Visas Klaipėdos poliklinikas sukels po vienu stogu

Fotoreportažai, Svarbu, Sveikata

„Grūsti visų į vieną vietą nereikėtų”, – lyg ir atsiduso Alfreda Pangonienė, laikinai einanti savivaldybės valdomos Klaipėdos miesto poliklinikos vadovės pareigas, merui Arvydui Vaitkui pasidomėjus jos nuomone apie visų valdiškų poliklinikų perkėlimą į šią įstaigą.

Artūro Šulco nuotr.

„Praktiškai čia reikėtų sukelti visų mūsų įstaigų specialistus – nuo Senamiesčio poliklinikos, Jūrininkų poliklinikos filialo Pievų Tako gatvėje iki miesto centro – iškelti žmones iš bendrabučio, kur 22 metus žmonės gyveno”, – sako meras, turėdamas omenyje Jūrininkų sveikatos priežiūros centrą, įsikūrusį Taikos pr. 46.

Trečiadienį, vėluodami beveik akademinę valandą į Klaipėdos miesto polikliniką, be mero atvyko vicemerė Vaida Raugelė, savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas bei būrys savivaldybės specialistų.

Artūro Šulco nuotr.

Trejetui vadovų, susėdusių kukliame įstaigos vadovės kabinete, A. Pangonienė pasakojo, kad per 20 metų savivaldybei pateikta aibė prašymų, pasiūlymų dėl įstaigos pastato kapitalinio ir kitokių remontų.

Artūro Šulco nuotr.

Nors gydytoja bene daugiausiai nerimavo dėl „išsipūtusio” fasado tarp langų, byrančio tinko, tačiau net kelios ekspertizės, pasak jos, patvirtino, kad verktinai reikia keisti visas inžinerines komunikacijas: vėdinimo, šildymo, vandentiekio, kanalizacijos sistemas, elektros instaliaciją ir kt.

Įstaigos palėpėje norima įrengti naujus kabinetus. Artūro Šulco nuotr.

A. Vaitkaus nuomone, būtent šis pastatas, kapitaliai jį suremontavus, būtų tinkamas kompetencijų centrui, kuriame pacientai vienoje vietoje galėtų gauti visas jiems reikalingas paslaugas, įkurdinti.

Primygtinai keletą kartų paklaustas, ar toks sprendimas jau priimtas, meras atsakė, kad „prie jo jau artėjama”. Ir tikino, kad tai būtų gerokai pigiau nei mokėti 5000 eurų už kvadratinį metrą (matyt, tokia kaina buvo pasiūlyta per viešojo pirkimo konkursą statyti naują Jūrininkų polikliniką Birutės gatvėje -aut.pst.).

Artūro Šulco nuotr.

Paklaustas, kaip žmonės iš viso miesto galės atvažiuoti į tokią išsiplėtusią įstaigą, jei ir šiandien aplink nėra kur pastatyti mašinos, A. Vaikus bene pirmą kartą viešai pagyrė Klaipėdos viešąjį transportą, sakydamas, kad „čia turime gerai veikiantį visuomeninį transportą. Nuo jo nereikia eiti nei 3, nei 4 šimtų metrų”. Be to, pasak jo, čia esama pakankamai fizinės erdvės parkavimo vietoms įrengti.

Alfreda Pangonienė. Artūro Šulco nuotr.

A. Pangonienė tikino, kad vietos po įstaigos stogais sukelti visas reikiamas, kitose savivaldybės poliklinikose teikiamas paslaugas, yra pakankamai. Tačiau prieš tai reikėtų iškelti seniai greta įsikūrusias įstaigas – Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurą bei Socialinės paramos centrą.

Be to, reikia kapitalinio remonto projekto, kurį rengiant paaiškėtų, ar, pavyzdžiui, papildomus kabinetus galima įrengti palėpėse ir sumažinant didelius vestibiulius. Taip pat būtų gauti atsakymai į kitus klausimus, kurių esama nemažai.

Kalbėta ir apie galimus šio objekto esminio pertvarkymo kaštus.

2018 metais buvo tikima, kad Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinis remontas kainuotų apie 8 milijonus eurų. Tačiau nuo to laiko statybų kainos šoktelėjo ženkliai – apie tai liudija ir dukart nutrauktos naujos Jūrininkų poliklinikos statybos viešojo pirkimo procedūros.

Automobiliai jau šiandien statomi neįgaliųjų vietose. Artūro Šulco nuotr.

Be to, būsimas vadinamas kompetencijų centras būtų bene 25 procentais didesnis, jam reikėtų daugiau parkingų ir kitų priklausinių. Reikėtų naujų baldų, reiktų patalpų ir iškeliamoms įstaigos, reikėtų jas pritaikyti etc.

Kita vertus, projektavimui, viešojo pirkimo procedūroms reikės apie 3 metų, statybai – dar 2-3 metų.

68 Comments

  1. Lyginti Kauno situaciją su Klaipėdos reikia būti

    labai liberaliam . Oficialios statistikos portale : Klaipėda 2023 m pradžioje buvo 156745 gyv , o Kaune iki liepos 1 – 304 459 ! Dvigubai skiriasi ! Jau nekalbu teritorijos dydžius . Beviltiški nevykėliai ..

    Reply
  2. Liberalus cinizmas ... VISOS tai kiek ? 3 ?

    Ministras Dulkys 2023-09-14 iš lryto ___Primename, kad sveikatos reforma vadinamas sveikatos centrų kūrimas. Lietuvos savivaldybės šiuo metu gali nuspręsti steigti sveikatos centrus, kuriuose būtų suteikiama bent 80 proc. bazinių sveikatos priežiūros paslaugų. Savivaldybės sprendimus dėl sveikatos centrų kūrimo jungiant viešąsias arba privačias gydymo įstaigas turės priimti iki šių metų pabaigos.Sveikatos centre bendradarbiavimo pagrindu turėtų būti sujungtos visuomenės sveikatos, pirminės ambulatorinės, pirminio lygio stacionarinės, antrinio lygio ambulatorinės, vidaus ligų (terapinio profilio) ir skubiosios medicinos pagalbos paslaugos, tačiau jų spektras savivaldybėse skirsis,priklausomai nuo kiekvienos dydžio.

    Reply
  3. Liberalus cinizmas ...

    Rašykite peticijas liberaliai seimo vyriausybei 🙂 ____Lietuvoje vykdant pirminės sveikatos priežiūros sistemos reformą KURIAMI sveikatos centrai. Jiems bus skirta 122,5 mln. eurų ES investicijų. ____Pasak ministerijos, į sveikatos centrą jungtis gali pirminės sveikatos priežiūros centrai, poliklinikos, ambulatorijos, psichikos sveikatos centrai, šeimos gydytojų kabinetai, palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės, ligoninės ir reabilitacijos centrai bei sanatorijos.______P.S. šaltinis VE . . Liberaliems ši informacija nesuvokiama ? 🙂 Beviltiški nevykėliai .

    Reply
    • To Liberalus cinizmas ...

      Jungtis, nereiškia kišti po vienu stogu. Ar jums ši informacija nesuvokiama?

    • To liberalus cinizmas

      Sukurti sveikatos centrą nereiškia sukelti po vienu stogu, o priartinti paslaugas prie gyventojų… Kaune po miesto poliklinikos vėliava veikia poliklinikos ir jų padaliniai visame mieste. Privatūs tinklai taip pat kuria klinikas visame mieste.
      Klaipėdoje planuojamas vienas, viešąsias paslaugas teikiantis sveikatos centras, visas miestas atiduodamas privačioms klinikoms. Aūūū, rinkėjai, ar tikrai visi turite pinigų privačioms paslaugoms ar dar tebeturite iliuzijų, kad privačios neima priemokų už paslaugas ir dirba į minusą?

    • Liberalus cinizmas ...

      Aš esu pacientas ir man labai būtų patogu visas paslaugas gauti vienoje vietoje , o ne blaškytis po visą miestą ir ieškoti 🙂 Jūs panašu tikrai nesuprantate kas svarbu pacientui ? O kas yra arti ir kam ? Kur dabar gali gydytis tarkime Rimkuose ar Tauralaukyje gyvenantys ir norintys ne privatininkų paslaugų ? 🙂 Senamiesčio , ten net viešo transporto stotelės arti nėra , automobilio taip pat nėra kur pastatyti , apmokestinta . Nekvailinkite . Ligoniui patogu ten kur geras susisiekimas , nedideli atstumai , o jei ir papildomos būtinos procedūros toje pačioje vietoje , man pacientui idealu . O kas dėl privačių , aš dabar esu jų pacientas , nes arti nėra savivaldybės poliklinikos , todėl laukiu Miesto poliklinikos modernizacijos ( man bus patogu ) ir nereikia gąsdinti dėl privalomų priemokų .

  4. vigis

    statyti naują visada buvo ir bus pigiau nei perstatinėti seną. Ypač kai kalbama apie tokius „išskirtinius pastatus kaip 3 poliklinika ar jūrininkų poliklinika. O idėja „visus po vienu stogu” tiesiog puiki. Tik miesto politikams nereikia stabdyti fantazijos. Nereikia apsiriboti planu visas miesto poliklinikas sukelti po vienu stogu. Aplink SUPERPOLIKLINIKĄ reikia įkurti miesto pensininkų getą ir ten įkurdinti visus miesto pensininkus (gal dar ir šiaip ligotus miestiečius) Pensininkams tai bus labai patogu (gyventi šalia poliklinikos kiekvieno pensininko svajonė). Mieste atsilaisvins daug pigių puikių būstų(toli nuo superpoliklinikos, jaunimui. Ir miesto visuomeniniam transportui našta sumažės. Kas tais autobusais važinėja? Pensininkai. Kur jie važiuoja? Į poliklinikas. Atsiras SUPERPOLIKLINIKA, atsiras getas ir pensininnkams niekur važiuoti nebereiks. Na gal reikės, vieną kartą, paskutinį .

    Reply
    • Anonimas

      Faktas nenuginciajams kad nauja pigiau visa statinį statyti. Tik matot 3 poliklinikai uztenka paprasto remonto. Kas yra žymiai pigiai. Po vienu stogu visos poliklinikos neturi buti..

    • Virgi

      Esat fantazijos pilnas. Teoriškai sudėliojote puikiai. Mūsų miestas 25 km. Tas pats kaip į Palangą nuvažiuori. Gargždai irgi už tiek pat km. Tai statom vieną visam regionui. Bus pigiau.

    • Dana

      Puikiai. Dar pridėkim ir slaugos ligoninę 🙂

  5. Meras

    Išsirinkote, nebedejuokite.

    Reply
    • Hipokrato verslo centras

      Tik nevarykite ant Mero. O pastatas puikus, ir ne tokius pastatus anos , tvirtos satybos galima renovuoti. Bėda yra ir vadovų -ilgamečių, amžinų užsisėdėjimas. Kaip su pavaduotoja? Ar garbus amžius ir ne gydymo įstaigų specialisto profesija tikrai šiuo atveju garantuoja amžinumą? Vis gi, ar ne 73-eji? Kodėl nerandam nuolatinių vadovų šiam sveikatos priežiūros centrui? Labai jau keistai vyksta konkursai į tokias pareigas. Klaipėdoje tiek daug ” laikinai einančių pareigas”. Ar gydytojų, teisininkų jaunų trūksta? Mušam nepralenkiamus „sėdėjimo vadovo kėdėje” rekordus šalies mastu. Leiskim merui ir Tarybai padaryti geriausią sprendimą. O dėl to, kad daug medicinos įstagigų bus vienoje vietoje- apsilankykite dažniiu: erdvūs koridoriau, aukštai, holai. Bus puikus „sveikatinimo akropolis”…

  6. Anonimas

    Dauguma čia rašančiu eina į privačias , mokamas , poliklinikas o likusieji bei pagyvenę pacientai lankosi valdiškose gydimo poliklinikose , tikrai pacientų valdiškose mažėja ir būtu visai neblogai jeigu visos paslaugos būtu teikiamos vienoje poliklinikoje , kad nereikėtų važinėti po visą miesta ,3 poliklinika yra miesto viduryje ir susiekimas iš visų miesto raj geras .

    Reply
    • Babunike

      Turbūt pats gyveni šalia
      Tikrai senjorai ieško poliklinikos arčiau namų ir per visą miestą iš miško kvartalo

  7. Marytė

    Kraupu skaityti, ir ką renkame į valdžią…
    Kas renkasi į poliklinikas, negi sveiki ir jauni žmonės, kuriems nueiti 300 metrų nėra ką veikti, o jau senam ar po kokių lūžių žmogui tai begalo daug.
    Senas pastatas niekada neprilygs naujam, dabar dega laidai, teka vanduo. Negi viską iki „Z” pakeis…
    Aišku kad ne
    Taip yra, kai valdo ne tam skirti žmonės
    Ir dar tikisi, kad kitai kadencijai jį rinks gyventojai.

    Reply
    • Anonimas

      Laisus pakeisti ir vamdzius naujais pigiau kainuoja nei naujas pastatas.

    • Anonimas

      Laidus pakeisti.

  8. Dana

    Privačios įstaigos tikrai džiaugsis, o meras sukels visus į kompetencijų centrą 🙂 Pacientai ir gydytojai, kurie nenorės, pereis į privačias įstaigas…
    O bukumui ribų nėra: remontuoti pastatą, kurio viena siena jau atsiskyrusi nuo pastato. O kabinetų dizainas su žaliomis sienomis ir žaliais radiatoriais…Neviltis 🙁

    Reply
  9. Andrej

    Labai geras sumanymas. Tai MUSU MERAS!!!!!

    Reply
  10. vaje vaje

    O iš kur gydytojai,anksčiau gi buvo ir akių ligų,išėjo į grožį gera gydytoja,ir nėra,nekalbant jau apie neurologus ar dar kai ką…svajokliai geri…sėdi arba pensininkės šeimos gydyt, arba …ai tik to…liftai..registratūra .laukima s prie jų…neverta kalbėt

    Reply
  11. Vaje

    Kolūkio pirmininko, kompetencijų centras. Ūra! ?

    Reply
    • Kaunas_Klaipėda

      Kauno centre Matjošaitis ruošiasi statyti naują Centro polikliniką. Kiekviename miesto rajone paliko po polikliniką: Kalniečių, Šilainių, Centro, Dainavos, Šančių. Poliklinikose dirba ir labai patyrę kauno klinikų gydytojai. Kiekviena jų dar turi smulkių padalinių. https://lsveikata.lt/aktualijos/pritrenkiantis-kauno-pavyzdys-kelias-buvo-sunkus-bet-viska-kartotu-16115
      Klaipėdos Dievas padarys vieną „kompetencijų centrą” 🙂 be gydytojų ir be pacientų, nes dalis pereis į privačias, dalis – į ligonines. O seni, neturintys pinigų pacientai, niekam ir nerūpi. Jie svarbūs tik rinkimų metu.

  12. TEISINGAI.

    Grūskit visus po vienu stogu.Vistiek tu pensininkų jau nei kas gydo , nei išgydo.

    Reply
  13. Kas dėl Senamiesčio poliklinikos vietos

    Viešo transporto stotelės toli, jei važiuoji su savu transportu , norint pasiekti patį pastatą reikia važiuoti kiemais. Automobilį pastatyti nerasi kur, nes nėra aikštelės. Jeigu pastatysi kiemuose-gausi baudą. Neįgaliesiems automobilio stovėjimo vietos visai nėra. O ir su neįgaliojo vežimėliu sunkiai pateksi į pastatą, nes tai iššūkis kaip važiuojant tramplynu. Mano nuomone , seniai miesto liberalieji galėjo pakeisti tokią nevykusią pacientams vietą . Tik jiems buvo dzin .

    Reply
    • Memelender

      Kodėl tokios sistemos Kaune nekeičia Matijošaitis? Jis gal irgi liberalas?

    • Netikėta memelender , fui....

      Pasirodo visiškai nieko nesupratai kodėl ruošiami tokie pokyčiai 🙂 Liberalus išsilavinimas ? 🙂 Be kritinio mąstymo 🙂 Pokyčiai ne dėl pokyčių , o dėl būtinos jūrininkų poliklinikos iškėlimo vietos ! Ieškomas optimaliausias ir naudingiausias klaipėdiečių biudžetui variantas ! Pagaliau išrinktieji mąsto adekvačiai ir atsakingai skaičiuoja klaipėdiečių eurus . Klaiku ,Memelenderi , su tokiu suvokimu net diskutuoti nėra apie ką 🙂 O dar apie Kauną ….ar jie turi poreikį naujam savivaldybės gydymo centrui ? Beviltiški jūs liberalieji , totaliai beviltiški 🙂 Jums tokios antraštės ir rašomos , nes tekstų nesuvokiate nei kas nei kur , nei kaip ? 🙂

    • Memelender

      Matijošaitis paimtų ir pastatytų naują polikliniką. Aišku gerai kad senos valdžios projektas sustabdytas. Tas projektas tikrai buvo baisus ir ne vietoj. Beje kodėl tada norima perkelti ir Senamiesčio polikliniką? Su jos pastatu viskas gerai. Beje sovietmečiu, kai nebuvo liberalizmo, buvo suprasta kad optimaliausia ir naudingiausia klaipediečių piniginei tolygiai išdėstytos poliklinikos visame mieste.

    • Fui ...memelenderi ,

      O kas gerai su tuo Senamiesčio poliklinikos pastatu ? 🙂 Jis savivaldybei nieko nekainuoja ? 🙂 O gal patogu visiems pacientams ? Nesuprantu , pačiam taip ir nevyko suprasti kodėl vyksta svarstymai ? Nepavyko suprasti už ką atsakingas meras ir savivaldybė ? 🙂 Skaityk ne tik AK 🙂 Ir mąstyk , jei pavyks . Liberalumas man jau tapo keiksmažodžiu . Sėkmės . Kiek žinau sovietmečiu buvo kažkoks centralizuotas išlaikymas , o dabar turime išlaikyti patys 🙂 tada ir mokyklos, ir poliklinikos, ir darželiai , bei parduotuvės buvo rajonui . Mes jau 32 keliaujame tolyn nuo sovietizmo 🙂 Kas per argumentas ? 🙂

    • Memelender

      Tai ir Trečios Poliklinikos pastato išlaikymas kainuoja. Klaipediečių vertimas važiuot per visą miestą irgi kainuos. Ir vėl gi klausimas, kodėl Kaune ir Vilniune poliklinikos išmėtytos po visą miestą, o Klaipėda išradinėja dviratį ir bando viską sukelt į vieną pastatą? Tai gal ir visas mokyklas, bibkliotekas ir tt. Sukeliam į vieną pastatą. Juk dabartinių mokyklų išlaikymas irgi kainuoja. Beje Puteikienė irgi liberalė?

    • galvok galva

      Ką tu čia čiauškuti su savo šypsenėlėm nusišneki po kiekvienu straipsniu.Dar to negirdėjom-viena poliklinika,šitiek sergančių,ar mąstai galva ar galvute,ligonines sujungti,atvežė žmogelį ir uždarė į palatas, o čia,koks judėjima sbus,kiek reikia kabinetų,senukai braidžios pusdienį,kol ką ras…Kaunas stadionus pastato,o čia kaip kokias Ministerijas į vieną pastatą…jau su tavim diskutuot-tuštuma

  14. Memelender

    Koks keistas sumanymas. Sovietmčiu kaip tik stengtasi poliklinikas išsklakdyt, kad žmonėm nereiktų važinėtis po visą miestą, norint patekti pas šeimos gydytoją. Dauguma Vilniaus ir Kauno rajonų turi savo poliklinikas iki šiol. Bet matyt Klaipėdos valdžiai žmonių patogumas nėra svarbu. Svarbu tik pinigai. Puikus Klaipėdos valdžios liberalizmo pavyzdys.

    Reply
    • Fui ...memelenderi ,

      Liberalizmo pavyzdys man yra Sveikatos ministro Dulkio ligoninių uždarinėjimas . Be jų lieka ne tik regionai , bet ir regionų centrai – daugelį paslaugų sutelkiant į miestų gydymo centrus . Gyvas pavyzdys naujas darinys Klaipėdoje ir tai ,anot liberalių ir liberkonservatorių, yra gėris pacientams 🙂 O kodėl bijote Klaipėdoje ? Restauruos pastatą , pristatys jei reikia priestatą ir … ? Medikai ir specialistai vienoje vietoje , paslaugos pacientams patogioje vietoje . Susisiekimas patogus . Aš už 🙂

    • Memelender

      Keista. Kritikuojate ligoninių sujungimą, bet palaikote poliklinikų sujungimą? Juk argumentas – „Medikai ir specialistai vienoje vietoje , paslaugos pacientams patogioje vietoje . Susisiekimas patogus .” Tinka ir ligoninių sujungimui. Kvepia dvigubais standartais. Nebūsi kartais liberalas. Atrodo jog be šio žodžio gyvent negali:)

    • Fui ...memelenderi ,

      Ir vėl nesupranti ? Ligonines jungia UŽDARANT kitas gydymo įstaigas ! Regionuose ir net centruose pacientai paliekami be gydymo įstaigų ! Atstumai ne 10 minučių kelio iki Klaipėdos ….. O ką Klaipėdoje uždaro ? NIEKO ! Tik padarys , tikiuosi , patogiau pacientams ir neįgaliems – paslaugos vienoje vietoje ir susisiekimas klaipėdiečiams patogus . Ar žinai kaip dažnai iš regionų auto rieda , kad ir į Klaipėdą ? . Mačiau kaip pacientas sėdi nuo 8 ryto , nes toks grafikas auto , o jam vizitas tik 14 val ir t.t. Vienžo , nesuvokti skirtumo , reikia būti laaaabai liberaliam su ” galva” ir su išsilavinimu . Tobulėk ir gal pavyks atskirti standartus ? Sėkmės .

    • Memelender

      Tai bus patogiau gyvenantiems šalia. Nors po sujungimo ir išaugs srautai ir eilės. Visiem kitiem bus tik blogiau. Reikės arba važiuot per visą miestą arba rašytis į artimesnę privačią polikliniką. Ir taip, ligoninų uždarymai man nepatinka. Esi siaurų pažiūrų žmogus.

  15. Reikia

    Klaipėdai reikia 3 tokių sveikatos centrų, juk ne bažnitkaimis esame, užsikimš viskas viename, miestas labai ilgas, tai jie išdėstyti turi būti proporcingai !

    Reply
    • Prasivėdinkite

      taip , ilgas miestas 🙂 Ar tekstą skaitėte ” nuo kurios vietos ” galėtų būti keliami centrai ? Nuo senamiesčio iki 3 poliklinikos kiek minučių viešu transportu sugaišite ? Ir jei ten bus daug specialistų ir nereikės po miestą kitur ieškoti ? Pradėkite galvoti . Man patinka , kada miestą valdantys skaičiuoja išlaidas ” savo objektams ” .

  16. " objektyviam " teksto autoriui

    KIEK YRA VISOS ? Kiršinate skaitytojus ? Fui, šlykštu darosi nuo tokių tekstų . Klaipėdos savivaldybė ” turi ” : miesto polikliniką ( buvusi 3 ) , senamiesčio ir Jūrininkų . Kaip supratau į naujai restauruotą pastatą būtų iškeltos senamiesčio ir jūrininkų , o miesto ir taip dirba . Dar būtų papildomai siūloma dirbti ir kitiems specialistams , kad būtų patogiau pacientams . Nemanau , kad į naują pastatą iškeltų slaugos ligoninę ar psichikos sveikatos centrą iš Galinio pylimo gatvės . Liberalus cinizmas tampa gyventojų kiršintoju ?

    Reply
  17. Vaitkau, ne visi pajėgia viešu transportu nuvažiuoti...

    Jokiu būdu, noriu šiaurinėje pusėje ,kad liktų mano poliklinika.Didesnės nesąmonės nepasiūlė?

    Reply
    • Noriu

      Ir aš noriu, kad kiekvieną vakarą man kojas nuplautų seksi mergaitė, nuogais papukais.

    • Na neskaitykite ir nereikės alpti

      Jūs tokių AK kuriuose informacija pateikiama ” patogiu būdu ” .

  18. Nepritariu

    dabar yra galimybė rinktis gydytoją arčiau namų. Tai ypač aktualu pensininkams, sunkiai judantiems ir aplamai visiems, nes į gydytoją paprastai kreipiasi sunegalavę.

    Reply
    • O aš pritariu , nes

      susisiekimas puikus iš visų miesto pusių . Specialistai vienoje vietoje , tai labai palengvins sergantiems gyvenimą , nereikės blaškytis ieškant kur kokį tyrimą ar patikrą gali atlikti . Turintiems bėdų su vaikščiojimu – idealus sprendimas . Ačiū ir sėkmės .

  19. Aldona

    Iskelti Senamiescio poliklinika butu didziausia nesamone.Ten yra visi reikalingi specialistai
    Tokia gera poliklinika sugadinti.

    Reply
    • To Aldona

      Senamiesčio poliklinika – iškelti nesąmonė? Jūs į tą polikliniką nueikite 14-15-16 valandą. Tušti koridoriai, tušti kabinetai. Kabinetuose ne tik stalas ir kėdė, bet ir brangi medicininė įranga. Akių ligų kabinete viena specialistė, laukti eilės reikia labai ilgai. O jei norite pas dermotologą eisite jau į kitą polikliniką. Odontologijos vienas kabinetukas, ir neaišku, kokias procedūras atlieka, gal tik siuntimus į ligonių kasas išduoda. Patalpų išlaikymas kainuoja, patalpos išnaudojamos neefektyviai. Kas gyvena visai šalia šauks , kad nesąmonė. Ar sąmonė laikyti pustuščius kabinetus?

    • to to Aldona

      Jus kalbate apie Respublikinės ligoninės polikliniką kuri yra tame pačiame pastate.

    • To to to to to Aldona

      To to to. Taip būtent. Respublikinė ligoninė turi šešis padalinius išsibarsčiusius po miestą. O tai ką tai gerai? Tai racionalu? Tai efektyvu? Kiek patalpų, kiek administracinių etatų, išlaidų? Kiek padalinių vadovų, pavaduotojų, pagalbinio personalo. Kodėl tik šeši padaliniai, gal geriau būtų dešimt?

  20. siaips

    na juk Vaitkus buvo ir liks tik valdininkas, tai kaip ir suprantama kad jo mąstymas toliau valdininko ribos nepereis – liaudiškai sakant visus i „krūva” viska i viena vieta, tipo paslauga bus centralizuota iš vienos vietos, tipo mažesnės infrastruktūros išlaidos ir tt. O ar patogu miestiečiui tai jau dešimtame plane, tokia ta mūsu valdžia, tipo rūpinasi valstybe ar savivalda tačiau tai tik jų neišprusimas, kurio trukumą valdininkai bando pasiteisinti nėra pinigu geresniems sprendimams.

    Reply
    • Krūva

      Krūva emocijų, nieko konkretaus ir racionalaus.

  21. Ha

    Viską daro, kad žmogui būtų blogai. Bus kolūkis.

    Reply
    • Buvęs kolūkietis

      Kolūkius sugriovė Landzbergis nebebus jau kolūkių.

  22. tomas

    Ne į temą, bet – kokia kvadratinio metro kaina planuojamos požeminės automobilių aikštelės po atgimimo aikšte? (ar nepriartėjo prie 10.000 eurų?)

    Reply
    • I am

      Va va, būtent, nereikalingas objektas ta požeminių auto, kai auto turi nelikti bent jau centre. Už tokią aikštę kelios poliklinikos išeina ar mokyklos. Teisingai meras skaičiuoja, nėr čia ko švaistytis.

    • too nais

      viena stovėjimo vieta 62 tūkst eur.

  23. tomas

    Ne į temą, bet – kokia kvadratinio metro kaina planuojamos požeminės automobilių aikštelės po atgimimo aikšte? (ar nepriartėjo prie 10.000 eurų?)

    Reply
    • Į temą

      O kiek ir kokios medicininės įrangos yra Klaipėdos mieste. Ir kaip efektyviai ta įranga išnaudojama? 100 procentų? 60 procentų? O gal tik 40 procentų? Kardiologija, urologija, dermatovenerologija, oftalmologija, ausų ligos, ginekologija, stuburo problemos, chirurgija, fizinė medicina, neurochirurgija, plastinė rekonstrukcija, radiologija, psichiatrija, tuberkuliozė, akių ligų skyrius, alergologija, mikrobiologijos skyrius, ortopedija, pilvo chirurgija. Kokioj tokioj Klaipėdos poliklinikoje visa tai galima atlikti? Kurioje? Senamiesčio poliklinikoje gal? A, ką ten pasakys ponia Aldona. Nesąmonė???

    • Į temą 2

      Ateina ponia Aldoną į senamiesčio polikliniką pas kardiologą. Kardiologė klausia tai vaistukų atėjot? Aha atėjau. Nu tai kiek dabar vištų belaikote? Turėjau dešimt, dabar tik septynios beliko. Aha, nu tai gerai, gerai. Štai jums receptukas (parašomas baksnojant vienu pirštu klaviatūrą) tai po dviejų mėnesių vėl ateikit, priimsim kaip nors. Linkėjimus gaidžiui perduokit. Sėkmės!

  24. O man patinka protingi žmonės ir jei jie

    ir miesto valdyme , manau yra puiku . Tai ne liberalieji , kuriems buvo ir yra dzin klaipėdiečiai pacientai . Ačiū __Čia norime padaryti kompetencijų centrą. Kaip būdavo anksčiau, kai atėjęs pas šeimos gydytoją iš karto gaudavai pagalbą vietoje“, – sakė A. Vaitkus _____Aš kalbu apie tą visuomenės dalį kuri neišgali nueiti į privačią gydymo įstaigą, mokėti didelius pinigus. Atvažiavus į vieną tašką, čia būtų tikrai puiki galimybė padėti žmogui“, – sako A. Vaitkus

    Reply
    • *****

      Objektyviai viskas išdėstyta VE.

    • T

      Briedas, vien eilės prie registratūros ir kabinetų,bei žmonių gausa. Liftai veiks kaip dabar du?

    • Ne kitaip, kaip

      Nukirstos galvos svajonės….

    • Anonimas

      Aha, viskas vietoje. Ir gastrologas ir kardiologas. O vėliau gal ir naują pastatys, tik ne Birutės gatvėje, o prie Jūrininkų ligoninės kur nors, ten būtų pats tas ir visi autobusai važiuoja ir taip erdvės daug ir reabilitacija čia pat

    • Dėl liftų

      Siūlau kiekvienam pacientui po liftą. Gyvensime kaip Manhatane. Pasauliniame komercijos, kultūros ir finansiniame centre. Reikės ir Laisvės statulą pastatyti prie lifto.

    • INA

      Pritariu

  25. Klaipėdietis

    Gal tai balandžio pirmos dienos pokštas?

    Reply
  26. Anonimas

    Na tikrai kelt Senamiesčio PSPC nesąmonė, važiuot per visą miestą?????Prastai sugalvota

    Reply
    • Dvigubi ponų standartai

      Į ligonines iš pietų važiuoti per visą miestą „varguoliams” turėtų būti normalu? Pasivažinėsite ir jūs…

    • to ponui

      Džiaugiasi privačios klinikos pereis pas juos va kokia nauda ir kam

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Miestas

Atnaujins Paryžiaus komunos gatvę

Klaipėdos savivaldybė skelbia pasirašiusi sutartį dėl Paryžiaus komunos gatvės atnaujinimo – artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai. Pagal ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This