Rugsėjis prognozuojamas šiltesnis už normą

Orai

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, remdamasi naujausiais ECMWF modelio skaičiavimais, prognozuoja, jog šis rugsėjis bus apie 1,5–2 °C šiltesnis, o mėnesio kritulių kiekis 10–15 % mažesnis nei daugiametė norma.

Panašius skaičiavimų rezultatus pateikia ir kitas (CFSv2) ilgalaikių prognozių modelis: rugsėjo mėn., skaičiuojama, turėtų būti maždaug 1–2 laipsniais šiltesnis, o kritulių kiekis – iki 15–20 % mažesnis nei norma.

ECMWF modelio oro temperatūros (viršuje) ir kritulių kiekio (apačioje) anomalijų prognozės artimiausioms savaitėms.

Apibendrinus, devintasis metų mėnuo turėtų būti šiltesnis ir sausesnis už normą, todėl rugsėjo pirma pusė, kaip matyti ir iš pastarųjų dienų, labiau primins vasaros tęsinį.

Primenama, jog 2021 ir 2022 metais rugsėjai pasitaikė labai vėsūs ir su ankstyvomis šalnomis, o 2020 m. rugsėjis buvo labiau vasariškas nei rudeniškas.

Skelbiama, jog tai yra eksperimentinės prognozės, jų patikimumas nėra aukštas, o pateikta ilgalaikė prognozė nereiškia, kad visai nepasitaikys labai šaltų ir/ar drėgnų dienų.

Artimiausiomis dienomis ir toliau šalyje laikysis vasariški orai.

Šeštadienio naktį be žymesnio lietaus. Vietomis rūkas. Vėjas silpnas. Žemiausia temperatūra 9–14, vietomis iki 16 laipsnių šilumos. Dieną kai kur truputį palis. Vėjas silpnas. Aukščiausia temperatūra 21–26 laipsniai šilumos. 

Sekmadienį be lietaus. Vėjas naktį silpnas, dieną pietinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 9–14, pajūryje 15–17, dieną 21–26 laipsniai šilumos.

Pirmadienį lietaus tikimybė nedidelė. Naktį kai kur rūkas. Temperatūra naktį 10–15, pajūryje iki 17, dieną 22–27 laipsniai šilumos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šiluma sugrįžta

Nors ketvirtadienį dirvos paviršiuje vietomis šalyje fiksuota net iki 5–7 laipsnių šalčio, artimiausiomis dienomis tokių temperatūrų jau nebeturėtų būti, o ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Orai

Trumpam grįžusi žiema trauksis

Per pusantros paros (nuo sekmadienio vakaro iki antradienio ryto) pietinis ciklonas daugiausia kritulių atnešė rytiniams ir šiaurės rytiniams rajonams. Mažiausiai ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This