėta rekonstruoti sąnkryža Mogiliovo gatvėje palikta dievo valiai.Lietus jau paplovė naujai supiltą gruntą,pirmas asfalto sluoksnis byra, atkasti elektros kabeliai apvynioti kažkokiu plastiku ,kuris baigia suplyšti.Ir taip jai antras mėnuo.Ar paskaičiavo kas nors , kiek pabrangs rekonstrukcija po tokios „konservacijos”?Ar yra kas nors atsakingas už tos sąnkryžos remontą?

  10. Kaip Grubliauskas su Neniškiu

    Galėjo daryti Rumpiškės kvartalo nuotakos, jei nežinojo kur juos išves….

    Reply
    • Nuotaka

      Pas save į kiemą, kodėl ne?

  11. Ups

    Tuo metu, kai siautė audra, Baltijos pr., netoli Taikos-Baltijos žiedo, karpė medžių šakas. Jos buvo sukrautos čia pat, po medžiais. Stebėjausi, gulėjo ar ne porą savaičių. Tik po audros jas išvežė, bet kiek paliko šiukšlių, šakų šakelių, lapų. Vėjas nešiojo jas visur. Niekas nesušlavė, nesurinko. Tai ko stebėtis, kad vėl užsikiša šuliniai….

    Reply
    • Gyventojas

      Bet prie įvažiavimo į Turizmo mokyklą medis nenugenėtas, kad būtų avarijų… Praėjimas iki Baltijos pr.12B namo žolė iki kelėnų. Niekam neįdomu, miestas neįtraukė į prižiūrimų šaligatvių sąrašą. Viskas dėl žmogaus…. Gėda…

  12. ???

    O ką visą laiką darė Klaipėdos vandenys, jei nežino savo ūkio, tik mokesčius rinko?

    Reply
    • Ūkvedys

      Rinkti mokesčius irgi darbas. Labai svarbus.

  13. Dov.

    Nėra ko stebėtis ir kažką kaltinti. Nebent baisias liūtis. Gyvenime tokių nesu mačiusi.

    Reply
    • Ar

      Juokaujate, ar dirbate miesto tvarkymo skyriuje?

  14. Hasts

    Suprantu, kad žurnalistai turi rašyti kažką blogo, bet pats mačiau, darbai vyksta matosi, Daukanto g. pilna technikos, tikrina, daro, ne imituoja darbą 0!

    Reply
    • Ups

      Nu tai….Daukanto gatvė, centras….o kas pakampiuose?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This