Pauliaus Lindenau mokymo centras – tarp geriausiųjų Europoje

Švietimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras buvo nominuotas Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimuose (EITA). Profesinio rengimo centras dėmesio sulaukė dėl įgyvendinto tarptautinio projekto „Tarptautinė suvirinimo praktika“. Iškilminga apdovanojimų ceremonija įvyks metų pabaigoje Briuselyje.

Organizatorių nuotr.

„Tai buvo neįkainojama patirtis, kuri praplėtė akiratį 34 mokiniams. Jiems buvo suteikta galimybė semtis praktinės patirties Vokietijoje, Lenkijoje, Maltoje, Kroatijoje, susipažinti su naujausiomis suvirinimo technologijomis ir tendencijomis. Projekte dalyvavo ir 5 pedagogai, kurie dalijosi patirtimi su kolegomis iš užsienio, tobulino savo žinias ir kompetencijas, kėlė kvalifikaciją, vedė atviras pamokas. Ši tarptautinė praktika leido užmegzti tarptautinius ryšius su partneriais, užtikrino panašių iniciatyvų tęstinumą“, – pasakojo Rasa Mitkutė, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro projektų vadovė.

Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimų tikslas – pagerbti ir apdovanoti geriausias švietimo įstaigų įgyvendintas tarptautines iniciatyvas. 2023 metų EITA apdovanojimų tema susijusi su Europos Komisijos paskelbtais Europos įgūdžių metais ir orientuota į švietimą ir inovacijas.

„Šis apdovanojimas dar kartą įrodo, kad mūsų centras sėkmingai žengia inovacijų keliu ir savo veiklą praturtina naujomis kryptimis bei inovatyviais sprendimais. Sparčiai plečiame partnerių ratą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje – tai atveria plačias galimybes centro bendruomenei tobulėti, įgyti praktinių įgūdžių. Kalbant apie įvertintą projektą „Tarptautinė suvirinimo praktika“, būtina pabrėžti, kad jis ne tik sustiprino suvirinimo profesinio rengimo programą, bet ir prisidėjo kuriant naujas – tokias kaip laivo keleivius aptarnaujantis darbuotojas (stiuardas) ir atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojas“, – pranešime pažymi dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centras – Lietuvos profesinių mokyklų augimo lyderis

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė metinę statistiką, kuri atskleidžia, kurios šalies profesinio rengimo mokyklos augo labiausiai. Reitingo viršuje – Klaipėdos Pauliaus Lindenau ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centrui - svarbus įvertinimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centrui įteiktas Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas. Centras tokio pripažinimo sulaukė dėl įgyvendinto tarptautinio Erasmus+ ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This