Liberalai renka parašus, prašydami miesto valdžios statyti naują polikliniką ir nesujunginėti jau veikiančių

Politikų tribūna

Klaipėdos liberalų sąjūdis parengė peticiją „Dėl Klaipėdos pirminės sveikatos priežiūros įstaigų darbo sąlygų ir veiklos užtikrinimo ateityje“ ir patalpino ją peticijos.lt svetainėje.

Miesto valdžia atsisakė statyti naują Jūrininkų polikliniką, o šiuo metu įvairiose miesto vietose veikiančias poliklinikas planuoja sujungti ir perkelti į vieną pastatą.

Peticijos autoriai prašo, kad savivaldybė toliau tęstų Jūrininkų poliklinikos Birutės g. statybos darbus, sustabdytų bet kokius veiksmus, siekiant perkelti miesto gydymo įstaigas į Klaipėdos miesto poliklinikos (Taikos pr. 76) patalpas. Taip pat, kad būtų užtikrinti Klaipėdos šiaurinės miesto dalies gyventojų pirminės sveikatos priežiūros paslaugų kokybė ir prieinamumas, paliekant Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrą dirbti, kaip atskirą centrą H. Manto g. 49 patalpose, bei neperkėlinėti kitų įstaigų.

„Klaipėdos poliklinikos nėra parduotuvės, kurias, kaip „Akropolyje“, galėtum sukelti po vienu stogu. Kalba eina apie žmonių sveikatą. Poliklinikų medikai gydo tūkstančius klaipėdiečių, todėl jiems labai svarbu, kad čia suteikiamos gydymo paslaugos būtų savalaikės ir kuo arčiau namų.
Kodėl norima pabloginti situaciją ir siųsti karščiuojanti žmogų viešuoju transportu per visą miestą? Turime apginti tai, kas mums priklauso. Kuo daugiau žmonių palaikys peticiją, tuo didesnė tikimybė, kad miesto valdžia bus priversta pakeisti savo planus“ , – sako Liberalų Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Artur Truš.

Peticijos autoriai Klaipėdos miesto savivaldybės prašo:

  • Skelbti naujos Jūrininkų poliklinikos pastato Birutės g. statybos darbų konkursą;
  • Sustabdyti bet kokius planus siekiant perkelti miesto gydymo įstaigas į VŠĮ Klaipėdos miesto poliklinikos (Taikos pr. 76) patalpas;
  • Užtikrinti Klaipėdos šiaurinės miesto dalies gyventojų pirminės sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą, paliekant VšĮ Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrą dirbti kaip atskirą centrą šiaurinėje miesto dalyje;
  • Inicijuoti plačią visuomeninę diskusiją su medikų bendruomene, pacientų atstovais, įvairių sričių specialistais apie Klaipėdos gydymo įstaigų tinklo optimizavimą bei sveikatos priežiūros paslaugų kokybės užtikrinimą miesto gyventojams.
  • Užtikrinti, kad gyventojams nepablogėtų viešojo sveikatos sektoriaus paslaugų pasiekiamumas Klaipėdos mieste, įvertinat, kad Klaipėdos miestas yra miestas, išsitęsęs ne vieną kilometrą.

Surinkti žmonių parašai bus įteikti Klaipėdos savivaldybės merui, tarybai ir administracijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This