Politikams nepatinka, kad nepigus socialinis būstas artėja prie uosto

Miestas, Svarbu

Pačios didžiausios butų, perkamų socialiniam būstui, kainos – Malūnininkų gatvėje, prie uosto, iš kur nuolat gaunama gyventojų skundų dėl taršos, – stebėjosi Rimantas Taraškevičius, Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas, trečiadienį svarstant klausimą dėl tokio būsto įsigijimo už savivaldybės lėšas. 

Renaldo Kulikausko nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė už pusę milijono nori pirkti aštuonis butus. Miesto tarybai svarstyti pateiktas sprendimo projektas pirkti penkis butus Malūnininkų g. 4. Brangiausio iš jų – 36,11 kv. m ploto – kaina siekia 72 150 eurų, už pigiausią –  31,03 kv. m ploto – ketinama sumokėti 62 tūkst. eurų. Šie pirkiniai skirti socialinio būsto fondui plėtoti.

Komiteto posėdžio metu buvo suabejota, ar tikslinga pirkti šiuos butus (greičiausiai – iš vieno savininko) už tokią aukštą kainą. Stebėtasi, kodėl perkami ne nauji butai, kurie esą kartais būna net pigesni. Tiesa, be apdailos.

„Socialinis būstas artėja prie uosto”, – apibendrino R. Taraškevičius

„Neturim pasirinkimo – ką pasiūlė, tą ir perkam”, – aiškino Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Savo ruožtu buvęs Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, konservatorius Andrius Dobranskis priminė, kad ankstesniais metais į savivaldybės kvietimus parduoti butus apskritai niekas neatsiliepdavo. Tačiau liberalas Saulius Budinas taip pat abejojo sprendimu, teigdamas, kad greta uosto būstas greitai nuvertės.

E. Simokaitis, be kita ko, davė suprasti, kad nežinia, ar bus statomas daugiabutis namas socialinio būsto fondui Tauralaukyje, Akmenų gatvėje – miesto vadovai svarsto, ar neverta šios statybos atsisakyti. 

Po trumpos diskusijos komiteto nariai vienbalsiai sutarė sprendimo priėmimą atidėti, pasikalbėti apie jį su miesto vadovais. 

Šių metų birželio duomenimis, iš viso Klaipėdos savivaldybė turėjo 605 socialinius būstus, 44 yra išnuomoti ukrainiečiams. Eilėje socialiniam būstui gauti Klaipėdoje šiuo metu laukia 556 asmenys. Paskutinis savivaldybės užsakymu šiais metais baigtas statyti socialinis būstas – namas sklype Rambyno g. 14A. Jo kaina –  2,64 mln. eurų. Šiame gyvenamajame name įrengta 40 butų.

21 Comments

  1. Valstybės lėšos netaupomos...Pinigai niekieno...Kodėl?

    Kodėl valdininkai netaupo valstybės pinigų. (mokesčių mokėtojų pinigų) gal todėl ,kad niekas nekontroliuoja? Kodėl ten einama dirbti net už mažesnius atlyginimus? Gal todėl ,kad yra kiti šaltiniai praturtėti? Gal ,gal ,gal. Kada kas atsakys?

    Reply
  2. Martynas

    Maluninkų g. socialinius butus nori pirkt kur šalia bangų gatvės butai ko ne vieni brangiausių už kv. metrą Klaipėdoje.
    Taip pat įdomu, kaip maišysis soc. būstų gyventojai su bangų g. ir malūninkų statomo naujų butų gyventojais. Realiai Klaipedos creme de la creme su klaipedos dumblu

    Reply
    • Anonimas

      Socialinis būstas iš esmės ir turėtų būti strategiškai išmėtytas po visą miestą šalia normalaus būsto tam, kad nesusidarytų socialiai pažeidžiamų asmenų ir nusikalstamumo telkiniai („getai“) ir būtų bent kažkokia išlaikyta socialinei integracijai palanki aplinka negu situacija, kai aplink tave gyvena tik „nusikaltėliai ir degradai“.

    • Anonimui

      Na tai normalus rajonas būtų Aksnynė ar, Baltijos, ar š. miesto dalism, bet ne miesto centras.

    • Nebandėte skaityti teksto ?

      Perka ten kur parduoda ! Derisi dėl kainų . Normalu .

  3. Močiutė

    Už 2000 už kv metrą-tik ten pasiūlė? Keista, už tokuą kainą, manau, ne vienas sutiktų parduoti, bet, matyt, parduoti gali tik tam tikri asmenys, kitaip neišeina….

    Reply
  4. Mėmelio miestas

    Lauksim sekančio straipsnio apie šikinykų problemą uostamiestyje. Nuotykiai tęsiasi. Ir su šūdo nuotrauka būtinai!

    Reply
  5. Memelender

    Oho jau net ir socialinio daugiabučio projektą stabdo. Priedu, dar bando sukišti visus varguolius į jau dabar problemų turinčias miestų dalis. Kas jas tik dar labiau verstų getais. Ir visa tai dar ir su korupcijos kvapeliu. Va tau ir liberalus Vaitkus.

    Reply
    • Jezusmarija , memelenderį

      ką vartoji ? 🙂 Keisk dilerį arba partnerį . Liberalumas iškreipė suvokimą 🙂

    • Klaipedietis

      Argumentų nulis. Ko daugiau tikėtis iš liberalo Vaitkaus fanų :).

  6. Realybeje

    Socialiniam bustui gauti pas mus pirmenybe šiandien yra čigonu šeimoms.

    Reply
  7. Anonimas

    Ar valdžia bus pakankamai ambicinga? Jeigu jau visur minamas stabdis, tai gal sustabdykime mokyklos ir banginio viaduko statybas? Tada visiems būtų aišku kas čia vadovauja. Lakstytų trilinki statybininkai 🙂

    Reply
  8. Anonimas

    Taktinis uosto ir valdžios bendradarbiavimo manevras. Nelabai socialūs žmonės, atkeldinti į šiuos būstus nebūna labai organizuoti ir kovojantys už savo teises. Tai uostininkams geriau jau tokie gyvens taršioje zonoje – bus mažiau skundų – ir ramybė.

    Reply
  9. Na ir puiku ,

    klaipėdiečių eurus reikia skaičiuoti __Po trumpos diskusijos komiteto nariai vienbalsiai sutarė sprendimo priėmimą atidėti, pasikalbėti apie jį su miesto vadovais. 

    Reply
  10. politikams

    Jei yra baimių, kad toks būstas artėja prie uosto, ar ne politikų darbas pasirūpinti, kad tokių baimių nebūtų ne tik socialiniame būste gyvensiantiems, bet ir dešimtmečiais besiskundžiantiems tarša prie uosto.

    Reply
    • *****

      O man patinka politikai kuriems rūpi klaipėdiečių suneštas biudžetas . Nuvertės butai , kurie perkami iš biudžeto ! Klaipėdiečiai patirs nuostolį , o politikai yra atsakingi už miestiečių biudžetą ! O už privatų turtą turi atsakyti patys gyventojai ir tik jiems rinktis kur nori gyventi . Eurai – jūsų asmeniniai . Tarša privalo mažėti visame mieste ir prie uosto , ir pietiniame ir t.t. Pasiūlyti butai kaip supratau yra labai brangūs ir tik vienas pardavėjas ? !

    • pakomentavusiam

      O man kvailiai ir jų komentarai niekad nepatiko.

    • *****

      Man patinka ir savikritiškai komentuojantys 🙂 Pagarba , jei suvokiate jog esate kvailys 🙂

  11. Klaida

    Pataisykite: Malūnininkų gatvėje būstas, bet ne Malūnų, kaip rašote.

    Reply
  12. sportininkų gyventoja

    Na ir kas? Kodėl ne socialiai remtini ten gyvena ir gali, nors ir puikiai, o jie ne?

    Reply
    • Marius

      Tai aišku, kad gali. Tik bėda, kad nori pirkti 1 kambario butus, už 2 kambarių butų kainą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This