Mero automobilio įsigijimo epopėja: artėjama prie finišo

Transportas

Nors vokai su tiekėjų pasiūlytais prestižiniais automobiliais Klaipėdos miesto merui Arvydui Vaitkui turėjo būti atplėšti rugsėjo 11 d., savivaldybė šį terminą nukėlė dar savaitei. Iš pirkimo sąlygos „Prestižinių vidutinių lengvųjų automobilių nuoma” buvo išbrauktas žodis „vidutinių”.

Galutinėse konkurso sąlygose nurodoma tokia perkamo objekto rūšis: „Lengvasis didelis iki 3,5 t bendrosios masės automobilis, M1 kategorija, prestižinių automobilių klasė” (automobilio veiklos nuoma su technine priežiūra ir draudimu (mero veiklai).

Praėjusį antradienį paaiškėjo, kad viešojo pirkimo konkurse dalyvavo tik vienas asmuo. Savivaldybės atstovai teigia, kad negali atskleisti, kokios markės prestižinis automobilis mero veiklai yra pasiūlytas, negali atskleisti ir kitų detalių. Esą, prireiks 2-3 savaičių iki kol bus patikrinti visi dokumentai ir paskelbta ar bus sudaroma pirkimo pardavimo sutartis. 

Pasirašius sutartį automobilis turi būti pristatytas adresu Liepų g. 11, Klaipėda, ne vėliau kai per 12 mėn. nuo sutarties įsigaliojimo dienos.

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė po dviejų rinkos konsultacijų paskelbė atvirą viešąjį pirkimą dėl prestižinio lengvojo automobilio nuomos 49 mėnesiams. Maksimali būsimo A. Vaitkaus tarnybinio automobilio nuomos kaina neskelbiama.

Ieškoma išsinuomoti naujo įkraunamo benzininis hibrido. Nuomojamo automobilio variklio galingumas – ne mažiau kaip 110 kW, jis turi atitikti ne žemesnį kaip Euro 6 standartą, keturiais varomais ratais. Automobilyje turi būti neužšąlantis iki -35°C aušinimo skystis, oro kondicionavimo ir šildymo sistema, klimato kontrolė, priekinės ir galinės sėdynės šildomos. Jam turi būti suteikta ne mažiau kaip 36 mėnesių ir ne mažiau kaip 150 tūkst. km ridos garantija.

Tačiau Klaipėdos meras A. Vaitkus per 100 dienų taip ir nesugebėjo pasirinkti prestižinio hibridinio tarnybinio automobilio, „atitinkančio naudotojo statusą saugos ir komforto kriterijus”, o Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, vadovaujama Algio Latako, rugpjūčio 10 d. pasirašė sutartį dėl lengvojo prestižinio automobilio Citroen EC4 pirkimo.

Uosto direkcijos prestižinis automobilis visiškai nenaudoja iškastinio kuro. Panašų automobilį neseniai įsigijo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. 

Gegužės pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba be jokių diskusijų pritarė mero teikimui leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius. Kol kas perkama tik paties mero automobilio nuoma. Teigiama, kad vadovaujantis galiojančiais įstatymais, nuomos laikotarpiu ant automobilio kėbulo bus priklijuoti įstaigos logotipai. Buvusio mero Vytauto Grubliausko tarnybinis automobilis taip paženklintas nebuvo.

11 Comments

  1. Aaa… ;)

    Šis meras tikrai gudriai viską daro. Išbraukime žodelį prabangus… aprašymą paliekame reikalingas automobiliui, … Ir viskas viduomenė nežinos meras važinės su prabangiu automobiliu

    Reply
  2. Neturtingi ir laimingi

    Paspirtuko o ne prastyžynio. Bet ot Rusija tik su latinica

    Reply
  3. Reporteris

    Gal jau užkeks Štolcai stumti ant A.V.
    Labai jau jau nuleidai savo kartelę, na, bet žinant tavo amžių tai ir elgiesi pagal savo kartelės stovėjimo lygį ???
    Sėkmės prisiminti jaunas dienas Štolcai, kada dar kažką ir galėjai…

    Reply
  4. Rinkėjažos nuomonė

    Sovietiniai įpročiai, kuriais naudojosi valdininkai išliko. Gal reikės kelių kartų palaukti ,kol jie pamažu išnyks. O gal ir greičiau, jeigu rinkėjai rinks tuos , kurie norės dirbti žmogui, o ne monopolistams ir šio posto nenaudos savo įgeidžiams tenkinti

    Reply
  5. Alvydas

    Nupirks, o paskui sakys ,kad ner pinigų gydytojams, mokytojams, keliams , ir kitur, Drakonas mire, tegyvuoja drakonas

    Reply
  6. Karabaso žmogus

    Karabaso žmogui bet kokia Škoda netinka. Karabasui irgi konservai trukdo gerus darbus daryti.

    Reply
  7. Vienisas

    Galiu paskolinti savo auto. Negaila. Kiek babkiu bus sutaupyta, galima bus 10 stovejimo vietu prie namo padaryti.

    Reply
  8. Leo

    Visiškas provincialumas. Gauni postą ir kuo labiau blizgantį vežimą užsakinėji. Eastern Europe lygio mentalitetas. Kada tie dinozaurai išnyks?

    Reply
  9. Prestižas

    tikrai svarbus dalykas vadovams.Teko matyti į darbą atvažiuojantį Hanoverio(Vokietija) burmistrą, viso labo wolksvagen golfiukas.O Niderlandų premjeras, sako, į darbą dažnai važinėja dviračiu. Kas pasakys , kad šitie žmonės užima neprestižines pareigas? Matyt, jie savo prestižą matuoja kitais matais. O ,gal, mūsų valdžiažmogiai pervertina save ir savo prestižus.

    Reply
  10. Dovydas

    Volvo, galiu atskleist?

    Reply
  11. Anonimas

    Mero vietoje važinėčiau su savo auto , o jeigu reikėtu važiuoti toliau samdyčiau limuziną , o vadyla pasamdyčiau A . ŠULC .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš uosto akvatorijos iškastą gruntą bus galima panaudoti uosto infrastruktūrai plėsti

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pakeitė Grunto kasimo jūrų ir jūrų uostų akvatorijose ir iškasto grunto šalinimo taisykles, kuriomis papildė galimus ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Miestas

Nutraukta sutartis dėl Medelyno gyvenamojo kvartalo projektavimo

Klaipėdos savivaldybė nutraukė dar 2018 metais pasirašytą sutartį dėl 47,4 hektaro ploto Medelyno gyvenamojo kvartalo infrastruktūros projektavimo. Ši teritorija jau porą ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This