Kretingą su Palanga sujungs dviračių takas

Regionas

Susisiekimo ministerija žada, kad kitą vasarą dviratininkams ir pėstiesiems pajūryje atsivers dar viena nauja trasa. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė rangos darbų sutartį, pagal kurią planuojama nutiesti 4,7 km ilgio taką nuo Kretingos iki Vydmantų gyvenvietės – pusiaukelės tarp Kretingos ir Palangos. Naujasis takas įsilies į Vydmantuose jau esančią trasą, vedančią į didžiausią šalies kurortą.

Sutarties trukmė yra 12 mėnesių, tačiau fizinius tako tiesimo darbus baigti ketinama jau įsibėgėjus vasaros sezonui.

Naujasis pėsčiųjų ir dviračių takas nusidrieks greta valstybinės reikšmės magistralinio kelio A11 Šiauliai–Palanga, ruože nuo 137 iki 141,7 km. Statybos darbus ties Kretinga planuojama prasidėti jau šį rudenį. Bendras būsimo tako nuo Kretingos ir pat Palangos miesto centro ilgis sieks beveik 10 km.

Pasak susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio, naujasis dviračių takas ne tik užtikrins bevariklio transporto eismą tarp Palangos ir Kretingos, bet ir eismo dalyvių saugumą, kadangi šiuo metu pėsčiųjų ir dviračių eismas ruože tarp Kretingos ir Vydmantų įmanomas tik važiuojamąja kelio dalimi.

Takas Kretinga-Vydmantai bus 4,7 km ilgio ir 2,5 m ilgio pločio, jame numatoma įrengti kelias vietas patogiam sustojimui keliaujant. Šio dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimo sutarties vertė – 3,6 mln. Eur.

Kasmet šalia valstybinės reikšmės kelių Lietuvoje planuojama nutiesti po 42 km pėsčiųjų ir dviračių takų. Dar šiemet rekonstrukcijos darbai toliau tęsis ir Kuršių nerijoje – nutiesus dviračių taką nuo Smiltynės iki Juodkrantės, toliau bus tvarkoma tako atšaka iki Pervalkos. Probleminę 22 km ilgio atkarpą taip pat planuojama sutvarkyti iki 2024 m. vasaros.

4 Comments

  1. Marijus

    Opapa, praėjo kiek mažiau nei 40 metų nuo dviračių tako statybos pradžios….? O kada baigs? Išties – šimtmečio statyba… Pradėta dar LTSR laikais… Įdomu, kiek ir kas šįkart gaus atriedukų?..

    Reply
  2. Tadas

    A jau galima pradet zvengt kai prades tai vel bus amziaus statyba kaip ir su visais vygdomais darbais kretingoje kazkaip palanga jei ka remontuoja ima daro padaro per 2-3men ir baigta nu kretinga kai ka pradeda tai metu metais ar desimtmeciais nebaigia matyt valdziai paranku kuo ilgiau daryt tuo daugiau nubyra ne ten kur reikia.

    Reply
  3. Hasts

    Puikiai!

    Reply
  4. RR

    Labai puiku, bet. Nuo Vydmantų iki viaduko šalia Palangos yra senas labai blogos būklės dviračio takas, kuriam taip pat reikia remonto.
    Straipsnyje nepaminėtas šitos atkarpos remontas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This