„Vasaros su knyga” nugalėtojas – Kalnupės padalinys

Kultūra

Šiemet pagerintas skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ rekordas. Visose Lietuvos bibliotekose perskaityta beveik 150 tūkst. knygų. Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos ir Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos kasmet rengiama skaitymo skatinimo akcija šiemet įtraukė beveik 31 tūkst. dalyvių, pasiryžusių priimti skaitymo iššūkį – per vasarą perskaityti 5 knygas pagal paskelbtas užduotis. Iššūkį įveikė per 23 tūkst. atkaklių skaitytojų.

Iš aktyviausių akcijoje dalyvavusių bibliotekų pirmąją vietą užėmė visą vasarą pirmavęs Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Kalnupės padalinys su vaikų centru „Ruoniukas“. Čia perskaityta 4350 knygų.

„Tikrai įdėjome visą širdį kalbindamos kiekvieną, padėjome rasti tinkamas knygas kiekvienai temai, atsižvelgdamos į skaitytojų norus. Plačiau papasakodavome apie iššūkio „Vasara su knyga“ taisykles ir prizus, tuo paskatindamos dalyvauti, o registruojantis prašėme pažymėti mūsų biblioteką. Skatinome ne tik gyvai bibliotekoje, bet ir socialiniuose tinkluose. Daugelis skaitytojų jau žinojo šią akciją, kurioje dalyvavo ir praeitais metais, norėjo nenuleisti kartelės ir šiemet. Džiaugiamės, kad ne tik daugiau skaitytojų įsitraukė į akciją, bet ir skaitė daugiau knygų! Tad mūsų padalinio pagrindinis tikslas – skaitymo skatinimas, buvo pasiektas“, – pasakojo Kalnupės padalinio vedėja Milda Skutulaitė-Gaubė.

Į perskaitytų knygų TOP 10-uką pateko Rūtos Šepetys „Tarp pilkų debesų“, Delios Owens „Ten, kur gieda vėžiai“, Ingos Staban „Laisvės kalinė“, Jurgos Vilės ir Linos Itagaki „Sibiro haiku“, Živilės Miežytės „Vilniaus Vilnius“, Antoineʼo de Saint-Exupéry „Mažasis princas“, Laurent Gounelle „Pažadu tau laisvę“, Janoschʼo „Panama labai graži“ ir kitos.

Visi, įveikusieji vasaros skaitymo iššūkį, dalyvaus loterijoje, kurios laimėtojų laukia puikūs pagrindiniai prizai, o tarp jų – planšetinis kompiuteris, momentinės kameros, sėdmaišiai, dovanų kuponai, prenumeratos ir pagrindinės rėmėjos – įmonės „Hobbyshop“ – stalo žaidimų, dėlionių, galvosūkių rinkiniai.

Be šių pagrindinių laimėtojų biblioteka taip pat loterijos būdu išrinks iššūkį įveikusius savo skaitytojus, kuriems atiteks didelė šūsnis mažųjų prizų – belaidžių ausinių, išorinių baterijų, kuprinių, kelioninių pagalvėlių, knygų ir kitų smagių dovanėlių. Prizai laimėtojus pasieks rugsėjo mėnesį.

Nuo 2016 m. vykdoma akcija „Vasara su knyga“ yra Kultūros ministerijos skaitymo skatinimo 2019–2024 metų programos dalis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Tarp akcijos „Vasara su knyga" aktyviausiųjų - ir vienas Klaipėdos bibliotekos filialas

Vasarai įpusėjus, pusiaukelę pasiekė ir skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“, kurį šiemet jau aštuntą kartą rengia Lietuvos apskričių ir savivaldybių ...
2023-07-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia skaityti knygas visus metus

Septynerius metus gerbėjų skaičių didinęs skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ šiemet sulaukė solidaus pastiprinimo – Lietuvos viešosios bibliotekos organizuoja skaitymo ...
2023-03-01
Skaityti daugiau

Vasara

Sugrįžta skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“

Lietuvos bibliotekos kviečia dalyvauti jau septintame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. vyksianti skaitymo skatinimo ...
2022-06-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This