Atnaujins sveikatingumo taką nuo Juodkrantės iki jūros

Regionas

Neringos savivaldybė paskelbė ieškanti rangovų sveikatingumo takui Juodkrantėje suremontuoti.

Šis pėsčiųjų ir dviratininkų takas, nuo jūros per aukštą kalną vedantis į Juodkrantės gyvenvietės centrą, yra nelengvas išbandymas dažnam juo keliaujančiam poilsiautojui.

1325 metrų ilgio, 3,5 – 4 metrų pločio sveikatingumo takas bus atnaujintas pagal dar 2020 metais MB „Universalūs projektai“ parengtą projektą.

Projekte numatyta nufrezuoti esamą asfaltą, įrengti naujas tako konstrukcijas bei išlieti naują asfalto dangą. Teigiama, kad esama pėsčiųjų ir dviračių tako danga yra susidėvėjusi ir nereprezentatyvi, iškilnota šalia augančių medžių šaknų, o tako plotis vietomis pastebimai sumažėja.

Pagrindinė jo paskirtis yra susisiekimas pėsčiomis, dviračiais ir kitomis biotransporto rūšimis tarp atskirų miesto dalių, su miesto centru, darbo ir poilsio vietomis.

Jungtis su dviračių taku Smiltynė – Nida. Projektuotojų nuotr.

Pėsčiųjų ir dviračių take bus įrengtos pėsčiųjų ir dviratininkų poilsio zonos su suolais, šiukšliadėžėmis bei dviračių stovais, kurie esą bus derinami prie vientisos Neringos architektūros.

Kadangi takas eina per mišką, todėl take numatytos įrengti nuovažos miško kvartalų susijungimo vietose, kad nebūtų gadinama tako danga sunkiasvoriui transportui nusukant nuo tako. Nuovažų įrengimui bus panaudota nufrezuota asfalto danga.

Kapitalinio remonto darbams ir apšvietimo įrengimui gautas Nacionalinės žemės tarnybos sutikimas tiesti inžinerinius tinklus valstybinėje žemėje.

Taką suremontuoti tikimasi per metus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This