Kodėl išties atsisakyta statyti Jūrininkų polikliniką?

Nuomonės

„Negauta jokių pasiūlymų ar paraiškų arba jos buvo atmestos”, – tokiu šykščiu pranešimu rugsėjo 1 d. apie nutrauktą konkursą dėl Jūrininkų poliklinikos statybos Birutės gatvėje apsiribojo Klaipėdos miesto savivaldybė. Tačiau viešai nepaskelbė, kas dalyvavo ir kokias kainas pasiūlė šiame konkurse.

O medikų ir klaipėdiečių viltys po poros metų turėti naują, modernią įstaigą nutolo neribotam laikui.

Atsisakius statyti polikliniką pagal MB „Mes architektai“ sukurtą projektą prarastos ir projektavimui, konkursams skirtos lėšos

Nors miesto vadovai nekart aiškino, kad šio labai reikalingo sveikatos sistemai objekto statyba yra per brangi, jos kaina viešajame konkurse nebuvo vienintelis kriterijus: kainos lyginamasis svoris – tik 75 proc. Vertinami turėjo būti ir statinio garantinio termino trukmė bei statinio informacinio modelio (BIM) naudojimas. 

Pranešimą apie viešojo konkurso baigtį  interneto portale cvpp.lt savivaldybė paskelbė tik rugsėjo 1 d., nors potencialių rangovų pasiūlymaibuvo gauti dar balandžio pabaigoje. O meras Arvydas Vaitkus dar ilgai tikino, kad sprendimo nestatyti Jūrininkų poliklinikos nėra.

Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė birželį „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad buvo gauti 6 pasiūlymai iš potencialių Jūrininkų poliklinikos statytojų. Jie esą yra vertinami Viešųjų pirkimų įstatymu nustatyta tvarka ir jau po poros savaičių turėtų paaiškėti statybos konkurso laimėtojas.

„Visos pasiūlymus pateikusius bendrovės yra labai stiprios, žinomos rinkos dalyvės. Yra iš ko rinktis”, – tada tikino ji.

Kodėl buvo delsiama 4 mėnesius? Kodėl nepaskelbtos rangovų pasiūlytos kainos? Atsakymų nėra. O juk juos paskelbus miesto bendruomenė žinotų faktus ir būtų išvengta spėlionių, gandų, politikavimo, kurių šių metu yra apstu socialiniuose tinkluose.

Ką bekalbėti apie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro medikus, kurie dirba išskirtinai prastomis sąlygomis, sovietmečiu statytame bendrabutyje. Ir neturi jokio aiškumo dėl ateities.

Meras anksčiau teigė, jog sprendimo nestatyti naujos Jūrininkų poliklinikos dar nėra priimta ir, esą, apie jo pasisakymą skleidžiami tiesos neatitinkantys teiginiai. Tačiau jis viešai samprotavo, kad gal pigiau nei statyti naują polikliniką būtų rekonstruoti sovietmečiu Taikos prospekte pastatytą III poliklinika ilgai vadintą Klaipėdos miesto poliklinikos pastatą, savo pacientus „džiuginantį” seniai neatnaujintomis sienomis ir interjerais.

Norinčiųjų statyti naująją polikliniką rangovų konkurse pasiūlytos kainos savivaldybės neturėjo nustebinti, nes tai jau buvo nebe pirmas konkursas dėl šio objekto statybos. Šių metų pradžioje Klaipėdos savivaldybėje buvo atplėšti pirmojo konkurso vokai su pasiūlymais dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybos sklype Birutės g. 5E. Visų pasiūlymų kaina viršijo numatytą, kai kurie – net per 50 procentų. Tuomet prasitarta, jog tikėtasi naująją polikliniką pastatyti už 10 mln eurų. 

„Atvirai Klaipėda” anksčiau pranešė, kad rugpjūčio 8 d. savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Baltų būstas” dėl VšĮ  „Klaipėdos miesto poliklinika” pastato Taikos prospekte konstrukcijų techninės būklės įvertinimo. Toks vertinimas turi būti atliktas per metus, jo kaina – 4,2 tūkstančio Eur. 

Šiemet balandį savivaldybė buvo pasirašiusi 10 tūkstančių eurų vertės sutartį su Vakarų regiono statybų konsultaciniu biuru, kuris iki birželio vidurio įsipareigojo išsiaiškinti, kiek gali kaštuoti minėtojo pastato Taiko pr. 76 rekonstrukcija arba naujos įstaigos statyba. Šių ekonominio vertinimo paslaugos rezultatų savivaldybė viešai nepaskelbė.  Rangovas turėjo pateikti ir pasiūlytų sprendinių orientacines skaičiuojamąsias kainas.

2021 metų rugsėjo pabaigoje dar buvo tikimasi, kad Jūrininkų poliklinika bus pradėta statyti 2022 metais. Klaipėdos savivaldybės strateginės plėtros plane buvo įrašyta, kad naują polikliniką planuojama pastatyti iki 2023 metų.

Išties, Jūrininkų poliklinika, jei konkursas nebūtų nutrauktas, būtų iškilusi per porą metų ir medikai švęstų įkurtuves. Dabar naujų modernių patalpų tiek uostamiesčio medikai, tiek gyventojai, įvertinus projektavimo, pirkimo ir kitas procedūras, galit tikėtis, geru atveju, po 4 -5 metų.

14 Comments

  1. Pensininkas

    Trečiai miesto poliklinikai reikalingas rimtas kapitalinus remontas ir tam reiks didelių investicijų. Ar taip rūpinamės žmonių sveikata, gal mažėja sergančių, gal mieste mažėja gyventojų skaičius, kad atsisakoma jūrininkų poliklinikos naujos statybos. Reikia žiūrėti į ateitį, tam mes jus ir rinkome! Atsibodo politikavimas, o kas iš to paorastam piliečiui. Privatus gydymas mums per brangus!

    Reply
  2. Pilietė

    Mokykla kažkada bus atiduota,reikia kitos melžiamos karvės.Drąskosi,kad nelaimėjo rinkimų,kad užtrūko pinigų plovimas…Pagarba naujam merui.

    Reply
  3. Poliklinikos pacientė

    Nėra Jūrininkų, jūros verlas sunaikintas, tad nustokite ilgėtis to pastato. Kiek ten tų pacientų? Kas nuo to pasikeis? Esame prisirašę Jūrininkų PSPC, tai po pusę metų šeimos gydytojos skambučio nesulaukiame. Kai jauna šeimos gydytoja atėjo dirbti- buvo visai kitas požiūris , o dabar net po pusės metų nepaskambina, nors esame ir specialiųjų poreikių, ir kitų lėtinių ligų žmonės… Nei prisiskambinsi, nei pas specialistą pasiųs, pats turi tyrimų prašytis,,. Tad vaikštome į” Antėja” antradieniais, kai pensininkams nuolaidos yra Sukišti pinigus į pastatą lengva, o kas pasikeis, ar tų gydytojų valdiškoje medicinoje padaugės, kai vislabiau valdančiųjų ir visų dešiniųjų partijų, turtuolių esame stūmiami į privačios medicinos rankas. Jiems mat pasatatų netrūksta.

    Reply
  4. Anonimas

    Keltintas straipsnis šia tema?5?

    Reply
    • Matyt bus tiek

      straipsnių kiek tarp liberaliųjų bus „žinančių „:)

    • Kelintas straipsnis???

      Geras pastebėjimas. Straipsnis po straipsnio, kol ”autoriui” nenusibos tampyti savo ”žąsį”.

  5. Žinantis ? ?

    KUL infrastruktūros modernizacijai – 33 mln. eurų

    2025-aisiais duris atversiančiam KUL infekcinių ligų korpusui modernizuoti ir paslaugoms gerinti numatyta skirti kiek daugiau nei 33 mln. eurų. Pagal šį projektą bus rekonstruojamos KUL filialo „Klaipėdos ligoninė“ infekcinių ligų korpuso patalpos – planuojama statyti dviejų aukštų antstatą, kuriame įsikurs ir Reanimacijos-intensyviosios terapijos skyrius.  _____ P.S. aš taip pat manau , 3 poliklinika renovuota , jei reikia dar ir priestatą galima statyti , būtų visai nebloga išeitis . Susisiekimas puikus . Nustokite zysti liberalieji .

    Reply
  6. T

    Sovietmetis visu gražumu! Koks meras tokie ir sprendimai! Turim Matijosaičio gerbėją!

    Reply
    • Tam T

      Beviltiškas ? SAM 33 ” maišus eurų ” skyrė KU renovacijai , o ne naujo pastato statybai . Gyventojai raginami renovuoti daugiabučius ir liberalieji tokias renovacijas vadina gėriu ir gyventojų turto pabrangimu . O dabar ko aimanuojate ? Eilinė liberaliųjų patryjotų veidmainystė ?

    • Tam T

      tas nuolatinis sakinukas ” koks meras , tokie ir sprendimai ” yra liberaliųjų patryyyjotų ” mąstymo ” aukščiausia riba ? :))) Minties galiūnas T ? 🙂

    • T

      Pasipiktinusiems.
      Visas miestas vienoje poliklinikoje,didesnio absurdo turbūt ir nesugalvojo begalvis.

    • Tam T , visiškai beviltiškas ?

      Matyt nežinai kiek mieste yra poliklinikų 🙂 ir niekur jos nekeliamos 🙂 Vargeta , ” proto bokštas ” 🙂 Liberaliųjų fanas :))

    • Ar teisingai supratau ?

      Liko vienintelis liberpatryjotų T nieko nesupratęs kas vyksta su Jūrininkų poliklinika ? 🙂 Bet ” protas ” peza apie sovietmetį ir merą ? 🙂 Rimtai T ? 🙂

    • Tikiu

      Visu pirma reikis skaicius ivertinti o netiktis kazkuo. Po tokiu „tiketis” ta poliklinika pabrangtu iki 100 liamu ir pasikartotu ta pati situacija kaip ir su naujai statoma mokykla.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Nebeliks Arimų gatvės

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuriuo siūloma panaikinti Arimų gatvės pavadinimą ir suteikti gatvės dalims naujus pavadinimus. Ši beveik kilometro ilgio ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Miestas

Atnaujins Paryžiaus komunos gatvę

Klaipėdos savivaldybė skelbia pasirašiusi sutartį dėl Paryžiaus komunos gatvės atnaujinimo – artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai. Pagal ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This