Veteranų varžybose – trijų kartų atstovai

Sportas

Klaipėdoje vykusiose tradicinėse aštuntosiose „Ąžuolo taurės” varžybose dėl Ąžuolo taurės rungėsi 88 dalyviai, atvykę iš įvairių Lietuvos bei Latvijos miestų.

Ąžuolo taurę tarp moterų iškovojo lengvosios atletikos daugiakovininkų klubo „7&10” narė Janina Lapienienė, disko metimo rungtyje surinkusi 1018 taškų.

Tarp vyrų jau kelintus metus iš eilės taurę iškovoja kaunietis „Metiko” klubo narys Gintautas Misevičius. Šiemet svarsčio metimo rungtyje jo pasiektas rezultatas įvertintas didžiausiu tarp visų dalyvių taškų skaičiumi – 1164 tšk.

Janina Lapienienė ir Gintautas Misevičius

Kaip visada, sportininkai per kiekvienas varžybas gerina ir Lietuvos rekordus. Šį kartą pasiekti 4 nauji LTU rekordai ir vienas pakartotas.

Ronaldas Kondratas (M75) 800m – 3:18.99 Vilniaus raj.

Egidijus Zaniauskas (M35) kartis – 3,75m SK „Ąžuolas”

Rita Sadzevičienė (W45) kūjis – 36,25m Kaunas

Saulius Svilainis (M60) metimų 5-kovė

4039 tšk. (47,34 – 13,10 – 49,23 – 39,20 – 18,27) 7&10

Vytautas Milius (M70) aukštis – 1.40m -(pakartotas esamas rekordas) SK „Ąžuolas”

Varžybos dalyvių skaičiumi rungtyse buvo rekordinės. Net 28 moterys ir vyrai varžėsi rutulio stūmimo rungtyje, disko metimo rungtyje rungėsi 21 dalyvis, ietį metė 19, į tolį šoko 20, tolio iš vietos rungtį pabandė 24, į aukštį – 15.

Didžiajai daliai šios varžybos – paskutinės šiame sezone, o šeši klubo nariai Genovaitė Avižonienė, Oksana Choda, Natalija Šiaulienė, Svetlana Pugačiova, Lina Zaniauskienė, Vytautas Zaniauskas dalyvaus Europos čempionate Italijoje „Pescara 23” rugsėjo 21- spalio 1 d.

Šiemet varžybose dalyvavo jau 9-ių šeimų atstovai – aštuonių šeimų dalyviai iš Lietuvos – Gargždų, Kauno, Palangos, Radviliškio ir viena iš Livani (Latvija).

Vaikai iki 8 metų išbandė naują 30 m bėgimo distanciją.

Dviem šeimoms atstovavo trys kartos. Daugkartinės Europos ir pasaulio čempionės Genovaitės dukra Ingrida Urbutienė į varžybas atvyko su dukromis Liepa, Agne, sūnumi Titu.

Vienų iš klubo lyderių Linos ir Vytauto sūnus Egidijus (M35) pagerino Lietuvos šuolio su kartimi rekordą, jo dukrytė 3 metukų Aistutė bėgo 30 m.

Organizatoriai dėkoja kauniečiui kūjo ir svarsčio metikui, daugkartiniam pasaulio ir Europos įvairių medalių laimėtojui Rimvydui Medišauskui už jo atsidavimą veteranų sportui.

Varžybas rengė Klaipėdos miesto lengvosios atletikos veteranų sporto klubas „Ąžuolas”, padedant Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklai ir Klaipėdos miesto lengvosios atletikos federacijai.

1 Comment

  1. Puiku

    Šaunuoliai kad judate ir turite veiklos, o svarbiausia linkiu visiems sveikatos !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Vytautui Zaniauskui - dar vienas pasaulio čempiono titulas

Torunėje (Lenkija) vykstančiame IX pasaulio meistrų uždarų patalpų čempionate Klaipėdos lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas“ narys Vytautas Zaniauskas antrą ...
2023-04-01
Skaityti daugiau

Sportas

„Ąžuolo” lengvaatlečių pirmosios vietos dar papuoštos ir rekordais

Skandinavijos atvirame meistrų uždarų patalpų čempionate, vykusiame Islandijos sostinėje Reikjavike, Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas” atstovai net keturis kartu lipo ant ...
2023-02-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Ąžuolo” nariai gerino rekordus

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos manieže vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate kartu su stipriausiais sportininkais varžėsi ir ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This