Tauralaukio dvare projektuojamos permainos

Svarbu, Verslas

Naujų daugiabučių namų apsuptyje atsidūrusį Tauralaukio dvarą, Klaipėdos g. 7, pirmą kartą paminėtą dar 1539 metais, numatyta rekonstruoti, apjungiant daugiabučius gyvenamuosius namus, ūkinius ir garažo pastatus. Viešai svarstyti jau pateikti rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai.

Projektuotojų vizualizacija

Juos statytojos UAB „Simonsita” užsakymu parengė UAB „Danės projektai“. Projekto vadovas  – Osvaldas Jankauskas. Sklypo, kuriame planuojama rekonstrukcija, plotas – 5200 kv. m.

Leidimas rekonstruoti statinį gautas daugiau nei prieš metus, praėjusį birželį. Tačiau rengiamu projektu yra keičiama pastatų paskirtis, todėl reikalingas naujas statybos leidimas ir inicijuojamas projektinių pasiūlymų viešinimas, įvardijamas kaip ,,Gyvenamojo namo rekonstravimo į daugiabutį gyvenamąjį namą, ūkinio ir garažo pastatų apjungimo ir rekonstravimo į daugiabutį gyvenamąjį namą Klaipėdos g. 7, Klaipėdos m., projektas, A laida“. 

Sklypas, kuriame projektuojami pastatai, yra šiaurinėje miesto dalyje. Projektuojamų pastatų gretimybėse – urbanizuota teritorija – vyrauja daugiabučiai ir vienbučiai pastatai. Į sklypą patenkama iš Pajūrio gatvės. Sklype projektuojami du pastatai, kuriuose numatomas 21 butas bei 28 automobilių parkavimo vietos.

Sklypas patenka į valstybės saugomą Mažojo Tauralaukio dvaro sodybos fragmentų teritoriją. Dalis rekonstruojamų pastatų yra įtraukti į kultūros vertybių registrą, tačiau teigiama, jog pastatų vertingosios savybės yra  neišlikusios. Pastatai statyti kaip ūkiniai dvaro pastatai. 

Projektuotojų vizualizacija

Sovietmečiu jie rekonstruoti, išplėsti, pritaikyti gyvenamajai paskirčiai, pristatyti priestatai. Pastatų architektūrinė išraiška buvo kardinaliai pakeista, iš senųjų pastatų sienų yra likę tik fragmentai.

Žadama, kad įgyvendinus projektą, bus išsaugotos objekto labai negausios vertingosios savybės pastatuose. Pastatai, statyti XX a. pradžioje, iš pagrindų rekonstruoti kelis kartus – išlikusios išorinės sienos. Plytų mūras ir angos su segmentinėmis sąramomis bus restauruojamos jas atkuriant. 

Projektuojamų pastatų stogas bus to paties medžiagiškumo, kaip ir šalia esamo dvaro stogas, t. y. naudojant cementinio pluošto plokšteles, tamsiai pilkos spalvos, išdėstytos rombu. Langai bus mediniai. Dalis fasado bus dengiama medinėmis šviesiai pilkšvos spalvos lentelėmis ir tokiomis pačiomis cementinio pluošto plokštelėmis. Bus paliktos segmentinės sijos ir esamas raudonų plytų mūras. Teigiama, jog pastato fasadų apdaila bus detalizuojama techninio projekto metu. 

Pastatų tūris keičiamas nebus. Pastatų šildymui numatoma „oras – oras“ sistema. 

Projektuotojų vizualizacija

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugsėjo 28 d. Turgaus g. 37-5, Klaipėdoje, darbo dienomis nuo 10 iki 16 val. iš anksto susitarus tel.: (8620)76751, arba internetinėje svetainėje ttps://www.klaipeda.lt/pp

Viešas susirinkimas įvyks rugsėjo 28 d. 15 val.

Vieta/platforma – čia.

1 Comment

  1. Nepavydžiu

    Nepavydžiua naujakuriams. Kainos turbūt bus kosminės, o vaizdai iš antro aukšto atsivers į kaimyninio sklypo apgriuvusius sandėlius ir dar kažkokią betvarke.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This