VMG grupė su partneriais į naująją gamyklą investavo 100 mln. eurų

Verslas

Tarptautinė investicinė Vakarų medienos grupė (VMG), „Hanner“ ir BRAITIN valdomas fondas „Baltic Industrial Fund II“ Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) trečiadienį atvers tvarios statybos ir renovacijos konstrukcijų gamyklą.

Skelbiama, jog tai bus pirmoji tokio tipo gamykla Baltijos šalyse ir vos trečioji Europoje. Naujojoje gamykloje planuojama sukurti apie 200 naujų darbo vietų.

Pasak vienintelio VMG grupės akcininko ir investuotojo Sigito Paulausko, šios produkcijos paklausą diktuoja Europos žaliasis kursas ir auganti Vakarų Europos bei Skandinavijos rinka, kur jau šiuo metu apie 30 proc. naujų pastatų yra statomi iš tvarių statybos konstrukcijų.

„Dabar, kai šiuos gaminius pradėsime gaminti Lietuvoje, tai sukuria galimybę padaryti proveržį tiek stringančioje pastatų renovacijoje, tiek taršias tradicines statybines medžiagas – plieną ir betoną, keičiant organinėmis, tokiomis kaip mediena. Tam, kad tai nevirstų vien skaičiais šalies eksporto eilutėse, o imtų kurti vertę mūsų šalyje, reikalingos sutelktos mokslo, valstybės, vystytojų, inžinierių, architektų, savivaldybių ir kitų specialistų pastangos“, – pranešime pažymi S. Paulauskas.

Investicijos į projektą pirmajame etape sieks apie 100 mln. eurų.

Gamykloje bus gaminama sluoksninė lukštų mediena (LVL), dvitėjinės sijos (I-joist), statybinės medžio drožlių plokštės, vėliau asortimentą planuojama plėsti. Atidaromos gamyklos metiniai gamybos pajėgumai – 120 tūkst. kubinių metrų LVL, 15 mln. tiesinių metrų I-joist ir 200 tūkst. kubinių metrų statybinių medienos drožlių plokščių.

Produkciją žadama parduoti vietos rinkoje, taip pat eksportuoti į Skandinavijos, Šiaurės Amerikos, Australijos ir Europos šalių rinkas.

Tvarios statybos ir renovacijos medžiagų gamyba rūpinsis UAB „VMG Lignum construction“, realizaciją rinkoje užtikrins UAB „VMG Lignum”, o šiai pramonės šakai reikalingas projektavimo ir inžinerijos kompetencijas teiks UAB „VMG Lignum Systems“.

INFORMACIJA

Tvarios statybos konstrukcijų gamykla yra trečiasis VMG grupės išvystytas pramonės objektas Akmenės LEZ, tačiau pirmasis vystomas kartu su partneriais. VMG grupė vienija 20 įmonių ir 3000 darbuotojų. Per 90 proc. kompanijos produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

2 Comments

  1. Rr

    Jo, bananų respublika užsiima medienos perdirbimu iš rusiškos medienos, spasibo tovarisci!

    Reply
    • Plienas

      Pats tu bananas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė už 2,2 mln. eurų įsirengė trečią saulės elektrinę

Tarptautinė investicinė VMG grupė ant korpusinių baldų gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo įrengė 3,23 megavatų (MW) galios saulės elektrinę. Tai – ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This