Per metus žadama įrengti 1000 naujų automobilių stovėjimo vietų

Transportas

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ėmėsi įgyvendinti savo rinkiminius pažadus – sukurti daugiau vietų miestiečių automobiliams laikyti.

Pranešama, jog iki kitų metų pabaigos Klaipėdoje planuojama įrengti per tūkstantį automobilių stovėjimo vietų.

Labiausiai automobilių vietų trūkumu skundžiasi pietinės miesto dalies gyventojai. Palmiros Mart nuotr.

„Parkavimo vietų trūkumas yra vienas tų, kurie kelia didžiausią klaipėdiečių nepasitenkinimą gyvenimo kokybe. Asmeniškai pats lankiausi skirtingose miesto vietose, apžiūrėjau ir su specialistais vertinome galimybes įrengti papildomų vietų automobilių stovėjimui. Ypatingai didelė problema pietinėje miesto dalyje, kur gyventojai sulaukia net policijos pareigūnų vizitų ir puikiai suprantu, kad tokia situacija ilgai tęstis negali, todėl privalome imtis veiksmų jų neatidėliojant. Naujų parkavimo vietų įrengimas, pavyzdžiui, vietoje nenaudojamos kiemuose infrastruktūros, tai – tik pirmas žingsnis į automobilių stovėjimo vietų plėtrą”, – pranešime dėsto meras.

Skelbiama, jog nuo šios savaitės pradedami įvažiuojamojo kelio Taikos pr. 101 (šalia vadinamojo Debreceno prekybos centro) rangos darbai, kurių metu gyventojų patogumui bus įrengtos 26 naujos parkavimo vietos. Numatyta rekonstruoti 100 metrų gatvės dangos, sutvarkyti lietaus nuotekų tinklus, įrengti gatvės apšvietimą. Projektą, kurio vertė 181 tūkst. eurų, planuojama įgyvendinti dar šiais metais.

Šiemet taip pat tikimasi pabaigti pilotinį projektą – naujų automobilių stovėjimo vietų įrengimo darbus ir I. Simonaitytės g. 20, 22. Čia atsiras apie 40 parkavimo vietų.

Šiais metais planuojama užbaigti ir praėjusiais metais pradėtus didelės apimties automobilių parkavimo plėtros projektus, naujos stovėjimo vietos atsiras J. Janonio g. 26-28, Malūnininkų g. 2, 10, 8, Smilties pylimo g. 3, Sportininkų g. 5, 9, Statybininkų g. 9-27, Žardininkų g. 2-18. Baigus šiuos apie 2,5 mln. eurų miestui kainavusius darbus, iš viso bus sukurta daugiau nei 500 parkavimo vietų.

Miesto planuose – automobilių stovėjimo vietų sukūrimo projektai ir kituose miesto mikrorajonuose. Šiuo metu vykdomos viešųjų pirkimų procedūros dėl rangos darbų Kauno g. 29, 31, 33, 35, 39, 39A, 41, Kauno g. 45, 47, Šilutės pl. 18, 20, 22, 24 kiemuose. Čia irgi iš viso planuojama įrengti apie pusę tūkstančio automobilių stovėjimo vietų. Jei viskas vyks sklandžiai, stovėjimo vietų įrengimo darbus planuojama pradėti dar šiemet ir užbaigti per ateinančius metus.

10 Comments

  1. Vava

    Malūnininkų 2 gatvėje darbai prasidejo vasario mėnesį, bet niekaip negalima pabaigti,vienur padarė,kitur padarė,taip blaškosi,o pabaigos nėra.Mašinoms aikštelė yra,o vietoj šaligatvio pripilta skalda, žmonėms eiti.Batai plyšta,vaikai griūva,žmonėms su negalia vakščioti gryna kančia,o visiems nusispjaut.

    Reply
  2. Lepšis

    Jeigu rimtai, tai kol kas tik praėjusios kadencijos projektai, tik datos pasikeitė – 500 vietų Sportininkuose turėjo būti šių metų 1-ame pusmetyje, persikėlė į antrą; 500 vietų Kauno gatvėje turėjo būti kitų metų 1 pusmetį, persikėlė į antrą…laukiame to spartesnio darbo ir pagaliau savo išvystytų projektų ir sisteminio automobilių statymo kiemuose sprendimo. Jeigu iki kitų metų pabaigos tik 1000 vietų, tai čia dar blogiau nei prajusioje kadencijoje, o likusioms pažadėtoms 9000 liks tik 2 metai.

    Reply
    • Fui ....

      Projektai yra niekis , jei nėra realių darbų ! Tuo ši miesto valdžia ir skiriasi nuo liberaliųjų ir liberkonservatorių ! Mero Vaitkaus komanda DARO , o ne liežuviu pliauškia !

  3. Mistika

    Kodel vegetuoja apleisti Gedminu g.2 vidiniu kiemu apleistos aiksteles kurios galetu pasitarnauti parkavimui, nes devynaukstis kemsa savo auto prie Gedminu g 4., gudruociai gedminu g. 6 nors turi savo issipirktas vietas tranuoja penkiasukscio Gedminu g.4 gale namo aikstele? Netelpa devynaukstis su savo asmeninemis ir darbiniais busikais, o kencia penkiaaukstis. Jei meras nekeis situacijos teks miegot neberamiai, nes pazadus reikia teseti.

    Reply
    • Na tik nereikia ...

      Būtinai reikia pademonstruoti kvailumą ? Aš iš buvusio liberalaus mero nei karto negirdėjau, net užuominos, apie automobilių statymo problemos sprendimą . O meras Vaitkus ir komanda jau vykdo pažadus . Vyksta viešųjų pirkimų procedūros . Ar parašėte kokį raštą savivaldybei dėl aikštelės ?

  4. Taigi

    Tik nepamirškit apmokestinti..!!!

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      apmokestinimas ir baudos liberaliųjų ” valdymo ” metodas .

    • neliberalų necinizmui

      Pasižiūrėk praeitos kadencijos įrašus Liberalai balsavo prieš Rumpiškės kvartalo apmokestinimą

    • Liberalus cinizmas ...

      Ne tik liberalai yra liberalieji 🙂 Liberalieji man yra ir ” konservatoriai ” ir visi iš Grubliausko komiteto 🙂 Liberaliųjų yra tarp visų partinių ir šiaip susibėgusių politinių darinių .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This