Kviečia registruotis į Dangės ralį

Sportas

Rugsėjo 23 dieną, minint Pasaulinę jūros dieną, Klaipėdoje rengiamos unikalios drakono valčių varžybos „Dangės ralis – festivalis“. Renginį sumaniusios Lietuvos jūrininkų sąjungos atstovų teigimu, tokio tipo renginys rengiamas pirmą kartą Lietuvoje.

„Norisi Pasaulinę jūros dienos paminėti galingai ir griausmingai, todėl kilo idėja klaipėdiečiams ir miesto svečiams pasiūlyti tai, ko iki šiol dar nebuvo. Dangės upėje buvo įprasta matyti vikingų valčių varžybas, tačiau drakono valčių ralis – tikra naujiena. Kviečiame varžybose dalyvauti komandas, kurios nori ne tik pasivaržyti tarpusavyje, bet ir prisidėti stiprinant Klaipėdos jūrinį identitetą“, – sakė Aleksandras Kaupas, Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas.

Renginio dalyviai varžysis dėl Klaipėdos miesto mero Arvydo Vaitkaus taurės. Miesto vadovas džiaugiasi, kad uostamiestyje atsiranda dar vienas jūrinis renginys, kuris galėtų tapti gražia rudenine tradicija.

„Vasarą Klaipėdoje renginių netrūksta, tačiau norėtųsi, kad uostamiestis būtų gyvas ir kitais metų laikais. Ruduo – puikus metas vėl visiems susiburti prie vandens, aktyviai ir turiningai praleisti laiką bei formuoti naujas jūrines tradicijas. Varžybose labai laukiame jaunimo, kuris mokosi Klaipėdoje, ypač pirmakursių, kurie tik dabar įsilieja į uostamiesčio gyventojų gretas. Tai bus puiki proga praplėsti bičiulių ratą ir dar labiau pažinti Klaipėdą. Labai svarbu, kad jauni žmonės įsitrauktų į miesto gyvenimą, nes miestas bus gyvas, jeigu jame šurmuliuos aktyvus ir veržlus jaunimas“, – teigė A. Vaitkus.

Varžytis Dangės ralyje galės 39 komandos, kiekvieną jų turi sudaryti 22 аsmenys. Ralis susidarys iš 4 rungčių, užduotis atliks visa komanda arba atskiri jos dalyviai. Registruotis dalyvauti festivalyje galima iki rugsėjo 15 dienos el. paštu info@ljs.lt

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti ne tik stebėti drakono valčių ralį, bet ir dalyvauti atviroje diskusijoje, kurioje bus diskutuojama apie Klaipėdos – jūrinio miesto potencialą ir susidarančias kliūtis jam tinkamai skleistis. Diskusija vyks Meridiano skvere.

Renginio atidarymas rugsėjo 23 d., šeštadienį, 12 val. Varžybos vyks visą dieną.

Renginio vieta – Meridiano skveras. Varžybos vyks Dangės upės ruože tarp Meriadiano, Irklavimo bazės ir Jono kalnelio.

Daugiau informacijos Facebook paskyroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Atnaujins Paryžiaus komunos gatvę

Klaipėdos savivaldybė skelbia pasirašiusi sutartį dėl Paryžiaus komunos gatvės atnaujinimo – artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai. Pagal ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This