Šeštadienį „Švyturio“ arenoje – „Neptūno” kova dėl Vlado Garasto trofėjaus

Sportas

Penktadienį įspūdingu rezultatu – 95:68 – nugalėję Rygos VEF komandą, Klaipėdos „Neptūno” krepšininkai šį vakarą „Švyturio” arenoje stos į finalinę kovą su kita Lietuvos komanda – Vilniaus „Wolves”.

Andriaus Pelakausko nuotr.

Šeštadienį nuo 18 val. dėl trečiosios vietos susitiks VEF ir Talino „Kalev/Cramo” komandos, o nuo 20 val. dėl Vlado Garasto taurės trofėjaus kovos klaipėdiečiai.

„Neptūno“ gretose turėtų rungtyniauti ir prieš kelias dienas į Klaipėdą atvykęs ekipos naujokas amerikietis Sterling Gibbs.

„Jis jau atliko medicininę apžiūrą ir trečiadienį treniravosi su komanda. Per Vlado Garasto taurės turnyrą jau turėtume Gibbs’ą išvysti aikštėje“, – sakė Klaipėdos „Neptūno“ komandos vyr. treneris Mindaugas Brazys.

2022-2023 m. sezone šis „Neptūno“ legionierius rungtyniavo kaimyninės Lenkijos aukščiausioje lygoje, kur per 25 žaistas rungtynes pelnydavo po 18,1 taško per rungtynes (3-ias rezultatas Lenkijos lygoje), atkovodavo po 2 kamuolius ir rinkdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, o tritaškius realizuodavo 42,9 procento tikslumu.

Tiesa, „Neptūno“ gretose yra ir netekčių, nes per treniruotę traumą patyrė  (lūžo šonkaulis) Ignas Sargiūnas.

„Aikštėje turėtu pasirodyti visi žaidėjai, išskyrus I. Sargiūną. Laukiame šio turnyro, ruošiamės. Komandoje klimatas – puikus. Esame nusiteikę kovai. Žinoma, dar žaidimo kokybės trūksta, bet motyvacija ir noras veržiasi per kraštus. Matysime, kaip mums seksis“, – kalbėjo M. Brazys.

„Neptūnas“ į šį turnyrą žvelgia ne tik kaip į gerą treniruotę, bet ir trokšta susigrąžinti trofėjų, kurį buvo iškovojęs 2016 metais. Tuomet neptūniečiai finale rezultatu 82:68 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“. Tada M. Brazys dirbo trenerio asistentu, o vyr. trenerio pareigas užėmė Dainius Adomaitis.

„Sezono pradžioje visada norisi tų gerų emocijų. Jei pavyktų tai pakartoti – būtų puiki dovana Klaipėdos sirgaliams. Norisi vėl pajusti tą puikią „Švyturio“ arenos atmosferą, sirgalių palaikymą ir vienybę. Klaipėda pasižymi nuostabiais sirgaliais. Labai laukiame Vlado Garasto taurės turnyro, kad vėl susitiktume su sirgaliais ir pajaustume tą išskirtinę atmosferą. Norime sukurti sirgaliams šventę kiekvienose rungtynėse“, – sako M. Brazys.

Pasak Estijos čempionų Talino „Kalev“ trenerio Heiko Rannula, atvykti į Klaipėdą ir kautis su tokio aukšto lygio komandomis – džiugus įvykis.

„Geri varžovai, aukštas lygis. Mums bus gera repeticija FIBA Čempionų lygos atrankos turnyrui. Galėsime įvertinti savo naujus žaidėjus, pamatyti savo stipriąsias ir silpnąsias vietas, o pergalė būtų tarsi vyšnaitė ant torto. Visada smagu laimėti“, – pabrėžė Estijos čempionų treneris.

Apie nugalėtojų trofėjų mąsto ir didelius tikslus 2023–2024 m. Europos taurės sezone sau kelianti Gedimino Žiemelio valdoma „Wolves“ komanda.

„Tikslas, nesvarbu, su kuo žaidžiame, – kovoti iš visų jėgų tik dėl pergalės. Reikia įskiepyti nugalėtojų mentalitetą jau nuo sezono pradžios“, – pabrėžė „Wolves“ ekipą treniruojantis Kęstutis Kemzūra.

Visi rungtynių žiūrovai (išskyrus VIP) į „Švyturio“ areną pateks per Klubo įėjimą Nr. 3, iš Dubysos g. pusės. Bilietus galima įsigyti internetu www.kakava.lt arba kasose. Dienos bilietas galioja į abi tos dienos rungtynes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks grožio mugė „Stilius ir skonis“

Gegužės 18 dieną, šeštadienį, „Švyturio” arenoje vyks mados ir grožio mugė „Stilius ir skonis“. Šis mugių ciklas džiugina stiliui ir ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This