Savivaldybė neigia, kad neįsisavino 60 mln. eurų

Politika, Svarbu

Viešoje erdvėje pasigirdus kalbų, kad šiemet Klaipėdos miesto savivaldybė jau yra neįsisavinusi apie 60 milijonų eurų biudžete įvairiems projektams numatytų lėšų, Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė tikina, kad kol kas šis rodiklis yra gerokai mažesnis.

Artūro Šulco nuotr.

„Šių metų I pusmečio patikslintas asignavimų planas – 188,1 mln. eurų, iš jų panaudota 151,5 mln., nepanaudota asignavimų suma I pusmetį, kuri bus naudojama II pusmetį kartu su šiam pusmečiui patvirtinta asignavimų plano dalimi, yra 36,6 mln.”, – rašoma savivaldybės Komunikacijos skyriaus atsiųstame jos komentare. 

Vedėja tikina, kad tikruosius 9 mėnesių rezultatus sužinosime tik šiam laikotarpiui pasibaigus. Tačiau ji patvirtina, kažkur skaičiusi neva savivaldybė nepanaudoja 55 mln. eurų.

„Iš kur tokie skaičiai traukiami – nežinau”, – sako ji.

Paklausta, o kokio dydžio šis rodiklis yra prognozuojamas metų pabaigoje, pasak K. Petraitienės, „mūsų siekis – toks pat rodiklis, kaip ir praėjusiais metais – 25,5 mln. eurų”.

Vedėja sako, kad pajamos į biudžetą surenkamos pagal planą. Pasak jos, pajamų planas vykdymas 105 procentais.

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad sausio 26 d. patvirtintas rekordinis (penktadaliu didesnis nei praėjusiais metais) šių metų miesto biudžetas didės dar 10,6 mln. eurų ir prognozuojamos jo pajamos pasieks 302,8 mln. eurų.

Metų pradžioje komitetams pristatant 43 milijonais eurų didesnį nei 2022 metų savivaldybės biudžetą K. Petraitienė, pripažino, kad suplanuota yra drąsiai ir pajamas surinkti bus iššūkis. Tačiau ji tvirtino, kad ta biudžeto pajamų dalis, kurią savivaldybė planuoja savarankiškai, jos negąsdina. Optimizmo esą suteikia praėjusių 2021 metų rezultatai: virš plano surinkta 19 milijonų, o nepanaudoti liko 9 milijonai eurų.

Nepanaudotos biudžeto lėšos yra jau keliolika metų nuolatinė vietos politikų diskusijos tema. Opozicija už nepanaudotas lėšas kritikuoja valdančiuosius, o politiniai aplinkai pasikeitus, pasikeičiama ir vaidmenimis.

9 Comments

  1. Stebėtojas

    Nepanaudojama ne 55 bet 36 milijonai, o metų gale planuojamas 25 milijonų nepanaudojimas. Kas tai? Nesugebėjimas planuoti savo veiksmų ar nesugebėjimas juos vykdyti?

    Reply
  2. Anonimas

    Vertinant biudžeto dydį, kiek iššvaistoma ir dar lieka nepanaudotų pinigų, galima būtų tik pasvajoti koks būtų mūsų miestas , jeigu lėšos būtų naudojamos racionaliai ir optimaliai. Deja, mes ne skandinavai. Esame arčiau rytinių kaimynų.

    Reply
  3. Chi chi chi..

    Pinigų „nera”,bet jūs laikykites…!!

    Reply
  4. Pilietis

    Atvira Klaipeda tapo Šulco ruporu. Jam vis blogai, nespejo per 15 metu visko apzioti

    Reply
  5. Auditorius

    Pinigai yra europiniai ir negali tiesiog išleisti. Turi būti projektai, čia tarnautojų gebėjimu problema, nes jie aptinge prie Grubliaus

    Reply
  6. Klaipedos gyventojas

    Vaitkus taupo klaipiediečių pinigus,bet reikia paklausti, kur jis dės tuos pinigus. Mieli klaipiediečiai pažiūrėkite kokią valdžią išsirinkote.Greitai dar ne tokių dalykų pamatysite.Dėvinkite Vaitkų ir toliau,jis kaip ir Putinas viską neigia, tik sako ,kad taupo jūsų pinigus,nes taip patogiau jus mulkinti.

    Reply
    • Demencija

      Idiote, Vaitkus perėmė valdžią nuo gegužės. Grubliauską su Šulcu 12 metų garbinai? Su Putinu ar be?

    • Putin 2.

      Kaip tai kur pinigus des..??Geriausiu atveju sukiš i uosta,blogiausiu savo draugams.

  7. Janina

    JIE JAU VISKĄ NEIGIA, NAIKINA, STABDO.
    KĄ TOLIAU SUGALVOS? GAL LAIKAS INVESTUOTI? TAM SKIRTI PINIGAI. Į KAPUS JŲ NENUSINEŠI… NU BET, KĄ AŠ ČIA PASAKOJU… JIE GERIAU ŽINO KĄ NAIKINT 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Nerandi vietos automobiliui? Kreipkis ir gausi špygą*

Senolis Jonas iš Budelkiemio gatvės tapo savivaldybės reklamos auka. Žmogus kankinasi dėl to, kad daugiabučio kieme nėra vietos dviem jo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This