Kartu nužingsniavo beveik 12 mln. žingsnių!

Mums rašo

Modesta Barakauskaitė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
2023-09-12

Komentarų: 0

Rugsėjo 8 d. Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos bendruomenė dalyvavo nacionalinio judumo iššūkyje, kuriame stiprino ne tik fizinę ištvermę, bet ir socialinius ryšius. Lydimi mokytojų, gerėdamiesi šilta rytine saulute, mokiniai išėjo į žygį.

Nuo mokyklos į Smiltynę išžygiavo beveik visi progimnazijos mokiniai ir mokytojai – kiek daugiau nei 800 žmonių. Mažesnėmis ar didesnėmis grupelėmis, užkandžių ir vandens pilnomis kuprinėmis, progimnazijos bendruomenė pėsčiomis patraukė link jūros. Pasisiūbavę ant marių bangų, kelionę tęsė pušyno takais ir takeliais.

Judumo dienos žygis tapo bendrystės, ištvermės ir kūrybiškumo integruota pamoka, kuri pavyko puikiai ir pranoko visus turėtus lūkesčius. Mokiniai žinojo, kad turės matuoti nueitus žingsnius ir jų surinkti kuo daugiau, todėl žygio pradžioje visi atsakingai pasiruošė turimus išmaniuosius įrenginius. Bet labiausiai džiugino ir stebino tai, kad žingsnius rinkti jie pradėjo dar iki žygio – pėsčiomis ėjo iki mokyklos, pasitikti klasės draugų, net suko ratus aplink mokyklą.

Neįtikėtina tai, kad sudėjus visos bendruomenės nueitus žingsnius, gautas įspūdingas rezultatas – net 11 858 965 žingsniai!

Eidami link paplūdimio, mokiniai rinko įvairiausias gamtines medžiagas, iš kurių vėliau modeliavo kompoziciją ,,Gamtos išdaigos“. Buvo smagu žiūrėti, kaip buvo renkami kankorėžiai, grybai, samanos, įvairūs šapeliai. O kai kurie vaikinai net didžiulius rąstus bandė neštis. Komandinis darbas virte virė ir smagus vaikų klegesys skambėjo per visą pušyno taką.

Paplūdimyje klasės įsikūrė stovyklavietes, žaidė žaidimus, drąsiausieji, prižiūrimi mokytojų, net ir išsimaudė ramiai vilnijančioje ir šiltoje jūroje. Pailsėję, atsigaivinę ir pasistiprinę po pirmosios žygio dalies, kūrybinių minčių įkvėpti, pasiskirstę darbais, visi suskato kurti gamtos įkvėptas kompozicijas. Per keletą valandų Smiltynės paplūdimį papuošė žaliosios samanų oazės, ežerėliai, vilko guoliai, saulės laikrodis, progimnazijos herbas ir kitokie įvairiausi kūriniai. Suburta komisija keliavo nuo klasės prie klasės, klausėsi kompozicijų pristatymų, fotografavo ir gerėjosi mokinių išmone.

Keliaudamos atgal į mokyklą, klasės turėjo dar vieną darbą – pasirūpinti aplinkos švara surenkant šiukšles. Buvo pasidžiaugta klaipėdiečių ir miesto svečių sąmoningumu – progimnazijos bendruomenė grįžo šiukšlių beveik neradę.

Pavargę, bet laimingi, dar artimesni ir draugiškesni, visi išsiskirstė namo. O grįžę, dar besidalindami įspūdžiais ir fotografijomis, planavo, kada žygį kartos, nukeliaus dar toliau ir surinks dar daugiau žingsnių. Ar gali būti geriau?

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This