„Memelio mieste“ atnaujins du istorinius pastatus

Svarbu, Verslas

Paskelbti dviejų istorinių pastatų, esančių „Memelio mieste“, kapitalinio remonto, pritaikant juos administracinei paskirčiai, projektiniai pasiūlymai.

Projektuotojų vizualizacija

Šiuo metu vienas iš jų jau yra administracinės, o kitas – mokslo paskirties (laboratorija).

Projektuotojų nuotr.

Projekto užsakovas ir statytojas – UAB „Memelio miestas“, projektą rengia V. Paulionienės projektavimo firma.

Abu kapitaliai remontuojami pastatai yra nekilnojamosios kultūros vertybės, sudarančios Statybos uosto pastatų kompleksą, kuriam yra nustatytos teritorijos ribos.

Projektuotojų vizualizacija

Paskelbtuose dokumentuose rašoma, kad vienas iš buvusių pagalbinių uosto statybos įmonės pastatų – stalių dirbtuvės – iškilo XX a. antrajame dešimtmetyje. Jo kompozicija ir stilistika – nevienalytė. Trys pirmojo aukšto fasadai – raudonų plytų mūro, „su kampinėmis lizenomos bei laiptukų motyvo ornamentika atspindi istorizmo laikotarpio statinių estetiką ir tam tikrą reprezentaciją, o antrojo aukšto ir pastogės fachverko konstrukcijos rodo išskirtinai ūkinę bei sandėliavimo patalpų funkciją”.

Kapitalinio remonto projektu numatoma pirmajame aukšte ardyti pertvaras, nelaikančios vidinės sienos fragmentą bei medinius laiptus. Planuojami nauji gelžbetoniniai laiptai bei buvusių laiptų vietoje nauja gelžbetoninė perdanga. Pirmo aukšto medinės perdangos sijos remiasi ant autentiškos išilginės metalinės sijos ir vidinės laikančios sienos – šios konstrukcijos yra saugomos ir bus remontuojamos. 

Projektuotojų vizualizacija

Antrajame aukšte bus ardomos pertvaros, įrengiamos naujos lengvų konstrukcijų pertvaros.

Ši teritorija dešiniajame Danės upės krante ilgą laiką priklausė uostui ir tik 2008 metų birželį Vyriausybės nutarimu atiteko miestui. UAB „Memelio miestas“, įsigijęs pastatus iš AB „Laivitė”, tikėjosi atverti teritoriją miestui, bet 2013 m. lapkričio 29 d. Klaipėdos apygardos teismo nutartimi „Memelio miestui“ buvo iškelta bankroto byla. Visą turtą įsigijo nekilnojamuoju turtu užsiimanti SEB banko grupės įmonė „Litectus“. 2018 metų pavasarį UAB „Stemma Group“ nupirko „Memelio miesto“ akcijų paketą.

Šių metų liepos 11-ąją buvo pranešta, kad bendrovė pasirašė su UAB „Conres LT“ generalinės statybos rangos sutartį dėl projekto „Memelio miestas“ pirmojo etapo statybų.

„Memelio mieste“ iš viso planuojama pastatyti apie 100 tūkst. kv. m. įvairios paskirties pastatų. Vystymas suplanuotas etapais. I etapu statomas 6 aukštų A klasės verslo centras „Hanza“ ir 105 prestižinės klasės butai, sujungti bendra požemine parkavimo aikštele.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „Memelio miestas“ valdo ir didžiąją dalį butų, esančių ties Naująją Uosto gatve atsidūrusiame istoriniame apleistame pastate, kuriame veikė lietuviškoji tarpukario Uosto direkcija. Tačiau apie šio pastato likimą kol kas nieko viešai nekalbama.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugsėjo 26 d. darbo dienomis, darbo valandomis adresu Kepėjų g. 11A,, Klaipėdoje, tel. 8684 70722 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki rugsėjo 26 d. raštu – V. Paulionienės projektavimo firma, Kepėjų g. 11A, LT-91247,  arba el. p. vigilijaarch@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks rugsėjo 26 d., 16 val., Klaipėdoje, Liepų g. 11, II aukšte, pasitarimų kambaryje.

5 Comments

  1. Čerlis

    Džeugiuosi kad mokam netik greuit bet ir atstatyti nes atentika puse senamiesty ir parodo musu kultūra ir tautos šaknis

    Reply
    • Čerliui

      Tavo gramatika ir parodo paties kultūrą.

  2. klp

    šaunu. Beje, kaip galima suprasti, tvarkybos projektas dar tik rengiamas. o darbai , bent jau išoriškai , jau baigti 🙂 Beje. kažkodėl skiriasi pastatų stogų dangos. Vienoje matyti molinės arba betoninės čerpės, o kitos tamsiai rudos dangos iš tolo nesuprasi.

    Reply
  3. Giedrius

    Šaunu, šiek tiek įneš autentikos į šią teritoriją.

    Reply
  4. Asd

    Labai geros naujienos. Kai matydavau statybų progresą, vis neramu būdavo pamačius tuos du istorinius pastatus viduryje. O dabar jie bus atnaujinti. Šaunu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Klaipėdos vanduo“ investuoja į „Memelio miestą”

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo” savo lėšomis samdo rangovus magistralinių vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklams, skirtiems „Memelio miesto” reikmėms, ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Официально началась реанимация сердца Клайпеды

По прошествии более чем полугода после того, как компания «Stemma Group» начала снос части старых зданий бывшего судоремонтного предприятия «Лайвите» ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Oficialiai pradėjo reanimuoti Klaipėdos širdį

Prabėgus daugiau nei pusmečiui po to, kai bendrovė „Stemma Group“ pradėjo griauti dalį senųjų buvusios laivų remonto įmonės „Laivitė” pastatų, kad galėtų ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This